Reklam

Öğretmenler Günü Korumanın Başkentinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler Günü Korumanın Başkentinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler Günü Korumanın Başkentinde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
24 Kasım 2019 - 16:37

24 Kasım Öğretmenler Günü Korumanın Başkenti Safranbolu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Misakı Milli Demokrasi Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenler Derneğinin Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile son buldu.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanındaki programa Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı V. J. Yarbay Fahri Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Emrah Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Aydemir Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, çok öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Buradan 24 Kasım Öğretmenler günü programı etkinlikleri için Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonuna geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Emekli Öğretmen Niyazi Ortakçı, Öğretmenliğe yeni başlayacak olan Hilal Özcan ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve daha sonra Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Şehit Şenay Aybüke Yalçın Öğretmenin portresi çiziminin canlı performansına geçildi.

Büyük beğeni toplayan resim çiziminin ardından Emekli olan Öğretmen ve personele teşekkür plaket ve belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile düzenlen çeşitli spor dalları ile şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesine geçildi.

Ödül töreninin ardından İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinden oluşan orkestranın konseri ile program son buldu.

YORUMLAR