Reklam

47 DÜZENSİZ GÖÇMEN, 8 ORGANİZATÖR YAKALANDI

47 DÜZENSİZ GÖÇMEN, 8 ORGANİZATÖR YAKALANDI

47 DÜZENSİZ GÖÇMEN, 8 ORGANİZATÖR YAKALANDI
04 Aralık 2022 - 17:33

47 DÜZENSİZ GÖÇMEN, 8 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Kilis İl Jandarma Komutanlığınca yapılan başarılı çalışmalar sonucu 47 düzensiz göçmen ve bunlara organizatörlük yaptığı tespit edilen 8 şahıs yakalandı.

Konu ile alakalı olarak yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi.

"Kilis İl Jandarma Komutanlığınca; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında, *sınır hattı geri bölgesinde* icra edilen pusu, keşif ve gözetleme faaliyetleri neticesinde, Merkez ilçe Demirışık Köyü yakınlarda, ülkemize yasadışı yollarla girdiği tespit edilen (29) Suriye uyruklu düzensiz göçmen yakalanmış, Elbeyli ilçesi Kalbursait ve Havuzluçam köyleri yakınlarda ise göçmen kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle durdurulan (4) araç içerisinde toplam (18) Suriye uyruklu düzensiz göçmen ile organizatör oldukları değerlendirilen (S.D),(A.A.A.),(A.H.),(B.K.N),(M.A.),(M.S.),(M.D.) ve (A.İ) isimli toplam ( şüpheli şahıs yakalanmış, söz konusu olaylarda (4) otomobil, (9) cep telefonu ve (1.500 TL) para ele geçirilmiştir. İki ayrı ilçe de yakalanan toplam (47) düzensiz göçmen *kimlik tespiti ve parmak izi işlemlerini* müteakip Öncüpınar ve Çobanbey Gümrük kapılarından sınır dışı edilmişlerdir. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan (şüpheli şahıs adlî makamlara sevk edilmiş olup, mahkemece (5) şüpheli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer (3) şüpheli şahıs tutuklanarak Kilis L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir.

Kilis İl Jandarma Komutanlığı olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi. (BHA)

YORUMLAR