Reklam

HAVZA MEKANİK OTOPARKINDA GERİ SAYIM

HAVZA MEKANİK OTOPARKINDA GERİ SAYIM

HAVZA MEKANİK OTOPARKINDA GERİ SAYIM
04 Aralık 2022 - 17:32

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Havza ilçesine yaptırılan 5 katlı Mekanik Otopark inşaatının yüzde 93’ü tamamlandı. Kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mustafa Demir, 340 araç kapasiteli otoparkında bunlardan biri olduğunu ve yakın zamanda hizmete açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun’un merkez ve ilçelerinde trafik sorunlarının çözülmesi için hayata geçirilen yatırımlar hızla yükseliyor. O yatırımlardan biri de kaplıca turizminin merkezi olan Havza'da inşa ediliyor. 5 bin metrekarelik alana inşa edilen 5 katlı ve 340 araç kapasiteli otoparkın yüzde 93’ü tamamlandı.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Kent trafiğini rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, otopark projelerinin de buna büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Demir, "Hem şehir merkezi hem de ilçelerimiz de otopark projeleri inşa ettik. Havza da onlardan biri. İnşallah kısa bir süre sonra otoparkımız tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine girecek. 340 araç kapasiteli olacak ve sıkışıklığı azaltarak rahat bir nefes aldıracak" dedi.

EL DEĞMEDEN PARK

5 bin metrekarelik alana inşa edilen otoparkın 5 katlı olacağını belirten Başkan Demir şunları söyledi:

“5 katlı olacak. 3 katı yerin altında. Otopark, tamamen mekanik sistemle çalışacak. Yani sürücüler, araçları park etmek için yer aramayacak. Araç bir platform üzerinde tamamen otomatik olarak park ediliyor. Bu sayede kullanıcılar park yeri aramak zorunda kalmıyor. Ayrılırken de sürücü elindeki kartı okutarak aracını teslim alıyor. Bu yatırım Havzalılara verdiğimiz önemin ve kıymetin göstergesidir. Halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız projeleri bir bir hayata geçiriyor, belediyemizin tüm imkanlarını hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR