Reklam

Rizeli Öğrenciler “Bir Örgü de Sen Ör” diyerek Türk Kızılay’a destek oldu

Rizeli Öğrenciler “Bir Örgü de Sen Ör” diyerek Türk Kızılay’a destek oldu

 Rizeli Öğrenciler “Bir Örgü de Sen Ör” diyerek Türk Kızılay’a destek oldu
02 Haziran 2019 - 15:15

Türk Kızılay’ına Rizeli öğrencilerden anlamlı bir destek geldi. Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri Türk Kızılay’a “Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun” sloganıyla destek verdi


Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, “Bir Örgü de Sen Ör, Hilâl Olsun” adını verdikleri projeyle kendi emeklerinin ürünü olan el örgüleri Türk Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Öğrenciler Türk Kızılay’ın "Ramazanda Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilal Olsun Türkiye" kampanyasından etkilenerek, ‘’İyilik ve yardımseverlikte biz de varız’’ dediler. Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Biyoloji Öğretmeni Özer Alkan rehberliğinde yürütülen ‘’Bir Örgü de Sen Ör!’’ projesi doğrultusunda öğrencilerin yıl içerisinde ördükleri el örgüsü ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.


Okul Müdürü Yaşar Keskin, öğrencilerde sorumluluk, sosyal yardımlaşma bilinci oluşturmak ve yardımın sadece parayla değil, emek verilerek de yapılabileceğini göstermek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Keskin, “Başlatılan proje kapsamında okulun öğretmen ve öğrencileri, yıl içerisinde atkı, bere, çorap, patik, kazak gibi kış günü ihtiyaç duyulan bu giysileri, ihtiyaç sahibi bir insanın yaşayacağı zorlukları düşünerek ördüler. Kurulan bu empati sayesinde örülen giysi sayısı her geçen gün katlanarak arttı ve bu sayı binlere ulaştı. Daha sonra ürünler itina ile kolilere doldurularak Türk Kızılay’a teslim edildi. Türk Kızılay’ın Türkiye genelinde ‘Hilâl Olsun Türkiye’ sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına okul olarak verdiğimiz destek dolayısıyla mutluyum. Bu anlamlı projenin okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olması bizleri fazlasıyla duygulandırdı.” dedi.
 

YORUMLAR