Reklam

Tarihi Dükkânlar Törenle Açıldı

Tarihi Dükkânlar Törenle Açıldı

Tarihi Dükkânlar Törenle Açıldı
10 Mart 2020 - 21:21


En İyi Korunan 20 Kent arasında bulunan Safranbolu’da 62 tarihi dükkanın restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Safranbolu Belediyesi tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKKA) sunulan ve 2018 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor" Projesi kapsamında 62 tarihi dükkânın ön cephe restorasyonu tamamlanarak Belediye tarafından düzenlenen törenle açıldı.
Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner ile BAKKA temsilcisinin açılış konuşmaları ardından konuşma yapan Başkan Köse; “ 2010 yılında proje çalışmalarına başlanan, 2018 yılında ise projesi tamamlanan ‘Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor’ projesinin tadilat süreci bizim dönemimize denk geldi. Bizler de ivedilikle projeyi takip ederek gerçekleşmesinde katkıda bulunduk. 2019 yılında başlayan tadilat sonrası bugün burada açılışını yapıyor olmamız ise gurur verici. Safranbolu çok özel bir yer ve çarşı dükkânlarının ve ürünlerin kalitesi bir hayli önemli. Esnaf Odası Başkanımız ve Esnaflarımız ile ilgili bu konularda istişarelerde bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz. Ben başta İlçe Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer olmak üzere, esnaflarımıza, belediye personelimize, titizlikle çalışan firmamıza ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizim de bir takım çalışmalarımız var. Han Arkası Sokak cephe restorasyon projesi ve Asma Altı proje çalışmaları da devam ediyor.” dedi. 
İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in konuşmasının hemen akabinde kurdele kesme törenine geçildi. Sonrasında tarihi dükkânlar gezilerek kısa bilgiler alındı.
 

YORUMLAR