FETÖ VİRÜSÜ ve KİM MAĞDUR ???
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

FETÖ VİRÜSÜ ve KİM MAĞDUR ???

26 Eylül 2016 - 20:18

15 Temmuzda yaşadığımız olayın vahametini tam anlayamadan MAĞDURİYET üzerinden yeni bir ALGI OPERASYONU yaşıyoruz. Yazılı-görsel medyada bu hususta ciddi bir kamuoyu baskısı oluşturuluyor. Bu yapılırken FETÖ unsurların temizlenmesi ve gerçek suçluların tespitinde sıkıntılar oluşturuyor. Ve bu durum da en çok FETÖ’ nün işine yarıyor.

Ülkemizde yaşanan 15 temmuz vakası o gün saat 15-00 de başlayıp ertesi gün sabah saatlerinde biten bir olaymış gibi gösterilmesi-algılanması buzdağını bilerek görmemek demektir. Şöyle ki;

i-40 yıllık geçmişi olan bu örgüt; ilk yıllarından itibaren başta İngiltere olmak üzere dünyadaki tüm istihbarat örgütlerinin aktif desteği ile gelişip büyümüş,

ii-Arkasındaki bu destek ve güç ile dünyanın 140 ülkesinde ahtapot gibi örgütlenmiş,

iii-Ülkemizde ise başta TSK,EMNİYET ve ADALET sistemi olmak üzere kamu kurumlarının tümüne çöreklenmiş.

a-TSK daki generallerin % 50 si bu örgüt üyeliğinden görevden ihraç edilmiş.Subay-astsubay kadrosu içinde hala 50.000 (yazı ile elli bin)nin üzerinde üyesi olduğu söyleniyor.

b-Toplam sayısı 15.000 ne ulaşamayan hakim-savcıların içinden 3500 tanesi ihraç edilmiş.

c-81 İl emniyet Müdürünün 75 nin örgüt üyelerinden olduğu bir dönem yaşanmış. Vali-kaymakam sayısı belli değil.

ç-İç işleri-dış işleri bakanlığı gibi tüm bürokrasiye çöreklenmiş,

d-Ticaret-eğitim-medya-STK gibi her yerde örgütlenmiş,

bir yapı.

iv-Türkiye de her türlü operasyon yapabilme gücü olan,

v-İslam dinini kullanıp HAÇLI ORDUSUNU methedecek kadar sapık görüşe sahip,

vi-Hiçbir AHLAKI İLKELERİ olmayan ve insanlık tarihinde gelmiş geçmiş en sinsi-kahpe-ikiyüzlü-takiyyeci bir örgüt,

v-Legal hiçbir kurumsal kimliği olmayan ancak illegal olarak ülkemizin kılcallarına kadar sirayet etmiş,

vi-15 Temmuzda 240 vatandaşımızı gözünü kırpmadan şehit eden ,2200 vatandaşımızı yaralayan ve sonrasında da içtiği bir bardak suyu oturup 3 yudumda içen ŞEREFSİZLER ORDUSU.

vii-Ergenekon-balyoz-ay ışığı vb gibi toplu mağduriyetlerin yanında, hedeflerine yürürken engel oluşturma ihtimali olabilecek herkesin hayatlarını mahvettiler. Bu mağduriyetlerin sayısını ve cesametini ölçmek mümkün değil.

Bu örgütün ülkemizdeki en son üyesine kadar her birinin tespit edilmesi ve sonrasında ADİL BİR YARGILAMA safhasından sonra da hak ettikleri cezalara çarptırılmaları kolay mı zannediliyor.

Kanser hastalığının tanısı ve hangi safhada olduğunu tespit etmek çok önemlidir. Bu işlem yapılırken I-II-III-IV evre olarak sınıflandırılır. I evrede hastalığı tespit etmek hemen hemen mümkün değildir(Örgütün 1960 lı yılları). IV.Evre ise son safha olup hastalık tüm vücuda yayılmış olup tedavi edilemez ise ölüme az bir süre kalmış

demektir. IV evre hem hızlı yayılır hem de etkisi çok güçlüdür(2005-2016 dönemi).Burada bir hususu gözden kaçırmamak gerekir(Evre I-II-III olmadan Evre IV olmaz). Kanser tedavisinde tedavi metodu kadar tedavinin yan etkilerde çok önemlidir. En önemli yan etki ise; hastalıklı hücreleri tespit ve tedavi ederken sağlam hücrelerin de ölmesine sebep olmaktır.

Bu kısa mesleki bilgiden sonra, dünyanın en aşağılık-şerefsiz-hain mikrobu olan FETÖ VİRÜSÜNÜ tespit ve tedavi ederken hiçbir sağlam hücrenin ölmemesini (MAĞDURİYET) istemek FETÖ VİRÜSÜNE kendimizi teslim etmek demektir. Bunu yapan köşe sahibi yazarlarımız ve ulusal kanallarda yorum yapan böyük böyük yorumcularımızın en azından İYİ NİYETLERİNDEN şüphe ederim.Çünkü;

Üstelik 240 şehidimiz

Öldü,

Bu dünyadan göç ettiler,

Yoklar,

Çocukları yetim kaldı,

Ana-babalarının acılarını ölçmek mümkün değil,

2200 canımız-vatandaşımız yaralandı-sakat kaldı…

Amma varsa yoksa “falan feşmekanın FETÖ ile hiç bağı yokken işinden atıldı, açığa alındı, tutuklandı, sadece yasal olan sendikaya üye olmuş, yasal olan bankaya para yatırmış, çocuğunu okullarında okutmuş vs ile işinden olmuş, açığa alınmış, tutuklanmış ,kendisi, ailesi, çocukları MAĞDUR olmuş” diye ortalığı ayağa kaldırmak. Mağdurum da mağdurumu oynamak. Mağdur olduğu iddia edilenlerden bir tanesi öldürülmüş mü, sakat bırakılmış mı, mevcut

hukuk çerçevesinde savunma hakkını kullanamıyor mu, ailesi ile görüştürülmüyor mu?. Hayır. Haksız olarak açığa alınan, işinden olan ,tutuklanan ,iş yerine kayyum atanan veya mallarına el konulanların hepsi için YASAL SÜREÇ işliyor. Suçu-günahı olmayan kişilerin en kısa zamanda haklarının iade edilmesi için hep beraber çalışalım.

FETÖ VİRÜSÜNÜ son hücresine kadar ülkemizden temizlemek için hep beraber mücadele edelim.79 milyonun mağdur olduğu bir olayda yüz binlerce kişinin suçlu olup olmadığına karar verilecek. Bir gemi dolusu suçluyu içlerindeki bir masum için batırmayacak inanca-kültüre sahip bir millet olarak oluşabilecek mağduriyetleri sıfıra indirgemek için hep beraber mücadele edelim. Mağduriyet edebiyatı ile suçluların üzerine gidilmesini etkilemenin de ART NİYETLİ bir girişim olduğunu düşünüyorum.

YORUMLAR