Reklam

Röportaj ; Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN

EL ELE HEP BİRLİKTE YEPYENİ BİR RİZE İNŞAA EDİYORUZ

Röportaj ; Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN

EL ELE HEP BİRLİKTE YEPYENİ BİR RİZE İNŞAA EDİYORUZ

Röportaj ; Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN
30 Ekim 2019 - 20:50

Geçmişten bugüne kadar, Rize Belediye Başkanlığına seçilmiş olan belediye başkanları arasında yaş olarak, Rize’nin seçilen en genç Belediye Başkanı olarak tarihe gecen, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN’in seçildiği günden itibaren, yapmış olduğu başarılı icraatlar kamuoyunun takdirini toplamaya devam ediyor.

rahmi metin ile ilgili görsel sonucu

Türkiye’nin en çok yağış alan şehri Rize’nin en önemli cadde ve sokaklarında kış gelmeden başlatmış olduğu, Rize tarihinin en kapsamlı altyapı kanalizasyon çalışmalarının hızla devam edip tamamlanması noktasında ve yine daha önce tamamlanamayan var olan mevcut sorunları, planlı ve programlı bir şekilde, gece, gündüz demeden ekibiyle çözüme kavuşturma çalışmaları, Rize halkının ve esnafının takdirini kazanmaya devam ediyor.

rahmi metin bayram ali kavalcı ile ilgili görsel sonucu

Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Rize’nin dört bir yanında başlatmış olduğu çok kapsamlı çalışmalarının öncelik ve özelliklerini, Karadeniz Son Havadis Rize Temsilcisi gazeteci yazar B.Ali KAVALCI ’ya açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, “ Yepyeni bir Rize için hep birlikte çalışarak arzuladığımız ve olması gereken Rize’yi meydana getirmeyi inşallah başaracağız. Kadro olarak işleyişi tanıma anlamında belli görevler üstlendik ve bu görevlerinin gereğini mesai mefhumu gözetmeksizin yorulmadan, yılmadan çalışıyoruz. Daha da çok çalışacağız. Her türlü idari yapı ile ilgili adım adım ilerleyeceğiz. 1024 personelin tamamını aktif hale getirmeye ve her alanda daha verimli çalışmalar yapmaya doğru önemli mesafeler almaya başladık. Belediye borçlarının yapılandırmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız.
Böylece üç- dört ay içinde gelir-gider dengesini düzenlemiş olacağız.

rahmi metin bayram ali kavalcı ile ilgili görsel sonucu

Belediyemizin şu ana kadar ulaştırma ile ilgili birçok projesi var. Rize'mizin yüksek nüfuslu bir şehir olduğunu hayal ederek yeni bir bakış açısı getirmek lazım. Plansız yapılan işler var. Rize Belediyesi olarak önümüze büyük fotoğraflar koyabilirsek imalatları daha iyi konumlandırabiliriz. Bu çalışmaları STK'larla oturup konuşacağız.
Rize'nin haritası budur diyemezsek bizler de eleştiriliriz. Belediyeyi ilgilendiren bütün konular ulaşım vs. bir plan içerisinde olmalıdır. Alipaşa mevkiinde bir plaj projemiz var. Fener'de dolgu projelerimiz var.
İtfaiyenin oradan ÇAYKUR'a kadar olan alanda dolgu planı var. İslampaşa’da mendirekle beraber bir çalışmamız olacak. Bozukkale'de kuzey tarafa doğru yol çalışmaları yapılacak. Dolgunun durumuyla da oraya yeni projeler kazandırma çalışacağız. Karayolları ile birlikte yürüteceğimiz birçok proje var.
Tip Fakültesine kadar olan geçişler, kavşak projeleri gibi birçok çalışma var. Meydan Projesini önümüzdeki 2 hafta içerisinde yaya geçidine açmaya çalışacağız. Dolgu alanında da Şehir Merkezinde de Fen İşleri Müdürlüğümüzce önemli bir planlama çalışması yapıyor. Caddelerde çalışma yapmaya çalışıyoruz.
Ama Rize'de fen ustası bulamıyoruz, Bayburt'tan getirtiyoruz. 30 yıl önce Rize'nin Belediye Binasını bu şehrin işçileri yaptı. Fen işlerini hem ekipman açısında hem personel açısından geliştirme çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. İŞKUR kuralarından 10 erkek, 85 bayan geldi. Kimse fire vermedi.

rahmi metin ile ilgili görsel sonucu

Parkomat sayılarında 24'e kadar düşmüştük, ama inşallah bu pazartesi 40-42 rakamına çıkacağız.
Şimdi usta arıyoruz bordur döşemek için. Ben söyledim benim dönemimde çok gerekli olmadıkça 1 tane personel almayacağız. Bunlar hem idare hem mali anlamda Belediyemiz için yüktür.
Terminal ve Teleferik Projesini hızla tamamlamaya çalışacağız. Kentsel dönüşüm çalışmaları açısından Yağlıtaş rezerv bölgesinden, riskli alan olarak belirtilen Ekrem Orhon mahallesindeki alana kadar, Belediye Blokları dediğimiz alan, 2. etap ve 3. etap çalışmaları, bu alanlardaki konutların karşısına rezerv alanların oluşturulması çalışmaları gibi çalışmalarımız var. Ama bunlar vaat edildiği zaman belki de 3-4 şehirde bulunan kentsel dönüşümüm ekibi kadar çalışma yapmış olacağız.
Bakanlıklarla Belediyenin yapacağı işbirliğiyle ve TOKİ ile birlikte bütünleşmiş çalışmaları başlattık. İnşallah bu ayın 25'inde inşallah hem imalat niteliği anlamında hem de vatandaşa kazandıracağımız çalışmalar olacak. 
rahmi metin ile ilgili görsel sonucu

TOKİ bizi çok iyi karşılıyor. Açık yürüyüş yolları, açık AVM olacak şekilde şehre kazandırılacak. Her 2 etabın da çalışmaları tamamlayarak şehre gezilebilecek alanlar, sosyal tesisler kazandırmak.
Sahildeki alanı kamelyalardan oluşan bir alan değil de, bütünüyle görsel bir alana dönüştürmeyi, Külliyenin devamıyla beraber şehrin belli yerlerinde sosyal etkinlikler yapılan bir alana dönüştürmek istiyoruz. İnşallah hep beraber 5 yıl sonra, 10 yıl sonra yepyeni bir Rize'de uyanırız diyorum.
Ticaret Borsamızın ifadesiyle yüz milyon dolar Gürcü işçilere çay kessin diye para veriyoruz. Çayın ne kadarını alabiliyoruz. Asgari ücretle 25.000 kişi İŞKUR'a başvuruyor. Biz bu konularda somut çalışmalar yapmak zorundayız. Belediye adına şehrimiz için yapacaklarımız olacak.
Şehir Planları ile büyük resmimizi yaparsak bunları başarabiliriz. Rize’mizin geleceği için yapılması gerekenleri hep birlikte yapmaya ve başarmaya mecburunuz. ”dedi.

Röportaj : BAYRAM ALİ KAVALCI - RİZE

Resim önizlemesi


YORUMLAR