TERÖR SARMALI
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

TERÖR SARMALI

21 Aralık 2016 - 22:34

2016 yılı Aralık ayında terörle o kadar yakın olduk ki neredeyse beraber nefes alır olduk. Daha önceleri de terörün bir çoğunu yaşadık amma şu sıralar en yoğun ve en kahpe şeklini yaşıyoruz. İç savaş hayallerini yaşayanlar hüsrana uğrayacak. Bu güzel yurdumun güzel insanları ile terör sarmalından çıkacağımıza tüm kalbimle inanıyorum.

Biliyoruz ki terörün asıl amacı düşman gördüklerini öldürerek yok etmek değildir. Onun içindir ki eylemlerini ,silahsız ve masum insanlara yönelik yapar. Polis ve askere yönelik eylemlerini de psikolojik baskı amaçlı yapar. İnsanların moralini bozmak ,korku salmak ve bıkkınlık oluşturmak suretiyle siyasi hedeflerine ulaşmak ister. Çünkü terör bir amaç değil bir araçtır. Bizlere de düşen amacını bildiğimiz terör örgütlerinin tuzağına düşmemek. Araç olarak kullandıkları terörü boşa çıkarmak olmalıdır. Bu da birlik ve beraberlik için de terörün karşısında tek vücut olmaktır.

Ancak terör hususunda temel soruyu sorup cevaplarını kendimize dürüstçe vermemiz gerekir. Nedir bu soru;

Soru; Uzun yıllardır iç içe yaşadığımız ve son zamanlarda da tavan yapan TERÖR SALDIRILARININ ASIL AMACI NEDİR ???

Bu soruya her bir vatandaşımızın vereceği cevap(lar) ülkemizdeki terörün gidişatını belirleyecek ,belirliyor da. O halde var olduğunu düşündüğüm olan görüşlere bakalım. Bunlardan fazlası da olabilir, içlerinde fazlalıkta olabilir. Bu görüşlerin bazılarına katıldığım gibi bazılarına da hiç katılmıyorum.

1-Bütün dünya toplanmış Türkiye’yi yok etmek istiyor. Onun için de her taraftan bize saldırıyorlar.

2-Bulunduğu coğrafyada söz sahibi olmak, karar vericilerin oturduğu masaya oturmak isteyen bir Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak için.

3-Başkanlık sistemine geçip diktatörlük rüyası görenin hedefine ulaşması için kullandığı argüman.

4-Amerika, B.O.P.ni hayata geçirebilmek için Ortadoğu’da kaos ortamı yaratmak istiyor.

5-Arap baharı ile başlayıp Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç savaşların yansıması.

6-KCK ve APO’ nun önderliğinde Güneydoğumuzda Kürt Devletini kurmak için PKK nın yaptığı eylemler.

7-Vekalet savaşları ile Suriye özelinde yaşanan 3.Dünya savaşının yaşandığı bir bölgede oluşumuz.

8-Dünyadaki güç dengelerinin ENERJİ üzerinden yeniden yapılandığı günümüzde Türkiye’nin Jeopolitik konumunu nedeniyle terör örgütleri kullanılarak ülkemizi “söz dinleyen” bir konuma getirmek.

9-Medeniyetler çatışmasının sonucu olarak HAÇ ve HİLAL’ın savaş alanında olmamız.

10-Türkiye’nin etnik ve/veya mezhebi değerler üzerinden Ortadoğu’daki gücü ele geçirmek istemesi.

 

Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Önemli olan ülkemizdeki birliği kardeşliği kader ortaklığını pekiştirmek. İç savaş çıkarmak, ülkemizi bölmek- parçalamak isteyenlere karşı yekvücut olmak . Ortadoğu’da iç savaşı yaşayan bir çok ülkenin vatandaşı ölümden kaçarak bizim ülkemize sığınıyor. Bizim gideceğimiz bir yerimizin olmadığını iyi idrak etmemiz gerekir. Bu topraklarda doğduk bu topraklarda yaşayıp zamanı geldiğinde yine bu topraklarda ölmek isteriz.

YORUMLAR