Reklam

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU
16 Ocak 2020 - 21:37

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER KİTAP OLDU

POSBIYIK: DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ

Kdz. Ereğli Belediyesi öğrencilerin kaleme aldığı şiirleri kitap haline getirip dağıttı. Başkan Posbıyık, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin katıldığı dağıtım töreninde “Cumhuriyet Şiirleri Kitabı ve Uzun Mehmet Şiirleri Kitabı değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmak açısından da önemli bir çalışma. Bu kitaplara ruh veren tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma Günü’nde şiir yazan öğrencilerin bu şiirlerini 2 ayrı kitap haline getirerek dağıtımını yaptı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle iş birliği içinde gerçekleştirilen çalışmada, 137 öğrencinin Cumhuriyet Bayramı’nda yazdıkları şiirler ‘Cumhuriyet Şiirleri Kitabı’, Uzun Mehmet’i Anma Günü’nde yazdıkları şiirler de ‘Uzun Mehmet Şiirleri Kitabı’ olarak bastırıldı. Kitap tanıtım ve dağıtım törenine Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, öğrenciler, velileri ve öğretmenler katıldı.

Törende, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada kategorilerinde birinci olan Nesibe Doğan ve Asya Danışmaz kitapta yer alan şiirlerini okudu.

“DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARIYORUZ”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kitapta yer alan şiirleri kaleme alan öğrencileri tebrik etti, ‘Şiir ruhun şarkısıdır, müziğidir’ dedi.

İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne katkıları için teşekkür eden Başkan Posbıyık, şunları söyledi;

“Kdz. Ereğli’de yaşayan, çalışan, eğitime öncülük yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, evlatlarımız her şeyin en güzeline layık. Böyle bir proje yapalım dedik. Sayın Kaymakamımız bize önderlik yaptı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve yardımcıları, öğretmenlerimiz hep beraber destek verdiler, onların destekleriyle Uzun Mehmet’i anma günü ve Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklarımızın yazdığı şiirleri ebedileştirmek istedik, kitap haline getirdik ve çocukların imzasıyla yazdıkları şiirleri Ereğli’de dağıtmayı ve bir hatıra olarak geleceğe taşımayı istedik. Şiir ruhun şarkısıdır, müziğidir. Şiire, edebiyata yönelmek belki böyle küçük hediyelerle, anmalarla daha da

mümkün olur, çocuklarımızın ruhuna ve kalbine işler diye düşünüyoruz. Çocuklarımızın emeklerinin o güzel şiirlerinin yer aldığı bu kitabın onları da çok mutlu edeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Uzun Mehmet Kdz. Ereğli’nin en önemli değerlerinden biri. Türk sanayisinin gelişmesinde büyük önderlik yapmış büyük ilklere imza atmış bir insanımız. Onu unutmadığımızı, yeni kuşaklar, yeni nesiller ile onun hatıralarını devam ettirdiğimizi bu şiir kitaplarıyla ön plana çıkartıyoruz. Cumhuriyet denince her şey durur zaten. Büyük Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlıyoruz. Onun kurduğu Cumhuriyet’le ayakta durduğumuza bütün kalbimizle inanıyoruz. Çocuklarımızın ruhundan geldiği gibi Cumhuriyete olan bağlılıklarını ifade eden şiirleri bir kitapçıkta toplamaktan ve dağıtmaktan son derece mutluyuz. Cumhuriyet Şiirleri Kitabı ve Uzun Mehmet Şiirleri Kitabı değerlerimizi yeni kuşaklara aktarmak açısından da önemli bir çalışma. Bu kitaplara ruh veren tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.”

Çilek Kafe’de düzenlenen kitap tanıtım ve dağıtım töreninde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmada kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Çorumluoğlu, Başkan Posbıyık, Milli Eğitim Müdürü Aksoy ve belediye meclis üyeleri tarafından verilerek Cumhuriyet Şiirleri Kitabı ve Uzun Mehmet Şiirleri Kitabı’nın dağıtımı yapıldı.

YORUMLAR