Reklam

Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı Devam Ediyor

Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı Devam Ediyor

 Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı Devam Ediyor
15 Temmuz 2019 - 20:07


8 Temmuz tarihinde başlayan Kdz.Ereğli Rotary Kulübü'nün bu dönemki ilk projesi, "Let's Connect Youth At The City Of Hercules" isimli Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı devam ediyor.


Kdz.Ereğli Rotary Kulübü tarafından düzenlenen  "Let's Connect Youth At The City Of Hercules" isimli Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı 8-20 Temmuz tarihlerinde 10 farklı ülkeden kampa katılan 15 yabancı öğrenci ile Herkülün yaşadığı kent Ereğli'de gerçekleşiyor.

Uluslararası Rotary'nin en başarılı projelerinden biri olan Kısa Dönem Öğrenci Değişimi Programı kapsamında Kdz.Ereğli Rotary Kulübü tarafından gerçekleştirilen programa; İtalya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Tayvan, Macaristan, İspanya, Hırvatistan, Romanya, Litvanya, Slovakya dan katılan öğrenciler Ereğlide ağırlayıcı aileler tarafından misafir ediliyor.


Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle ilçemizde yaşayan öğrencileri bir araya getirerek, kültür değişimini ve uluslararası barışa destek olmayı hedefleyen program dahilinde çocuklar,  hep birlikte; yüzme, dans, müzik ve resim gibi etkinliklerin yanı sıra, ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme, Türk gelenek kültürünü paylaşma fırsatını buluyorlar.


8 Temmuz Salı günü başlayan program; tanışma ve oryantasyonun ardından Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu ziyareti ve kısa bir ilçe turu ile devam etti. Hafta içi öğleden önce Ted Kdz.Ereğli Koleji ev sahipliğinde öğretmenler tarafından gerçekleştirilen eğitsel oyun ve etkinliklere (görsel sanatlar, halk oyunları, akıl oyunları, masa tenisi, gastronomi, briç, basketbol, voleybol, müzik, jimnastik, oryantiring, İngilizce) katılan öğrenciler, öğleden sonraki bölümde ise Ereğli Yelken İhtisas Kulüp’ünde çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçiriyorlar.


Geçtiğimiz Cumartesi günü, Kdz.Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği ekibinin eşliğinde, 45 bisikletlinin katılımı ile Köseağzı'na bisiklet turu gerçekleştiren katılımcılar, ardından Köseağzından tekne ile hareket ederek Ereğli'nin koylarında denizin tadını çıkardılar. 


Her yıl Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü tarafından uluslararası barışa katkı, Türk kültürünün ve Ereğli’nin tanıtımı için başarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Kısa Dönem Yaz Kampı, 20 Temmuz’da sona erecek. 


YORUMLAR