Reklam

Rotary, Pandemi Sürecinde de Çalışmaya Devam Ediyor

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2020-21 Dönem Başkanı Ahmet Fındık, yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Rotary, Pandemi Sürecinde de Çalışmaya Devam Ediyor

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2020-21 Dönem Başkanı Ahmet Fındık, yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Rotary, Pandemi Sürecinde de Çalışmaya Devam Ediyor
30 Kasım 2020 - 16:06

Fındık, açıklamasında şunları söyledi; Geçtiğimiz Mart ayından itibaren, tüm dünya Covid-19 ile mücadele etmeye devam ediyor. Bu süreçte hepimiz bir yandan hem kendi, hem de yakınlarımızın sağlığını korumaya çalışırken, ihtiyaçlarımızı karşılamaya ve sürece alışmaya çalışıyoruz. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü olarak 2020-21 Döneminin başlaması ile birlikte, bizler de kulüp üyeleri ve ailelerimiz ile birlikte aynı süreçten geçiyoruz. Her ne kadar sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, toplantı ve faaliyetleri sürekli ileri bir tarihe ötelense de, kendinden önce topluma hizmet etme fikri ile bir araya gelen bizler, bölgemizde yaşanan sıkıntılara bir nebze olsa da katkıda bulmaya, yaşadığımız kente karşı bireysel olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çabalıyoruz.
Elbette düzenli olarak fiziki mekanlarda bir araya gelemesek de online olarak gerçekleştirdiğimiz toplantı ve buluşmalarla, çalışmalarımıza devam ediyor, çevremize destek oluyoruz. Hep birlikte bu süreci aşabileceğimize inanıyor ve sizlerle dönemin ilk yarısında gerçekleştirdiğimiz bazı proje ve etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz;
- Temmuz ayında Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a birer ziyaret gerçekleştirerek dönem içerisinde yapmayı planladığımız projelerden bahsettik. UR 2430. Bölge 2020-21 Dönem Guvernorümüz Serhan Antalyalı’nın Kdz.Ereğli’yi ziyareti kapsamında Gazetecilerle kahvaltı ve protokol ziyaretleri gerçekleştirildi. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü üyeleri ve eşleri ile Interact Kulübü üyelerinin katıldığı, sosyal mesafe kuralları ile Fabrika’da keyifli bir yemek organizasyonu gerçekleştirildi.
- Tüm ön çalışmaları ve hazırlıkları tamamlanan ve Ağustos ayı başında gerçekleşmesi planlanan Baba Çocuk Kampımız, Covid-19 Salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
- Eylül ayı içerisinde; Covid-19 hastalığına da yol açan SEPSİS konusunda farkındalık yaratmak amacıyla şehrin kalabalık noktalarına billboardlarda afişler yayınlandı. UR Vakfı ve 2430. Bölge Rotary Kulüplerinin desteğiyle ve GDB. Rtn. Aykut Ateş’le başlayan “Bir Nefes Bin Hayat” projesi kapsamında; 100.000 TL tutarındaki Ventilatör cihazını, Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun da bulunduğu tören ile Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Vildan Türkeline teslim etmenin mutluluğunu yaşadık.
- Ekim ayı içerisinde; İlaçları SGK tarafından karşılanmayan SMA Hastası Ada için başlatılan Ulusal Kampanyaya Ereğli'den iki Üniversite öğrencisinin de 9 Ekim ve 10 Ekim cuma ve cumartesi pazarlarında Ada’ ya maddi destek sağlamak için açmak istedikleri Pazaryeri Stantları konusunda Belediye ile iletişime geçildi. Kendilerine Stant sağlandı ve Kdz.Ereğli Rotary Kulübü olarak Minik Ada'ya Umut Olmak için genç kardeşlerimizin yanındaydık. Standlarını ziyaret ederek onlara destek olduk. Ayrıca hepimizin yaşadığı bu zor süreçte kulübümüz tarafından belirlenen 3 Şehit çocuğuna burs imkanı sağlandı. 24 Ekim Polio Günü kapsamında çocuk felci ile mücadele için desteğimiz ile ile ilgili, üyelerimizin bulunduğu bilboard çalışması şehrin kalabalık noktasındaki billbordlarda sergilendi.
- Kasım ayında; ilçemizde ihtiyaç sahibi bir aile tespit edilerek; evlerinin mobilya, halı gibi eksik olan eşyaları tamamlandı . Temizlik ve gıda malzemeleri konusunda destek olunarak maddi olarak bağışlar gerçekleştirildi. Kadın Cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kulübümüzün de desteği ile UR 2430. Bölge Kulüpleri tarafından Mersin Toroslar Doruklu Köyü’nde, öldürülen kadınlarımızın anısına “Güldünya Hatıra Ormanı” hayata geçirildi.
- “Maskesiz Sohbetler” buluşmaları kapsamında, her ay online olarak Zoom üzerinden herkesin katılabileceği buluşmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu süreçte 15 yıldır meme kanseri ile
ilgili 50’den fazla sunum gerçekleştirmiş olan kulüp üyemiz Rtn. Op.Dr. Emin Damgacı bizleri “Meme Kanseri ile ilgili Erken Tanı Tedavi Yöntemleri” konusunda bizleri bilgilendirirken, geçtiğimiz hafta ise 26. Dönem Bursa Milletvekili, Araştırmacı Yazar Op. Dr. Ceyhun İrgil’in “Salgın Sonrası Yaşam ve Dünyadaki Değişim (Post Korona Sendromu)” ile ilgili bizlerle bir araya geldi.
Eğitime destek çalışmalarımız kapsamında 3 adet bilgisayarın bir köy okuluna, 3 adet tabletin ise imkânları olmadığı için derslere katılamayan çocuklara bağışlanması sağlandı.
Ayrıca bu dönem başlatılan ve elektronik atıkların TEGV’na bağışlanması için başlatılan “Atma Bağışla “ Projesi kapsamında 1,5 ton elektronik atık toplamış durumdayız ve dönem sonunda 3 ton elektronik atığı bu amaç doğrultusunda toplamış olmayı hedeflemekteyiz.
Bütün bu bilgiler doğrultusunda çalışmalarınızda başarılar diliyor, bir an önce bir arada olacağımız mutlu günlere kavuşmamızı diliyorum.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

 


YORUMLAR