Reklam

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları devam ediyor
12 Ekim 2022 - 16:57

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantıları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı.
 
MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
Meclis toplantılarının dünkü oturumunda ‘İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması İle İlgili’ madde müzakere edilirken, İtfaiye Dairesi Başkanlığının ruhsatlandırma konusunda eşit davranmadığı iddia edilmiş, bu konuda farklı uygulamalar yapıldığı ileri sürülmüştü. İtfaiye Dairesi Başkanlığından konuyla ilgili detaylı bilgi isteyen Başkan Vekili Atilla Ataman, bugünkü toplantının başında Meclis üyelerini bilgilendirdi.
 
İTFAİYE RUHSAT DEĞİL RAPOR VERİYOR
İtfaiye Dairesi Başkanlığı uygulamalarının zaman zaman tartışma konusu olabildiğini, bu durumun özellikle muayenehaneler açısından önem arz ettiğini belirten Başkan Vekili Ataman, iddiaları cevaplarken şu ifadeleri kullandı; “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bir defa ruhsat vermiyoruz. İtfaiye rapor veriyor, ruhsat vermiyor. Sağlık Müdürlüğü daha önceki yıllarda bu talepte hiç bulunmadığı için, binaların durumuna göre ruhsat vermiş. Daha sonra mevzuat ile birlikte bu kesin kurallara bağlanınca, ilgili itfaiyeden bu konuda rapor istenmiş. Mevzuata göre yeni durumda İlçe Sağlık Müdürlükleri her müracaat için itfaiye raporu düzenlenmesini talep ediyor. İş yeri sahibi bu rapor için itfaiyeye müracaat ediyor, eğer site ise veya alışveriş merkezi kimliğinde bir yerse bütünü itibarıyla diyor ama daha sonra bütünü ilgilendirmediğinde kat malikleri de müracaatta bulunabiliyor. İtfaiye müracaat tarihi itibarıyla durum tespiti yaparak ‘Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik’ hükümleri gereği inceleme yaparak, eksiklikleri rapora bağlıyor ve ilgililere bildiriyor. Eksiliklerin giderildiğinin bildirilmesine müteakip de mahallinde yeniden inceleme yaparak ve bu incelemeyi fotoğrafla da destekleyerek eski ve yeni halini rapor tutup ilgili birimlere gönderiyor. Hem şahsa hem de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına da bildiriliyor.”
 
TARİH TARİH SAAT SAAT AÇIKLADI
“Mevzu edilen yer; Yusufhan İş Hanı… Kat:3 No:20 için bir hekimimiz muayenehane açmak üzere 31 Ocak 2022’de müracaat ediyor. Birine farklı diğerine farklı davranılmış iddiası var ya, bakıyoruz şimdi; İtfaiye Daire Başkanlığına başvurusu 14 Şubat 2022’deki dosyada ek-1’deki rapor ile tespit ediliyor. 17 Şubat 2022 tarihinde eksiklerin giderildiği, (daha önce şunlar şunlar eksik diye şifahi görüşme var) ilgili fotoğraflarla da rapora bağlanıyor. Yusufhan İş Hanı K:4 No:23 için de başka bir hekim müracaat ediyor. 26 Ağustos 2022’de müracaat ediyor. Bilahare bu müracaatına K:3 No:11’i de ilave ediyor. İki ayrı yer için müracaatını yapıyor. K:3 No:11’e de şifahi olarak müracaatını yapıyor. 26’sında müracaat ediyor, 31 Ağustos 2022 14.44’te mahallinde eksiklikler tespit ediliyor. Yani 3 gün sonra. 8 Eylül 2022’de de ilgililere bildiriliyor. 23 Eylül 2022 tarihli ilgililerin eksiklikleri giderdiğine dair dilekçesi, 7 Ekim 2022 saat 10.35’te mahallinde de fotoğraflanarak rapora bağlanıyor. 10 Ekim 2022 tarihli üst yazımız ile de ilgilisine bildiriliyor. Bu konuda İtfaiye Dairesi Başkanlığının kişilere özel uygulama yapıldığına dair meclis üyemizin konuşması ise 11 Ekim 2022… Yani bu durum araştırılsa, bize sorulsa iki talebin de bir zaman kaybına meydan vermeden karşılandığı görülmüş olacaktı. Kısacası biz ruhsat vermiyoruz. Olumlu raporu, ikisi için de vermişiz. Farklı bir uygulama da yok. Ancak şu var, aynı iş hanında 6 ay önce giderildi denilen şeyler, bu 6 aylık süre içinde ruhsatı aldıktan sonra adamlar kapıyı söküyor, yangın tüpünü çıkarıyor… Yeniden müracaat edildiğinde buraya yeniden bakmak zorundasınız. Bunların giderildiğini görmek zorundasınız. Söz verdiğim üzere tespitimi yaptım. Meclis üyemizi yanıltmışlar. Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili olarak, İtfaiye Dairesi Başkanlığında çalışan arkadaşlarımdan ben özür diliyorum, bu Mecliste sizi zan altında bıraktığımız için.”
 
GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ
Başkan Vekili Ataman’ın açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 6, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 8 madde olmak üzere toplam 14 madde müzakere edildi. Toplantı, meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR