15 TEMMUZ TERÖR DARBE GİRİŞİMİ
Reklam
Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Dr. Mustafa Naci Yalçınkaya

Köşe Yazısı

15 TEMMUZ TERÖR DARBE GİRİŞİMİ

21 Temmuz 2016 - 18:48

Ülkemizde hükumetleri değiştirme yetkisi sadece ve sadece MİLLİ İRADEYE aittir.Bu nedenledir ki seçimle işbaşına gelmiş hükumete ve TBMM ye yapılan saldırı kimden ve hangi gerekçe ile gelirse gelsin lanetlenmeli ben de lanetliyorum.EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.Ayrıca darbe teşebbüslerini lanetlemenin hiç bir AMASI-LAKİNİ-ANCAĞI olamaz.Hele bu darbe teşebbüsü TERÖRİZE edilmiş ise.15 Temmuz ile ilgili bir çok araştırmalar-makaleler yazılacak.Kitaplar basılacak.Sosyolojik araştırmalar olacak.Türkiye de ve dünyada artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

Öncelikle TERÖRİST DARBE ile ilgili anlayabildiğim kadarı ile durum tespitlerimi yapmak istiyorum.

1-15 Temmuz 2016 gecesi seçimlerle işbaşına gelmiş cumhurbaşkanını ve hükumeti devirmek için DARBE TEŞEBBÜSÜ yapıldı.Bu işin TİYATROSU-FİLMİ yok.240 şehidimiz 1500 yaralımız var.

2-Bu güne kadar yapılmış darbe ve teşebbüslerinden farklı olarak TERÖRİST BİR HAREKET olarak yapıldı.

3-Sadece T.S.K nin içindeki bir ÇETENİN yapabileceğinden daha büyük bir KALKIŞMA olduğu bir gerçektir.

4-Ülkede istihbarat zafiyeti ve daha önemlisi koordinasyon eksikliği mevcut olduğunu anladık.Bunun gerekçeleri çok titiz araştırılmalı ve gerekli dersler alınmalıdır.

5-T.S.K nin işleyişinde sıkıntılar mevcut.Darbe teşebbüsünü haber alan Genelkurmay saat 18.00 civarında TSK ya gerekli emirleri vermiş amma yine de DARBE TEŞEBBÜSÜ olmuş.Bu durumun izahı olamaz.Suçu ve ihmali olanlar cezasını çekmeli.

6-TSK nın görevi ülkeyi dış tehditlere karşı savunmak ve jandarmanın görevi kırsal kesimler olmasına rağmen ZIRHLI BİRLİKLER büyük-şehirlerde şehrin göbeğinde konuşlanmış.Bu durum ciddi bir hatadır.

7-Bu ülkede artık bir askeri darbe olmaz derken herkes haklıydı.Çünkü darbe girişimi olmaz denmiyor DARBE OLMAZ deniyor.Bu milletin MİLLİ İRADEYE sahip çıkması ile DARBE ENGELLENMİŞTİR.Millet, hiç bir parti ayırımı yapmadan iktidarı-muhalefeti ile MİLLİ İRADEYE sahip çıkmıştır.Özellikle MEDYA çok iyi bir sınav vermiştir.

8-Darbe girişimini yapan FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR.Bunu yaparken ABD-İNGİLTERE-İSRAİL-NATO destekli olmadan KALKIŞMASI mümkün değildir.

9-Darbe girişiminin amacı Milletin Huzuru ve esenliği değildir.Amaç;TSK yı da ele geçirerek Cumhurbaşkanını ve Başbakanı görevden uzaklaştırmak.Üstelik Cumhurbaşkanını canlı veya ölü olarak ele geçirmekti.

10-FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ uzun yılların çalışması sonrası devletin hayati kurumlarına çöreklenmiş.Emirleri amirlerinden değil de örgüt imamlarından alır olmuş.Bu durum yerel yönetimler-STK lar-Üniversiteler için de geçerlidir.

11-Yaklaşık 30 yıla yakın bir süredir tanıdığım bu örgütü için o gün ne düşünüyorsam bu günde aynısını düşünüyorum.İlave olarak 8 Şubat-17-25 Aralık ve son olarak ta 15 Temmuz da TERÖRİST BİR ÖRGÜT olduğunu öğrenmiş oldum.

12-Bu ÇETE asla dini bir cemaat olmamıştır.Barış-sevgi dini olan İSLAM DİNİ kullanılarak ÖRGÜT bu günlere gelmiştir.

13-Örgüt liderinin kendi ifadesi ile ;Dini motif içermediği ,eğitime önem veren MİLLİ OLMAYIP ULUSLARARASI ve HÜMANİZM hedefi olan bir ÖRGÜTTÜR.

14-Örgüt liderinin kendisine VAHİY KIRINTILARI gelen “SEÇİLMİŞ BİR KİŞİ” olduğu inancı var olup sürekli rüyalar ve/veya değişik yollarla BERZAH alemlerinde Hz. Peygamberimiz ile irtibat halinde olduğu inancı vardır.Bu durum APAÇIK BİR SAPIKLIKTIR.

15-Örgütün hedefi İMAN-İTİKAD olmayıp İKTİDAR MÜCADELESİDİR.Bu mücadeleyi de ADANMIŞ-SEÇİLMİŞLER üzerinden her yolu kullanarak yapabilmektedir.

16-Örgüt Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yok olması-bertaraf olması hatta ölmesi için özellikle 17-25 Aralıktan sonra ÇETE LİDERİNİN yaptığı şekilde beddualar yapmaktadır.

17-Bu gün için Cumhurbaşkanımızın her ne şekilde olursa olsun görevden alınmasını isteyenler veya buna sevinenlerin FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ekmeğine yağ sürdüklerini bilmek gerek.

18-Özellikle muhalefet partileri yaptıkları açıklamalar ve TBMM ni açık tutarak ve de ölümü dahi göze alarak çok iyi bir sınav verdi. Ancak 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin ilk saatlerinde sokağa çıkamayanların demokratlıklarını kendilerine sormaları gerekir.Yurt genelinde milletimizin MİLLİ İRADEYE sahiplenmesi oranında alanlarda göremediğimiz bir kesim de vardı.Bunlar; AYDIN-ENTELEKTÜEL-SANATÇI-SPOR ADAMI-İŞ ADAMI-S.T.K. yöneticileridir.Bu kesim ancak 16 Temmuz sonrası kendilerini göstermişlerdir.Özellikle zorunlu üyesi olduğum TTB ve ekürileri sınıfta kalmıştır.

19-15 Temmuz Terörist Darbe girişiminin akıl hocalığını yapanların ÜLKEMİZ ve ORTADOĞU üzerindeki hesapları devam ediyor.

20-Son olarak;Gün birlik olma zamanı.Etnik-dini-mezhebi-kültürel-siyasi-ekonomik-sosyolojik farklılıklarımızla bir araya gelip TÜRKİYEM’iz için MÜCADELE etmeliyiz.Bu yürüyüşte arkamızda hiç kimse kalmamalıdır.Tabi ki VATAN HAİNLERİ hariç.

YORUMLAR