REFERANDUMDA EVET Mİ-HAYIR MI ?
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

REFERANDUMDA EVET Mİ-HAYIR MI ?

05 Şubat 2017 - 23:23

Nisan 2017 de referandum için sandığa gittiğimizde cevaplamamız gereken bir soru olacak .Evet mi Hayır mı? Soru da kısa   cevap ta kısa. Tıpkı nikah memurlarının sorduğu soru gibi. Sorunun cevabı saniyeler sürse de o sürece geliş hiçte öyle kolay ve kısa sürede  olmuyor. Önümüzdeki  referandumda olduğu  gibi. Bu noktaya nasıl geldik? Bu hususta kaleme aldığım makale akademik bir yazı olmayıp kişisel bilgi ve deneyimlerimin kağıda aktarılmasıdır.

1-Milli iradenin tecellisi olarak ilk anayasamız ile son anayasamız arasındaki süreç.

2-15 yıldır iktidar olan AK PARTİ iktidar mıydı  yoksa muktedir mi idi?

3-11.inci Cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşananlar ve 367 krizi.

4-Yönetim sistemleri mükemmel midir,  mutlakıyet mi içerir?

5-15 Temmuz ihanet girişimi ve dünyadaki güç(Enerji) savaşı?

6-Anayasa maddelerinde yapılan değişiklikler.

7-Kimler Evetten kimler  Hayırdan yana?

Evet veya hayır cevabını verebilmek için bu sorular daha da artırılabilir. Aslında her bir soru çok geniş bir araştırmayı gerektirir. Ancak olabildiğince kısa şekilde düşüncelerimi ifade etmek istiyorum.

Herhangi bir iş için verirken işin aslını esasını yeterince incelemeden karar verebilen bir milletiz. Yapılan araştırmalarda, referanduma gidecek olan Aanayasa değişikliklerinin içeriğini bilen oranı çok düşük. karasızların %15-20 civarında olduğunu gösteriyor. 

Bir kısım diyecek ki; AK PARTİ nin, MHP nin Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ,şu sanatçı-aydın-entelektüel kişilerin istediği benim istediğim olamaz. O halde HAYIR diyorum. Bu işi bir adım daha ileri götürüp bu EVET diyen kitle ile aynı kare içinde görünmek bile bana hakaret olur. Hatta bu durumu daha da ileri götürerek;%49 luk koyun sürüsü, aklını-beyninin kullanamayacak olan ,TV lerde SENDE EVET DEMEYE VARMISIN diyenler, hırsız, rüşvetçi, yobaz, gerici, yaşam tarzıma kast edenlerle  aynı karede olmam mümkün olamayacağı için HAYIR diyorum.

Bir kısımda diyecek ki; CHP, HDP ,Terör Örgütleri, Ülkemize düşman Batı Ülkeleri, Türkiye de her iyi güzel işe muhalefet eden sendika-meslek odaları ve bu milleti aşağılayan, hor gören, koyun muamelesi yapan insanlarla aynı görüşte olmam mümkün değil. Onların HAYIR dediği yerde ben EVET diyorum.

Sonuç olarak;

*Çok değişik nedenlerden dolayı  başarılı olamayan   Parlamenter sistemimizin ciddi bir ıslahata ihtiyacı olduğu kesindir.

*Buna ilaveten 12 Eylül dikta rejiminin hazırladığı anayasanın  mutlaka değiştirilmesi gerektiği de tüm siyasi parti ve STK ların ortak fikridir.

*Sistemin tıkanıklığı, Ortadoğu’nun ateş çemberi içinde olması,15 Temmuzu yaşamış bir devlet-millet olarak TESTİ KIRILMADAN TEDBİR ALMANIN gerekliliği.

*15 Temmuz terörist darbe girişimini bertaraf eden KAHRAMAN MİLLETİMİZİN İRADESİNİN HER TÜRLÜ DENGE-DENETİMİ yapabilecek güçte olduğuna inanıyorum. Bunu her seçim ve referandumda ispat etmiştir.

*Yeni ANAYASA  yapmak mümkün ol(a)madığı için yapılan bu değişiklikleri yeterli bulmamakla beraber YETMEZ AMA EVET DİYORUM

YORUMLAR