Reklam

“Yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükçekmece mitinginde yaptığı konuşmada, “25 yılda nasıl bu şehrin asırlık sıkıntılarını çözmüşsek inşallah önümüzdeki beş yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Trafik, otopark, çevre meseleleri başta olmak üzere yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükçekmece mitinginde yaptığı konuşmada, “25 yılda nasıl bu şehrin asırlık sıkıntılarını çözmüşsek inşallah önümüzdeki beş yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Trafik, otopark, çevre meseleleri başta olmak üzere yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz”
13 Mart 2019 - 14:40

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul Beylikdüzü mitingine katıldı. Beylikdüzü etkinlik alanda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, Beylikdüzü halkının 24 Haziran seçimlerinde şahsını ve AK Parti’yi zirveye taşıdığını anımsatarak vatandaşlara teşekkür etti.

 

“BEYLİKDÜZÜ’NDE BEŞ YILIK FETRET DÖNEMİNE ARTIK BİR SON VERECEĞİMİZE İNANIYORUM”

31 Mart yerel seçimlerinde de yine aynı desteği beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımdaki şu coşku bize gerçekten büyük umut veriyor.  Aramızdaki muhabbet ve dayanışma şimdiden birilerinin dizlerini titretiyor. Beylikdüzü, gördüğüm kadarıyla 31 Mart’ta yeni bir sayfa açmaya, yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. 31 Mart itibariyle, Beylikdüzü’nde beş yılık fetret dönemine artık bir son vereceğimize inanıyorum” dedi.

Beylikdüzü’nün son beş yılda kamu yatırımları ve büyükşehir hizmetlerini alsa da ilçe belediyesinden gerekli hizmeti alamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçiminin Beylikdüzü için tarihî bir fırsat olduğunu, ilçenin tekrar ehil kadrolarla, liyakatli kadrolarla, vizyoner, dinamik kadrolarla buluşması için önemli bir kavşak olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım’ın tecrübeli bir isimi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Binali Bey ismi her açıdan başlı başına bir markadır. Kendisi tecrübe demektir, hizmet demektir, yatırım demektir. Bu marka muhabbet, samimiyet, özveri demektir. Binali Yıldırım, her türlü zorluğa çözüm üretebilme iradesi demektir. Senelerdir beraber olduğumuz, yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yaptığımız Binali Bey, bugün eser siyasetinde tüm Türkiye’nin markasıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan Binali Yıldırım ve AK Parti’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık için destek istedi.

Yağmura rağmen meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin önemini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: “31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor. 24 Haziran seçimleri öncesinde denedikleri, ancak başarılı olamadıkları senaryoya yeni figüranlar ekleyerek tekrar sahneye koydular. 24 Haziran öncesinde milletvekili borsalarıyla kurulan yıkım ittifakını, bu seçimde biraz daha genişlettiler. Baktılar 3 kafadar, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bileğini bükemiyor, 31 Mart’ın arifesinde ittifaka yeni ortaklar, yeni üyeler buldular. Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. ‘Devletiniz teröristtir’ diyen il başkanları var. İmralı’daki bebek katilinin heykelini dikmeye niyetlenen gafiller var. PKK paçavraları önünde poz veren parti başkanları var. Bay Kemal, Almanya’da hangi kadınla poz verdi? Alman Parlamentosunda terör örgütünün paçavrasıyla poz veren kadınla poz verdi. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yapan cuntacılar var. Bu şehrin duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazan çapulcular var. İstanbul’un göbeğinde Ezan-ı Muhammedîyi ıslıklayan edepsizler var.”

“BİZİM ÜLKEMİZİ BÖLEMEYECEKSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li yönetici ve milletvekillerinin terör örgütü PKK’yı öven ve eylemlerine destek veren ifadeleri ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşının HDP’ye destek isteyen açıklamaları ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP ve HDP öncülüğünde Taksim’de gerçekleştirilen yürüyüşte ezana yapılan saygısızlığın yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izlettirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin ‘Kürdistan’da oylar HDP’ye’ sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu Sezai Temelli denilen adam, temelsiz, Kürt de değil. Ama benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Sen Kürdistan’ı çok seviyorsan, Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, buyur git oraya. Bizim ülkemizi bölemeyeceksiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Şırnak ve Hakkâri’de vatandaşlarla buluştuğunu, meydanların tıklım tıklım dolu olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Benim Kürt kardeşlerimin böyle bir derdi yok ama Kürt olmayan bu adam temelsiz dedim ya kalkıp benim kardeşlerimi suiistimal ediyorlar, istismar ediyorlar. İşte 31 Mart bunlara gereken dersi verme günüdür. Bay Kemal’in vitrindeki ortağı yani tavşan ortağı da sözde İyi Parti, ama asıl ortağı, asıl gözbebeği Kandil’in güdümündeki parti. İttifakın kimi hedef alacağına, kime saldıracağına, hangi ilde kime oy vereceğine meclis üyesi adaylarının kim olacağına onlar karar veriyor. Bakınız tam bir aydır eş başkanlar Türkiye’nin toprak bütünlüğünü alenen yok sayıyor, ama ne tavşan ortak ne de CHP bunlara gıkını çıkaramıyor. CHP’nin başındaki zat ne diyor? YPG bize saldırmaz diyor. İttifakın tavşan ortağından yine tek bir eleştiri yükselmiyor.”

CHP’li belediye başkanlarının seçmeni tehdit ettiğini, Kur’an-ı Kerim’le, Cuma salasıyla dalga geçtiğini ve HDP ile nasıl ortaklık kurduklarını anlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hiçbirine ne CHP yönetiminin ne de tavşan ortağının başındaki hanımefendinin bir tepki vermediğini söyledi.

“Açık söylüyorum, kardeşlerim; böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye ne bu millete ne de İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayır gelir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adaylarına destek istedi.

BÜYÜKÇEKMECE MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beylikdüzü mitinginin ardından Büyükçekmece’de Fatih Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi.

“BİZİM REFERANSIMIZ, SON 25 YILDA BU ŞEHRE KAZANDIRDIKLARIMIZDIR”

Büyükçekmece’yi CHP’li belediye yönetiminden kurtarmak için vatandaşlardan AK Parti’ye destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’yi iki yıl önce ziyaret ettiğini ve toplam bedeli 23,5 milyar lirayı bulan yatırımların resmî açılışını gerçekleştirdiğini anımsattı.

İstanbul’daki hizmet yolculuğuna 31 Mart’tan sonra ivme kazandıracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “25 yılda nasıl bu şehrin asırlık sıkıntılarını çözmüşsek, inşallah önümüzdeki beş yılda da çok daha büyük başarılara imza atacağız. Trafik, otopark, çevre meseleleri başta olmak üzere yeni projelerimizle İstanbullunun hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir” diye konuştu.

Belediyeciliğin birikim ve dinamizmi bir araya getirme becerisi gerektirdiğini, tecrübe ile heyecanı buluşturma sanatı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyeciliğin her şeyden önce meydanlarda verdiği sözü tutma yani sözünün eri olabilmeyi gerektirdiğini vurguladı.

“Bizim referansımız, son 25 yılda bu şehre kazandırdıklarımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüleri’nin Türkiye ve İstanbul’a kazandırdıkları büyük eserler olduğunu belirterek bu eserlerin hepsinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın da imzasının bulunduğunu söyledi.

“SİYASETE MENFAAT KAPISI OLARAK DEĞİL, MİLLETE HİZMET VASITASI OLARAK BAKIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasete muhalefet gibi rant aracı, menfaat kapısı olarak değil, millete hizmet vasıtası olarak baktıklarının altını çizerek CHP’nin yerel yönetimleri rant kapısı olarak gördüğünü hatta bir CHP’li belediye başkanının ‘Seçim dönemlerinde attık tuttuk, sonra da yapamadık’ itirafında bulunduğunu anlattı.

Hatay’ın CHP’li büyükşehir belediye başkanının da kendinden yol isteyen kadın seçmenleri, ‘Oy yoksa yol da yok’ diyerek tehdit ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’deki bir başka CHP’linin de ‘Bu sefer oylarımız şuraya’ diyerek bölücülerin ağzıyla konuştuğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin terör örgütüyle beraber, kol kola yürüdüğünü, Türk Bayrağını yakanlarla birlikte hareket ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, bizim bayrağımızı yakanlarla sen nasıl beraber olursun? Hani sen Atatürk’ün partisiydin? Atatürk mezardan kalksa ilk önce senin ipini çeker, senin” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı meydanlarda verilen mücadele sırasında kurulduğunu, o gece kendisinin Atatürk Havalimanı’nda on binlerle beraber darbeye karşı durduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ise darbe gecesi yaşananları Bakırköy Belediyesinde kahvesini içerek seyrettiğini hatırlattı.

“Bizi seyredenlere sandıkta gelin bir Osmanlı tokadı atalım” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı ise İstanbul sanki babasının tapulu mülküymüş gibi ‘Onları İstanbul’dan kovacağız’ diyor. Bizim bir şey dememize, bir şey yapmamıza gerek yok, CHP’li belediye başkanları kendi beceriksizliklerini artık kendileri söylüyor. Millete nasıl baktıklarını,  insanımızın değerlerini nasıl umursamadıklarını, bu milleti nasıl hor, hakir gördüklerini bizzat kendileri ifşa ediyor. İstanbul’da daha geçen haftaya kadar Şişli gibi bir ilçede günlerce çöpleri toplayamadılar. 1994’den beri İstanbul’un unuttuğu o kötü görüntüleri 2019 senesinde bu millete tekrar yaşattılar. İstanbulluya CHP belediyeciliğinin çöp, çamur, çukur demek olduğunu yıllar sonra yine bizzat kendileri hatırlattılar.”

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE 25 DEV PROJEYİ BÜYÜKÇEKMECE’DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan, kendisine yönelik iftiraları nedeniyle 2,5 milyon lira tazminat kazandığını ve bu parayı Mehmetçik Vakfına bağışladığını yineleyerek, dün Şırnak’tan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile döndüğünü, Akar’ın da Kılıçdaroğlu aleyhine 500 bin liralık tazminat davası açtığını, kazanması durumunda Akar’ın da bu parayı Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’ye dair projeleri anlatarak, Büyükçekmece Mimar Sinan ve Kumburgaz Mahallelerine kapalı yüzme havuzları inşa edeceklerini, Yenikapı Metrosu’nu Büyükçekmece’ye kadar uzatacaklarını ve Metrobüsü de Büyükçekmece’ye kadar getireceklerini açıkladı.

Bu projeler için 2019 yazından itibaren çalışmalara başlayacakları bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşil koridorlarla İstanbul’a 37 milyon 240 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıracağız. Büyükçekmece Bahçelievler Mahallesi de bu projemizi uygulayacağımız yerler arasında bulunuyor. Büyükçekmece’de de 12,5 kilometre uzunluğa sahip bir yeşil koridor olacak. Belediyecilikte Büyükçekmece’nin 25 yıllık hizmet açığını kapatacak, ilçemizi hak ettiği konuma taşıyacak 25 dev projeyi önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece’de hitap ettiği vatandaşlardan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’a desteklerini istedi.

YORUMLAR