SOSYAL MEDYANIN CAZİBESİ
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

SOSYAL MEDYANIN CAZİBESİ

07 Ağustos 2018 - 19:52

Son yılların teknolojisi ile baş döndürücü olaylar yaşıyoruz. Uzaklar yakın oldu. Yakınlar en uzağa gider oldu. Masallarda olanları günümüzde yaşamaya başladık. Bu denizde yüzme bilip bilmemek te önemli değil. Çünkü hiç kimse batmıyor(!). Bu yüzdendir ki sosyal medyanın dayanılmaz hafifliğini hepimiz yaşıyoruz. Siyaset, kültürel dünyalarımız, sosyoekonomik hayat, kişisel bilgiler, bilimsel yayınlar, kavgalarımız-sevinçlerimiz-yediklerimiz-içtiklerimiz hulasa her şeyimizi ama her şeyimizi paylaşır olduk. Ve en önemlisi de tüm ZAMANIMIZI sosyal medyaya harcar olduk. Vakit nakittir atasözümüze inat.

Sanal medya;bir çok sıkıntılı yönleri olmakla birlikte kullanıcılarının gerçek doyuma(!!!) ulaşmasını sağlıyor. Sorumluluk duygusu olmadan her şeyi yapıyoruz. Doğruluğunu araştırmak için hiç bir emek harcamadan istediğimiz iddiaları paylaşıyoruz. İstediğimizi göklere çıkarıyoruz istediğimizi yerlere süründürüyoruz. Yalan-dolan, küfür-hakaret hepsi serbest. Bizi doyuma en kolay ulaştıran ise siyasi paylaşımlarımız.

İktidar taraftarı isek; Bizim liderimiz asrın lideri. Herkes onun paçasından tutmuş aşağı çekiyor. Ama nafile. Olağanüstü güç ve meziyetlere sahip olan liderimize hiçbir şey yapamıyorlar. Herkesi tek tek alt ediyor. Liderimiz her şeyimiz….devam edip gidiyor.

Muhalefet tarafında isek; Ülke batıyor. Döviz aldı başını gidiyor. Hani “evet” deyince her şey düzelecekti. Hani “başkanlık” gelince uçacaktık.16 senedir yapamadınız da şimdi mi yapacaksınız?. Her ne olursa olsun yeter ki bu “BAŞKAN” devrilsin gerisi önemli değil. Kavga etmediğimiz ülke kalmadı?. Ne işimiz var Suriye’ye,Afrika ya uzak doğuya. Biz miyiz dünyanın enayisi .4 milyon mülteciyi niye besliyoruz?.....diye akıp gidiyor.

Meşrebimiz ne ise elimize kalem almaya da gerek yok .Klavyenin tuşlarına basıp istediğimiz kişi-kurumu doğru yanlış önemsemeden, hakaret-küfür olup olmadığına bakmadan eleştirilerimizi yapıyoruz. Sonra da GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞ insan haliyle tüm vücudumuza mutluluk hormonları yayılıyor. Hele de yazdıklarımız sosyal medyada ses getirmiş ,tartışmalara vesile olmuş ise adrenalimiz tavan yapıyor.

Bunları yaparken asla ve asla aynada kendimize bakmak yok. Hiç kimsenin eleştirisine kulak kabartmak yok. Ben ben ben(!!!). Başka hiçbir şey yok(!!!).İşte doyum(!!!).07.08.2018

YORUMLAR