İMAN MESELESİ ve FETÖ
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

İMAN MESELESİ ve FETÖ

21 Eylül 2016 - 20:40

15 Temmuz FETÖ terörist darbe girişiminden sonra İMAN-AKAİD gibi  İslam’ın temel esasları konuşulmaz oldu. Varsa yoksa “at izi it izine karıştı, binlerce mağduriyet ordusu oluştu” gibi sadece 15 Temmuzun sonuçları üzerine konuşuyoruz. Halbuki FETÖ mensupları kendilerinde hiçbir kabahatin olmadığını, gittikleri yolun doğru  ve İslami bir hareket olduklarını düşünüyorlar. Üzerinde kafa yorulması gereken husus burası.

 

İlk önce bir tanımlama  yapmalıyız. Bu tanımda DİN olmalıdır. Din nedir sorusunun cevabı bize doğru olan ilk adımı attıracaktır.

 

Din; Akıl sahiplerini kendi hür iradeleriyle en iyiye, en doğruya ve en güzele ulaştıran ilahi bir kanundur. Şimdi bu tanım bize;

 

i-Dinin kurucusunun ALLAH olduğunu gösterir. Başka hiç kimse din kuramaz.

ii-Dinin muhatapları AKIL SAHİPLERİDİR.

iii-Dini insanlara ulaştıran, Allah tarafından insanlar arasından seçilmişpeygamberlerdir.

iv-Dinin gayesi insanları dünyada da ahirette de MUTLU kılmaktır. Bunun için de insanın ruh ve ahlaken olgunluğa erişmesi gerekir.

 

İnsan fert olarak ta toplum olarak ta DİN DUYGUSUNA ihtiyacı vardır. Tarih öncesi de modern dünyada da bu böyle olmuştur. Dinsiz bir topluluğa bu güne kadar rastlanmamıştır.

 

Her insanda doğuştan var olan DİN duygusu Allah’ın gönderdiği peygamberler tarafından geliştirilip olgunlaştırılır. Ve peygamberlerin bu tebliğinin kaynağı da VAHYE dayanır. İnsanları güzele ,doğruya, ahlaklı bir hayata taşıyan yolu aydınlatan ışık  Allah’tan vahiy yoluyla peygamberlere gelen kanunlar bütünüdür.

 

İlahi dinler ve bu dinlerin temel özelliklerini bilmez isek sapkın yollara düşmemiz kaçınılmaz olur. İlahi-hak dinler;

 

i-Hak dinleri Allah’ın görevlendirdiği peygamberler tebliğ etmiştir.

ii-Yalnız Allah’a inanmak ve ona ibadet etmektir.

iii-Ahirette , dünyada yapılan işlerin hesabının verileceğine inanılır.

iv-Üstün niteliklere sahip olan peygamberlerin Allah’tan vahiy yoluyla aldıkları emirleri eksiksiz-fazlasız insanlara ilettiğine inanılır..

v-Din, Allah tarafından gönderilen ve peygamberlerin tebliğ ettiği birKİTABA dayanır.

vi-Meleklere iman hak dinlerin esaslarındandır.

vii-Hak dinlerde yer alan esaslar  arasında ilim ve aklı selimle çatışan bir taraf bulunmaz.

viii-Hak dinlerin gayesi eşitliği, kardeşliği, adaleti tesis etmek veinsanlığı mutluluğa ulaştırmaktır.

 

Hak dinlerin sonuncusu İslam Dini olup bu dini tebliğ eden son peygamber de Hz. Muhammed’dir (SAV),son kitapta Kur’an dır. İlk insan ve ilk peygamber olan Hz. Ademin tebliğ ettiği din ile son din İslam arasında tebliğ edilen tüm dinler aynıdır. Ancak sonradan tahrif olduklarından son ve mükemmel olan dinİSLAMDIR.

 

Son din olan İslam’ı Allah tüm insanlığa yükümlü kılmıştır. İslam’dan önceki tüm dinlerin yükümlülüğü kalkmıştır. Bu husus Kur’an’da açıkça beyan edilmiştir. Kim ki İslam’dan hariç bir din peşinde koşarsa açıkça kaybedenlerden olur.

 

İslam dininde değişmeyen esaslar vardır. Bunlar, itikad, amel ve ahlakla ilgilidir.

a-İtikad ile ilgili olanlar; Amentü ile özetlenen Allah’a ,meleklere, peygamberlere, kitaplara, ahiret gününe, kaza ve kadere inanmaktır.

b-İnsanların yaptıkları amellerle ilgilidir. İnsan ile Allah arasında olan ameller İBADETLERDİR. Bir diğeri de İnsanın kendisi ve başkaları ile olan ilişkileri düzenleyen hükümlerdir. Burada ana hedef; Başkalarının haklarına saygılı olmak, kimsenin canına malına ve namusuna saldırmamaktır.

c-Ahlaki olanlar; Ahlakın güzelleşmesi, vicdanın terbiyesi ve ruhun yükselmesini amaçlar.

 

Sonuç olarak İslam evrensel bir dindir. Çünkü Allah onun tüm insanlığa göndermiştir. Yahudilik, Hristiyanlık belli bir yöreye veya kavime gönderilmiştir. Mezheplerin doğuşu da bundan dolayıdır. Çünkü; Mezhep, gidilen yol demektir. Mezhepler arasında  temelde hiçbir fark yoktur. Hepsi Kur’an’a ve Sünnete uymak zorundalar. Kur’an ve Sünnete açıkça aykırı olan her durum İslam dışıdır. Hakkında Kur’an ve sünnette açık hüküm bulunmayan konularda İslam alimlerinin yaptıkları içtihatlar ile oluşan sistemlerdir MEZHEPLER. Güncel bir örnekleme yaparak daha iyi anlayabiliriz.

Ankara’da ikamet eden birileri İstanbul’a gitmek isterse;

 

DEĞİŞKEN OLMAYANLAR

 

i-Bir kişi(kişilerin) varlığı

ii-Bu kişiler Ankara’da ikamet ediyor.

iii-Bu kişiler İstanbul’a gidecek.

iv-Sağ salim gidilecek yere varmak.

v…Birkaç husus daha eklenebilir.

 

DEĞİŞKEN OLANLAR;

 

i-Nasıl gidileceği ;     a-Yaya 

  b-Araç

ii-Yolculuk için yiyecek içecek güvenlik gibi hususların ne olacağı,

iii-Tren, otobüs, otomobil, uçak vs  nin her biri için rotanın ne olacağı.

iv-Yaya gidilirse Bolu üzerinden mi, Eskişehir üzerinden mi vs.

v-Değişkenler o kadar çok ki…

 

Yolculukta kılavuz(yol gösterici-mürşit-vs) DEĞİŞMEYENLER içinde mi DEĞİŞKENLER içinde mi. Kılavuz insan mı olsun teknolojik alet mi olsun, yoksa akıl ve ilmin ortaklaşa ürettiği çözümler mi olsun. Sorular-çözümler-alternatifler o kadar çok ki. Bunların her biri yeni bir mezhep-tarikat cemaat demek.

 

Değişkenleri değişmeyenlerin içine soktuğumuz zaman ise AKLIMIZI kullanmamış oluruz. Hâlbuki Kur’an “düşünmez misiniz-akletmez misiniz” der yüzlerce ayette.

 

Bu bilgiler ışığında FETÖ yü değerlendirelim;

 

1-Genel manası ile İSLAM DİNİNE mensup oldukları ve DİNE HİZMETetmek için çalıştıkları bilinir. Bu algı içinde; Kuruluş-işleyiş-amaçlar doğrultusunda yazılı veya sorumluluğu üstlenecek sözlü beyanları mevcut değil. Terörist başı F.G. ile yapılan bir röportajda “hiçbir dini cemaat, tarikat veya grubun lideri olmadığını” açık açık beyan ediyor. Oluşturdukları bu  algı için Ulusal veya uluslararası hukuk çerçevesinde TÜZEL KİŞİLİKLERİ yoktur.TAKİYYECİLER

 

2-İslam Dininin sahibi ALLAHTIR. Kimsenin koruyuculuğuna ihtiyacı yoktur. Allah, Hz. Muhammedî (SAV)  tebliğle sorumlu tutmuş, hidayete erdirecek olan Allah’tır. Bunlar İslam Dininin hamiliğine soyunuyorlar ki buİSLAM DIŞIDIR.

 

3-Ayet ve hadislerle sabittir ki SON DİN İSLAMDIR. Bunlar yıllar önce Mardin de yaptıkları bir toplantıda İBRAHİMİ DİNLER’ den bahsederek açık bir SAPKINLIK içindeler.

 

4-Diyalog karşılıklı görüş alışverişi olup DİNLER ARASINDA olmayacak bir şeydir. Çünkü son DİN İSLAM dinidir. Kur’an’ın bir harfini değiştirir veya inanmazsanız o din İSLAM OLMAZ. Dinler arası diyalog ile yeni bir DİN(İbrahim’i) peşinde yürümek İSLAM DIŞIDIR.

 

5-Kur’an ayetleri değişmezdir. Kur’an ayetleri(mealler ile) üzerinde oynamak İSLAM DIŞIDIR.(Suat Yıldırım meali)

 

6-Son din İslam, son Peygamber Hz. Muhammet’tir. Ve peygamberimizin vefatı ile VAHİY yolu kapanmıştır. Yeni peygamber  gelmeyeceği için(Allah’ın emri) VAHİY de gelmeyecek. Terörist başı F.G ve aveneleri F.G. ne VAHİY KIRINTILARI şeklinde Allah’tan bilgi akışı olduğunu iddia ediyorlar. Bu da açıkça İSLAM DIŞIDIR(Herkul Org).

 

7-İslamın şartı 5 tir. Namaz, oruç, hac, zekat ve Kelime-i Şehadet. Kelime-i Şehadetin ilk kısmı; Allah ın varlığına ve birliğine şehadet etmek, ikinci kısmı ise Hz. Muhammet’in Allah’ın kulu ve elçiliğine inanmak-şehadet etmektir. Bunlar Cennete gitmek için ikinci kısma ihtiyaç olmadığınısöyleyecek kadar İSLAM DIŞIDIRLAR.(Reşit Haylamaz’ın Siyer Kitabı ve Ahmet Şahin’in makalesi)

 

8-Terörist başı F.G. ismi ile yazılan Kur’andan İdrake Yansıyanlar kitabında Hz. Meryem ile Hz. Muhammet’in NİKAHLI OLABİLECEKLERİNİ iddia edecek kadar zırvalamıştır. Hz.Meryem ile Hz.Muhammet arasında 500 yıl kadar zaman farkı olmasına rağmen böyle bir İHTİMALİN varlığından bahsetmek İSLAM DIŞIDIR.

 

9-Sadece peygamberlere has olan ÜSTÜN VASIFLAR(İsmet,Emin,Günahsız,gibi) FETÖ aveneleri tarafından F.G. atfedilmektedir. Hatasız,günahsız olarak kabul edilmektedir. Aksini söyleseler bile bu güne kadar “ŞU İŞİ-SÖZÜ-EYLEMİ” hatalıdır dedikleri bir olay yoktur.

 

10-Örnekteki Ankara’dan İstanbul’a gitmek için bir kılavuz önderliğinde yol alınabilir. Ancak yolun herhangi bir noktasında kılavuz uykuya yatıp“rüyamda şu taraftan” gideceğiz, veya bana gaipten haber geldi “şurada konaklayacağız” dediğinde buna inanılır mı? Hele hele bu sözler, rüyalarDEĞİŞKEN OLMAYAN BİLGİLERE veya AKIL-BİLİM ile çatışıyorsa ne yapmak gerek?   

 

11-İslam dini insanı düşünmeye-sorgulamaya-öğrenmeye sevk eder. FETÖ avenelerine sorularım var;

 

A-Namaz İslam’ın en önemli ibadeti. Bu çetenin içine girdiğiniz ilk günden bu güne kadar NAMAZ için hangi eğitimi aldınız-yaptınız.

a-Namazın farzlarını, vaciplerini, müstahaplarını, mekruhlarını, haramlarını öğrendiniz mi?

b-Namazın vakitlerini, rekatlarını ve okunacak duaları öğrendiniz mi?

c-Namaz surelerini tecvidi ile öğrendiniz mi?

d-Namazı adabına uygun kılmayı öğrendiniz mi, uyguluyor musunuz?

e-Namazda okunan sure ve duaların manalarını ve gerekçelerini öğrendiniz mi?

NAMAZ EĞİTİMİ için ayırdığınız vakit ile HİMMET,KURBAN-ZEKAT-SADAKA-KERMES-GAZETE DERGİ ABONELİĞİ-ADAM KAZANMA ÇALIŞMALARINIZI karşılaştırdığınızda NE GÖRÜYORSUNUZ?

 

B-Sağlığı ve maddi durumu müsait olanlara ömürde bir kez  HAC FARRZDIR. Şahsınız ve  arkadaşlarınızdan FARZ olup ta HAC farizasını yapmayanların oranı nedir?

 

C-Kelime-i Şehadetin İKİNCİ KISMI olmadan da CENNETE gidilebileceğinin iddia edilmesi İSLAMİ midir?

 

D-Zekat müessesi İslamin sosyal adalet ve ekonomisi alanındaki önemini bildiğine göre, ZEKATLARINIZIN emredildiği gibi verilip harcandığını  sorguluyor musunuz?

 

E-Oruç ibadeti kişiye özel bir şekli olduğu halde DAVA uğruna terk edilmesi mümkün mü?

 

F-         i-İslam’ın 32 i farz,54 farzı olarak bilinen farzları öğrenmek için ne yapılıyor?

            ii-Büyük-küçük  günahlar hangileridir?

           iii-“Kur’an okumayı” öğrenmeyen arkadaşınız var mı, varsa neden öğretilmez ?

         iv-Ana ve babanızın dediği mi ,hocanızın dediği mi ayrımında tercihiniz hangisi?

    v-Kur’an-Meal dersleri, Hadis ve İlmihal eğitimini düzenli olarak yapıyor musunuz?

 

Tıp Eğitimi almadan HEKİM, Hukuk Eğitimi almadan HAKİM olunamayacağına göre İSLAM DİNİNİN temel eğitimlerini  almadan KAMİL MÜ’MİN olunabileceğine inanıyor musunuz?

 

 

Yukarıda yazdıklarımı  okuyup soruların cevaplarını kendi  vicdanınıza verdiğiniz zaman 15 Temmuz’u , 17-25 Aralık’ı , Dershaneler Meselesini ,MİT TIR’larını,7 Şubat Hakan Fidan Olayını ,TSK-EMNİYET-İSTİHBARAT-ADLİYEYE sızmaların manasını, BANKACILIK-FİNAS-EĞİTİM-SAĞLIK-MEDYA-HOLDİNGLER e sahip olmanın DÜNYEVİLEŞMEK Mİ UHREVİLEŞMEK Mİ olduğunu daha iyi ayırt edebilirsiniz. Bütün bu yaşananların ; Dinin gayesi insanları dünyada da ahirette de MUTLU kılmaktır. Bunun için de insanın ruh ve ahlaken olgunluğa erişmesi gerekir hedefi ile uyumu hakkında fikir sahibi olursunuz. İslam dini AKLI olanlar için yükümlülük koyar. Ancak aklı olup ta kullanmayanlar-sorgulamayanlar-düşünmeyenler YÜKÜMLÜLÜKTEN KURTULAMAZ

YORUMLAR