Reklam

“Rize’nin Başarı Öyküleri” Kitabı Basın Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

“Rize’nin Başarı Öyküleri” Kitabı Basın Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

“Rize’nin Başarı Öyküleri” Kitabı Basın Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
12 Aralık 2019 - 21:27

Gazeteci-yazarlar Alihan Telatar ve Selim Denizalp tarafından kaleme alınan ve Rizeli 30 iş adamının başarı hikâyelerine yer verilen “ Rize’nin Başarı Öyküleri” adlı kitabın basın tanıtım toplantısı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen tanıtım programına Rize Valisi Kemal Çeber, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal ile  futbolcuların yanı sıra çok sayıda iş adamı ve girişimci katıldı.

Kitabın Tanıtım Programında konuşma yapan kitapta başarı öykülerine yer verilen iş adamlarından bazıları, kitabın hazırlanmasından duymuş oldukları memnuniyeti dile getirerek yaşantılarından kısa kesitler anlattılar.

Programın devamında konuşma yapan Vali Çeber,"Rize kendine has özelliklere sahip bir şehir.Bunu kitapta yaşamı anlatılan iş adamlarının öykülerinde de rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Rize Türkiye’ye siyasette, bilimde, sanatta, sporda, iş yaşamında çok önemli isimler kazandırmıştır. Rize’nin başarı öyküleri kitabı iki ciltten oluşmuş ancak Rizeli’nin başarı öykülerini anlatmak için bu kitabın da devamı gerekecektir.Çünkü ülkemize değer katmış birçok kişinin Rize’de yetişmemiştir. Başarıyı elde etmek için var olması gereken özelliklerin birçoğunun Rizelilerin karakterine yansımış olduğunu düşünüyorum. Olması gerektiği kadar hırs, olması gerektiği kadar azim ve kararlılık, olması gerektiği kadar çalışma, gayret ve inanç bu özelliklerin hepsi Rizeli hemşerilerimde var. Rize insanının Rize sevdası, yapılan işlerde disipline de yansımakta ve başarıya ulaşmada tetikleyici güç olmakta. Kitapta ülkemize değer katmış, önemli izler bırakmış kişilerin başarı hikâyesi anlatılarak birçok kişiye model oluşturulmak istenmiş. Kitabın yazılma gayesindeki güzellikten dolayı kitabı kaleme alan değerli Alihan Telatar’ı ve Selim Denizalp’ı güzel düşüncelerinden dolayı tebrik ediyorum. Yazarlarımızın emeklerine, yüreklerine sağlık.

YORUMLAR