Reklam

SARIGÜL '' KURULTAY SONRASI PARTİMİZE YÖNELEN DİKKATLER İYİCE ARTMIŞTIR''

SARIGÜL '' KURULTAY SONRASI PARTİMİZE YÖNELEN DİKKATLER İYİCE ARTMIŞTIR''

SARIGÜL '' KURULTAY SONRASI PARTİMİZE YÖNELEN DİKKATLER İYİCE ARTMIŞTIR''
02 Ekim 2021 - 13:26

KURULTAY SONRASI PARTİMİZE YÖNELEN DİKKATLER İYİCE ARTMIŞTIR.

TDP milletimin vicdanında dalga dalga büyümeye devam edecektir.TDP ülkemizin yeni umudu olmaya devam etmektedir.Çare arayan umut arayan iktidardan umudunu kesenlerin adresi TDP’ dir.Yolu yok,ülkemiz için başaracağız.Çaresi yok, ülkemiz için kazanacağız.

Sayın Basın Mensupları,

Yaptığımız kurultayda içi boş sözler değil, somut çözümler ve uygulanabilir projeler önerdik.

Farkımızı ortaya koyduk.Türkiye’yi değiştirmeye başladık. Önce siyasetin dilini değiştirdik. Türk siyasetinde vicdan, merhamet , varlığı bereketi ilk biz kullandık.Parti üyelerimizi söz sahibi yaparak siyasete adalet getirdik.İnşallah, ekonomiye, eğitime, sağlığa, yargıya da adaleti biz getireceğiz.

Değerli Basın Mensupları,

Ortadirek kalmamıştır.

Esnaf perişandır, çiftçi borca batmış haldedir.Emeklinin, emekçinin tenceresinde dert kaynamaktadır.

Benim bizzat gördüğüm şudur; Anadolu’da yaprak kıpırdamıyor.Maaş ve devlet yardımı dışında gelir kaynağı kalmamış.

Ülkemizi bu ağır tablonun içinden biz çıkarırız. Bakın nasıl çıkarırız? EKONOMİDE MUCİZE ADAM, MUCİZE FORMÜL OLMAZ.

Süslü sözlerle, içi boş paketlerle ekonomi düzelmez.Ekonominin can damarı güven ortamını sağlamaktır. Biz, hukukta ve demokraside evrensel kurallara uyarız.Ekonomiyi ehil ellere teslim ederiz ve bu ellere müdahale etmeyiz.Böylece güven ortamını sağlarız.İmtiyazlı bazı şirketler ve haksız rekabet nedeniyle kabuklarına çekilen girişimcilerimize yatırım yapma, üretme hevesini biz kazandırırız. İsraf ve gösterişe son vereceğiz. İsraf ve gösterişi bitirirsek, Türkiye’mizin daha iyi bir Türkiye olacağına inancımız tamdır.

TDP olarak biz milletimiz mutlu, devletimiz güçlü olsun diye varız.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye Değişim Partisi olarak bir kişinin tek başına ülkemizi yönetmesine doğru bulmuyoruz.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin eksiksiz işlediği, yargının bağımsız olduğu, yasama organının denetim yapabildiği parlamenter sistemden yanayız.

Başkanlık sistemi ülkemizi kucaklayamamıştır. Sayın Erdoğan memnun olsa da halkımız memnun değildir. Halkımızı memnun etmeyen, onun sorunlarını çözemeyen bir sistemden biz de memnun olmayız. Seçmen oyları arasında ayrımcılık yapmayalım. Bu demokrasiye aykırıdır. Yurttaşlarımız arasında Eşitliği bozucu bir davranıştır. Bu ülkede kimse kimseden daha fazla hak sahibi değildir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur.Bu ülke hepimizin vatanıdır. Bu devlet hepimizin devletidir.Tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyorum: DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNELİM.

Parlamenter sistemin siyasi krizlere, hükümet istikrarsızlığına sebep olmasını önleyecek ek tedbirler alalım.  Kapsamlı bir devlet reformu yapalım.Yargı bağımsızlığını sağlayalım. Siyasi partiler yasasında ve seçim kanununda değişiklikler yapalım.

Türkiye milletvekilliği sistemi kuralım. Partiler aldıkları oy oranında burada temsil edilsin.Belediye başkanlığı seçimlerini iki turlu yapalım.

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye’yi barışa barışa değiştireceğiz.Hiç kimse merak etmesin; hepimiz aynı sofraya oturacak, aynı ekmeği bölüşeceğiz. Kardeşçe, hakça, adilce,hep beraber,  barış içinde yaşayacağız. Emin olun, ülkemizin yitirilmiş umutlarını, biz yeşerteceğiz. Gençlerimize yaşama sevincini,biz vereceğiz.

Ülkemizde  söylenmemişi, biz söyleceğiz.5T 5T 5T tarım diyeceğiz, turizm diyeceğiz teknoloji diyeceğiz tekstil diyeceğiz ve tasarruf diyeceğiz.

Unutmayın arkadaşlarım, 5T ülkemizin kurtuluşu olacak. Emin olun kardeşlerim, ülkemize adaleti biz getireceğiz.

TDP iktidarında;devletimin  kurumları, milletimin başvurusuna 24 saat  içinde cevap verecek.Hiçbir dava 1 yıldan uzun sürmeyecek.Mülakatı kesinlikle yasaklayacağız.İlk evini alandan vergi almayacağız. TDP İktidarında,herkesin 1 evi olacak. Uluslararası alanda öne çıkabilecek pek çok markamız var. Ülkemiz markalarıyla tanınacak.Yeni işyeri açandan, kar edene kadar,tek kuruş vergi ve sigorta pirimi almayacağız.

TDP, mutlak kuralı şudur; “kar etmeyen işletmeden vergi alınamaz.”

Altından pırlantadan vergi alınmıyor kültür ve sanat faaliyetlerinden vergi

almayacağız. Bankacılık sistemini, gözden geçireceğiz. Ziraat Bankası ve Halk Bankası eşe dosta kredi vermeyi bırakacak esnafı ve çiftçiyi,  ayakta tutmak için çalışacak TDP İktidarında, bizim televizyonumuz, gazetemiz olmayacak.

“Tarafsız medya” inancıyla hepsi,   özgür  olacaktır.Yerel medya da bizim ulusal medya da bizim .Kardeşlerim  ülkemizde, işsizlik artmış, kiralar uçmuş mutfaklarda yangın var. Siyaset lobisinin umurlarında olmaz.

Ben çıkıp,“Türkiye’nin önünü kesen tek lobi var! O da siyaset lobisidir,” deyince kızıyorlar.Bunların hepsini evlerine göndermeden,Bu düzeni değiştirmeden,

Türkiye rahat edemez.Bu düzeni değiştirmeye hazır mısınız?    

Kardeşlerim,TDP itiraz edenlerin partisidir.

Adaletsizliğe haksızlığa ve torpile itirazımız var.Zengin ülkenin, fakir yurttaşları olmaya,itirazımız var. Bir kişinin tek başına ülkeyi  yönetmesine itirazımız var.

Benim ülkemde her 3 kişiden 1 yoksul,her 3 gençten 1  işsiz, bu vicdansızlık değil mi?Bizim buna itirazımız var.

Evet sevgili kardeşlerim.Bizim sorunlarımız var.

Ama sorunlarımızın çözüm yeri ne Washington’dur, ne Brüksel’dir, ne Moskova’dır.Bu sorunların çözüm yeri, Başkent Ankara’dır.

Kardeşlerim,ülkemize  ayar vermeye kalkışanlar  karşısında TDP’yi  bulur.

TDP İktidarında söz de, karar da milletimin olacaktır.Soruyorlar, TDP  neyi değiştirecek?Bizim iktidarımızda,devlet tarafsız olacak, adil olacak, etkin olacak vicdanlı, şefkatli ve merhametli olacak.Bizim iktidarımızda, yurttaş beyanı esas alınacak.

Dışarıdan tarım ürünü  ithal etmeyeceğiz. ABD’nin ne ekeceğimize, karışmasına izin vermeyeceğiz. Tütünümüzü, şeker pancarımızı biz planlayıp,  biz ekeceğiz.Çiftçimize alım garantisi vereceğiz.

Öğrencilerimizin kredi borçlarını,    sileceğiz.Engelli kardeşlerim gözünüz aydın, Engelliler Bakanlığı’nı biz kuracağız.

Deprem ve doğal afetler konusunda vatandaşlarımızın yanında olacağız.

“Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığını” kuracağız.

Dışardan  bakan ataması yapmayacağız.Parlementomuz bizim en kıymetlimizdir. Bakanları, TBMM içinden seçilecek.

Bakanlıkları, görev alanlarına göre ayıracağız. Olmaz arkadaşlar olmaz.Tarım ve Orman Bakanlığı birarada olmaz.Turizm ve kültür birarada olmaz.Çevre ve şehircilik birarada olmaz.

TDP İktidarında,yatırım ve projeler bakanlığını kuracağız.Gölge bakanlarımızı açıklayacağız.Bunları yapmak kaynak meselesi, bütçe meselesi değildir.

Bunları yapmak tercih meselesidir. Vicdan meselesidir. Vicdanlıysanız emekçiden, emekliden,üreticiden, esnaftan, çiftçiden yana olursunuz, vicdansızsanız  80 milyonun hakkını,80 kişiye dağıtırsınız. Har vurur harman savurursunuz.Vicdan olacak ki, bir kişiye, beş maaş vermeyecek.Vicdan olacak ki, israf, savurganlık yapmayacak.İnsanın önce vicdanı olacak, vicdan TDP  vicdanı olanların partisidir.Değişim Kampı’nda gördüğümüz manzara şudur; ülkemiz ve milletimiz zor bir süreçten geçmektedir.Milletimiz manen yorgun madden çok zor durumdadır.Ankara ‘da kurumlar yıpranmış, siyaset yara almış ülkemiz dışarda ve içerde birçok problemle karşı karşıyadır.Her alanda milletimiz kutuplaştırılmış,gençlerimiz okulunu bitirenler işsiz,okuyan öğrencilerimiz yurtsuzdur.Köylümüz ve çiftçimiz yoksullukla karşı karşıyadır.Ancak yurttaşlarımız yalnız ve çaresiz değildir.TDP İktidarında kimseyi dışlamayacağız Kardeşlik hukukunun teminatı biz olacağız.TDP nin yolu nettir.TDP nin yolu birlik ve kardeşlik yoludur.Kartepeden  1. Çare ve değişim kampından kendine güvenen gücünün  farkında olan hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermeyecektir.BÜTÜN ULUSUYLA YENİDEN KUCAKLAŞACAK ÜLKEMİZDE KAYBOLAN GÜVEN DUYGUSUNU SAĞLAYACAK TEK PARTİDİR!

YORUMLAR