Reklam

Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi

Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi

Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi
31 Ekim 2019 - 14:06

Safranbolu Belediyesi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu hükümleri gereğince çeşitli birimlerde görev yapan personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi veriyor.

Safranbolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çeşitli birimlerde görev yapan belediye personeline yönelik ilk yardım eğitim düzenliyor. Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi salonunda İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmenleri Türkna Türkmen Subaş ve Rabia Or tarafından verilen eğitimlerde solunum yetmezliği, kanama, kesik, kaza, tıkanma, zehirlenme, yaralanma gibi konularda uygulamalı bilgiler veriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı eğitime Belediyedeki tüm birimlerden katılım sağlandı.

Yönetmelik kapsamı tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personele bu tür eğitimlerin verilmesinin önemine değinen ve eğitime katılan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyede çalışan personel için çok faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

İlkyardım konusunda hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemediğini belirten Başka Köse; “ Belediyemizde özellikle ağır işlerde çalışan arkadaşlarımızın mutlaka konu hakkında bilgili ve eğitim almış olmaları gerekmekte. İnşallah eğitimi alan personelimiz öğrendiklerini uygulayacak anları yaşamazlar. Ancak her ne olursa olsun bilinçli kurtarmacı olmak en önemlisidir” dedi.

YORUMLAR