Reklam

“Gelecek kuşaklara daha özgür ve çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini veriyoruz”

İzmir’de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 ve 2071 vizyonlarına muhakkak kavuşturacağız. Gelecek kuşaklara daha özgür, daha müreffeh, çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

“Gelecek kuşaklara daha özgür ve çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini veriyoruz”

İzmir’de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi önce 2023 hedeflerine, ardından da 2053 ve 2071 vizyonlarına muhakkak kavuşturacağız. Gelecek kuşaklara daha özgür, daha müreffeh, çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

“Gelecek kuşaklara daha özgür ve çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini veriyoruz”
24 Kasım 2019 - 07:39

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyareti sırasında vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaklaşık yüzde 39’luk bir oy oranı elde etmelerini sağlayan İzmirlilere teşekkür etti.

“SİYASETİ İKBAL KAPISI DEĞİL, MİLLETİMİZE HİZMET VESİLESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”
“Siyaseti ikbal kapısı değil mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize hizmet vesilesi olarak görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 2023 hedefleri ile 2053 v 2071 vizyonuyla buluşturmak için milletimize söz verdik. Bu hareketi günlük siyasetin kavramlarına hapsetmeye çalışanlar her defasında hayal kırıklığı yaşadılar” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri samimiyetle yaptıklarını ifade ederek, AK Parti’yi çok daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımanın gayretinde olduklarını, 7. Olağan Kongre sürecinin de buna vesile olacağını kaydetti.
Teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece her fikre, her türlü görüşe değer verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerin inlerine girdiklerini söyledi.
“BİZİM HAYATIMIZA YALAN GİRMEDİ”
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir CHP’liyle görüştüğü iddiaları ile CHP Genel Başkanının açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bak İzmir’den, milletvekili olduğun ilden sesleniyorum sana, eğer yiğitsen; ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen Genel Başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat ettin ettin, etmediğin takdirde CHP’nin Genel Başkanlığı bu yalancıdan kurtulsun ve çek git. Ama yapamaz, bugüne kadar ben bunu çok söyledim, denedim, yapamaz. Hepsi birbirini bulmuş, o gazetenin köşe yazarı da, bu da aynı. Bu kadar iddialı söylüyorum. Bizim hayatımıza yalan girmedi, ama bunların hayatı yalan.”
Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan on yıllar sonra demokrasiyi taçlandırmanın AK Parti’ye ve kendilerine nasip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, turizmde değil, hak ve özgürlükler konusunda da ülkemizi çok farklı bir noktaya taşıdık. Ülkemiz demokrasisini vesayetin baskısından kurtararak gerçek anlamda millî iradeyi hâkim kıldık. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemiyle tarihimizin en büyük yönetim reformunu başarıyla gerçekleştirdik. Çok uzun yıllar haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış bir kadro olarak hiçbir zaman ayrımcılığa müsaade etmedik” değerlendirmesinde bulundu.
“KILIK KIYAFETİNDEN DOLAYI HİÇ KİMSEYİ DIŞLAMADIK”
Kırk yıllık siyasi hayatının hiçbir döneminde vatandaşların hayat tarzına, inancına, dünya görüşüne karışmadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılık kıyafetinden dolayı hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik. Bilakis üniversite kapılarında başörtüsünden dolayı gözyaşı döken kızlarımıza uygulanan zulümlere biz son verdik. Meslek liselerinde okuyan evlatlarımıza yönelik katsayı adaletsizliğini biz kaldırdık. CHP’nin engelleme girişimlerine rağmen devlet kurumlarında kadınlarımızın başörtüsüyle çalışabilme serbestisini biz getirdik” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde eski Türkiye özlemiyle yanan, tutuşan bazı çevrelerin çeşitli kışkırtmalarına şahit olduklarını, başörtülü kızlara saldırılar yapıldığına dikkati çekerek, “Milletin inancıyla, milletin değerleriyle, insanımızın tarihiyle, kültürüyle kavgalı bir kesimin tekrar eski alışkanlıklarına döndüklerini görüyoruz. Kılık kıyafetinden dolayı kadınlarımıza yönelik sözlü veya fiili şiddete varan bu provokasyonlara asla göz yumamayız, yummayacağız. Bu ülkede hiç kimsenin 28 Şubat zihniyetini hortlatmasına izin vermeyiz” dedi.
İktidarları döneminde İzmir’e 70 milyar lira yatırım yaptıklarını, eğitimde 9 bin 935 adet yeni derslik, 3 yeni devlet üniversitesini kente kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık, ulaşım, spor, barınma, altyapı alanlarında İzmir’e yapılan yatırımlardan örnekler verdi.
“İZMİR-ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN HATTININ YAPIMI DEVAM EDİYOR”
İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek İzmir-Ankara yüksek hızlı tren hattının yapımının devam ettiğini, Halkapınar-Otogar arasında 2,3 milyar lira maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ödemiş-Kiraz ve Bergama-Soma arasına hızlı tren hattı yapmak için hazırlıklara başlandığını, Adnan Menderes Havalimanını baştan aşağıya yenilediklerini kaydetti.
İzmir’deki tarımsal sulama, çiftçilere ve yatırımcılara yönelik teşvikleri dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehrimizde iki adet endüstri bölgesi kurduk. Bu iki bölge tam kapasiteyle üretime geçtiğinde cari açığımızı yılda 2 milyar dolara yakın azaltacağız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler İzmirliler olarak bu hizmetlerin tamamını bizzat görüyor, kullanıyor, içinde yaşıyorsunuz. Biz bundan sonra da sizlere hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. İnşallah sizlerin de desteği, duası ve gayretiyle ülkemizi önce 2023 hedeflerine, ardından 2053 ve 2071 vizyonlarına muhakkak kavuşturacağız. Gelecek kuşaklara daha özgür, daha müreffeh, çok daha güçlü bir Türkiye bırakmanın mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan kışkırtmalara karşı dikkatli olmalarını, uyanık olmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “82 milyonun kardeşliğine halel getirmemenizi istirham ediyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.
BAYINDIR İLÇESİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir programı kapsamında daha sonra Bayındır ilçesinde vatandaşlara hitap etti.
“İnşallah Bayındır’ımız belediye başkanımız ve milletvekillerimizle çok daha bayındır hâle gelecek” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gıda ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de İzmirli olduğunu hatırlatarak, İzmirlilere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Bayındır’da tarıma dayalı bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakanımız da bu işin bir numaralı sorumlusudur. Milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanımız hep birlikte bu yakın takibi sürdüreceğiz ve süratle bu organize sanayi bölgesini kuracağız” dedi.
Bu bölgenin süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda Türkiye’nin kalbi ve ihracat üssü olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, süs bitkileri sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezi kurulacağını, süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayındır ilçesindeki organize sanayi bölgesinde bin 500 kişilik istihdam oluşturulacağını, bölgeye canlılık ve hareket geleceğini söyledi.
Ekonomik atılımlarla birlikte Ergenli Barajı ile ilgili bir adım atmak istediklerini de ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomik noktada şu anda ciddi bir toparlanmadayız ve bu toparlanmayla birlikte de 2020-2021’de bunun planlaması ve adımını atabiliriz. Hatta hatta belki yap-işlet-devret ile bir imkân yakaladığımızda fazla da beklemeyiz, hemen adımını atarız” diye konuştu.
KİRAZ İLÇESİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki temasları kapsamında İzmir’in Kiraz ilçesinde halka hitap etti.
Kiraz ilçesine özellikle tarım ve hayvancılıkta son 17 yılda 220 milyon hibe yapıldığını, tarımsal hasılada 2,5 kat artışla 824 milyon Türk lirasının ilçeye aktarıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye gerçekleştirilen tarım, hayvancılık ve orman yatırımlarını dile getirdi.
Kiraz ilçesinde jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma yapılması talimatını verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeterli alan, sıcaklık ve debide jeotermal enerji kaynağı bulduğumuz takdirde, tarıma dayalı jeotermal enerjiyle ısıtmalı ihtisas organize sanayi bölgesini de kuracağız. Bu alanda her biri minimum 25 dekar olan ileri teknolojik topraksız seralar ve jeotermal enerjiyle ısıtmalı sebze kurutma tesislerini de kuracağız” müjdesini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, jeotermal kaynak kullanılarak ısıtılacak seralarda ısıtma maliyetinin dekar başına yıllık 16 bin Türk lirasından 4 bin Türk lirasına düşeceğini, kurulacak yeni seralarla da bin 200 vatandaşa istihdam sağlanacağını kaydetti.
Kiraz Belediyesi tarafından işletilen Haliller ve Çatak göledi sulama şebekesine ön ödemeli kartlı sayaç takılmasına 2020 yılında başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçenin 10 köyünde içme suyu amacıyla kuyu açılacağını ve Doğancılar Köyü ve 280 dekar arazinin taşkın kontrolü için proje çalışmalarına devam edildiğini söyledi.
İlçeye hayvan barınağı yapılacağını, Hisar Mahallesi ve Umurcalı Mahallesinde 400 dekar alanda mera ıslah çalışması başlatılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bu adımlarla beraber Kiraz artık farklı bir döneme inşallah giriyor. Tabii eğitimden sağlığa, ulaşımdan spora kadar her alanda yaptığımız yatırımlarla nasıl ki İzmir’i geliştirip büyüttüysek inşallah Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki pek çok projeyi bakanlıklarımızın üstlenmesini temin ederek İzmir halkının hizmetlerden mahrum kalmamasını sağladık, çünkü biz İzmir’i seviyoruz, İzmirlileri seviyoruz, bunun için de istismar veya korku siyaseti değil hizmet siyaseti yapıyoruz” diye konuştu.
“MİLLET OLARAK BİRLİĞİMİZİ İLANİHAYE DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’na değinerek teröristlerin inlerine girdiklerini yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurmak istediler, kurabildiler mi? Ve şu anda bir yerlerden bunlara gelen silahlar vardı 32-33 bin tır ve bunları depoladıkları yerleri bulduk ve onları da oradan topluyoruz. Ve Türk milletinin, Mehmetçiğimizin ne olduğunu daha iyi tanıyacaklar” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarda birlik ve beraberliklerini korumalarını isteyerek, “Birbirimizi menfaat için sevmeyeceğiz, birbirimizi Allah için seveceğiz. Ve Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Abhaza’sı, böyle bir ayrım yok. Biz yaratılanı Yaratan’dan ötürü sevdik. Ve bizi bölemeyecekler, bizi ayırmayacaklar ve biz ezanımızla, millet olarak toprağımızla inşallah bu birliğimizi ilanihaye devam ettireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KİRAZ BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir programı çerçevesinde Kiraz Belediyesini ziyaret etti. Belediyeye gelişinde, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kiraz Belediyesi tarafından, Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde düzenlenen yemeğe katıldı.
“ÜLKEMİZİ İÇİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENEN SİNSİ OYUNDAN KURTARMAYI BAŞARDIK”
Yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda İzmir’e 70 milyar lira yatırım yaptıklarına dikkati çekerek büyük ve güçlü Türkiye’de İzmir’in hak ettiği yere geleceğine, İzmir’in geleceği için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi.
Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, ekonomisini yıkmayı hedefleyenlerin yeni arayışlar içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomimizi çökertmek için oyun kurdular, üstesinden geldik. Sokaklarda kaos çıkarmayı denediler izin vermedik. Yedi düvele karşı verdiğimiz mücadeleyle ülkemizi içine düşürülmek istenen sinsi oyundan kurtarmayı başardık. Türkiye'de tarihî alanlarda kazanımlar sağladık, maalesef muhalefetin zihniyeti konusunda başarılı olamadık” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye sınırında terör devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini, teröristlerle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Suriye'ye kaçmaya çalışıyorlar ama oraya kaçamayacaklar. Çünkü ona göre oralarda farklı stratejiler uyguluyoruz, oralarda farklı tedbirler aldık" ifadesini kullandı.
 

YORUMLAR