Reklam

“Türkiye, mazlum coğrafyaların umudu olmuştur”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Türkiye, mazlum coğrafyaların umudu olmuştur”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Türkiye, mazlum coğrafyaların umudu olmuştur”
10 Aralık 2018 - 16:22

Bugün, insan haklarını temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edilişinin 70’nci yıldönümünü kutluyoruz.

Türkiye, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni hazırlayan ve imzalayan ilk 46 ülkeden biri olmanın ötesinde, sadece sınırları içinde değil sınırları dışında yaşanan insani sorunlara karşı da her zaman duyarlı davranarak, insan onuruna ve vicdanına yakışır bir dünya idealiyle bugün Filistin’den Suriye’ye Asya’dan Afrika’ya mazlum coğrafyaların umudu olmuştur.

İnsan haklarına ilişkin evrensel değerlerin korunup geliştirilmesini temel politika öncelikleri arasında tutan ülkemiz, çocuklar, engelliler ve korunmaya muhtaç gruplara yönelik özel tedbirler alınması başta olmak üzere,  kadına yönelik şiddetin önlenmesi, düzensiz göç, mülteciler gibi insani konularda çalışmakta, her türlü ayırımcılık, hoşgörüsüzlük ve ırkçılığa karşı uluslararası çalışmalara öncülük etmekte; insani yardımlar konusunda gösterdiği hassasiyetle diğer ülkelere örnek olmaktadır. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi “Dünya 5'ten büyüktür.” Bugün Filistin’den Suriye’ye Asya’dan Afrika’ya ve en son Yemen’de yaşanan insani krizlerin bir an evvel çözülmesi yaşanan insani dramın sona erdirilmesi gerekmektedir. İnsan haklarının geliştirilmesi, korunması ve yaygınlaştırılması için uluslararası örgütler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerekmektedir.

Bu düşüncelerle uluslararası toplumun işbirliğiyle insanlığın istisnasız dünyanın her köşesinde eşit muamele gördüğü tüm mazlum coğrafyalarda insanların insan olmanın onuruna yakışan yaşam standardını yakaladığı bir dünya düzeni diliyor, milletimizin ve tüm insanlığın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

YORUMLAR