Reklam

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil, Trabzon’da İZDES Çalışmalarını Değerlendirdi

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil, Trabzon’da İZDES Çalışmalarını Değerlendirdi

İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil, Trabzon’da İZDES Çalışmalarını Değerlendirdi
12 Aralık 2019 - 21:25

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, İçişleri Bakanlığı İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) kapsamında toplantı düzenlemek üzere Trabzon’a geldi.

Makamında ziyaret ettiği Vali İsmail Ustaoğlu ile birlikte, Valilik Toplantı Salonunda İçişleri Bakanlığı bünyesindeki kurumların amirleri, vali yardımcıları ve kaymakamların katıldığı toplantıya geçen Bakan Yardımcısı Erdil, burada katılımcılarla İZDES Projesi çalışmalarına ilişkin istişarelerde bulundu.

İZDES, Bakanlık ile Taşra Birimlerinin İletişimini Geliştirecek

İZDES’in yaklaşık iki yıldır sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Yardımcısı Erdil, proje ile İçişleri Bakanlığının taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmeyi, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmeyi, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmeyi, merkezdeki politika ve önerileri de taşrada izlemeyi amaçladıklarını ifade etti.

Jandarma, emniyet, nüfus-vatandaşlık, göç idaresi, GAMER, AFAD, 112 Acil Çağrı Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı idarecilerinin de hazır bulunduğu toplantının devamında, Trabzon’da yapılan ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Erdil, İçişleri Bakanlığının, kamu güvenliği ve düzenini tam anlamıyla tesis etmek ve bunu sürdürülebilir kılmak, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve ekonomik bir şekilde sunulmasını sağlayarak, vatandaş memnuniyetinin arttırmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bakan Yardımcıları Başkanlığındaki Heyetler, Tüm Türkiye’de Çalışma Ziyaretleri Yapıyor

 İZDES kapsamında, bakan yardımcıları başkanlığında 9’ar kişilik heyetlerle, tüm illere çalışma ziyaretleri yapıldığını anlatan Bakan Yardımcısı Erdil, “Bugün de ilinizde Sayın Valilimizle yapılan toplantımızda, öncelikle güvenlik yönetimimiz ile ilgili konuları detaylı olarak el aldık. Bu coğrafyada yaşamış olmamız ve tarihî müktesebatımız, Türkiye’yi hem yerel hem de global sistem içerisinde daha güçlü ve etkin olmaya zorlamaktadır. Uzun yıllardır üç bir tarafı ateş çemberi ile kuşatılmış durumda olan Türkiye, global güçlerin kendisine yönelik tehditlerine karşı kendini korumak için daha etkin bir güvenlik anlayışı ile yönetilmek zorundadır.” dedi.

“Türkiye, Terörle Mücadeleden Geriye Dönmeyecektir”

İçişleri Bakanlığının, son üç yılda uyguladığı etkin güvenlik yönetimi ile özellikle terörle mücadelede yüksek bir başarı elde edildiğini vurgulayan Erdil, “Bu başarının devam etmesi, kurulan mekanizmaların korunması ve sürdürülmesi ile mümkündür. Türkiye, terör ve terörizmle yıllardır mücadele içerisindedir ve bu mücadelede çok bedel ödemiştir. Bundan sonra geriye dönülmesi mümkün değildir. Türkiye; bölgesinde güven ve istikrarı sağlamak için, risk alarak, özgür ve egemen bir irade ile çeşitli alanlarda tedbirler almaktadır.” diye konuştu.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde artık bölgesinde politika ve strateji belirleyen bir ülke haline geldiğini dile getiren Erdil, sözlerine şöyle devam etti:

“Afrin, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla, güneyimizdeki kara sınır bölgesinde iç güvenliğini tehdit eden unsurların bertaraf edilmesini amaçlayan Türkiye, aynı şekilde deniz suları bölgesindeki tehditleri de ortadan kaldırma amacındadır. Son yapılan Libya anlaşması ile ülkemizi Antalya körfezine sıkıştırmaya çalışanların oyunu bozulmuştur. Ülkemizin hem karada hem denizde uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanma mücadelesi tavizsiz devam ettirilerek, bölgede ekonomik ve güven istikrarı sağlanacaktır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yüksek enerjisinin yarattığı azimle ülkenin iç güvenliğini tehdit eden ‘terör, göç ve uyuşturucu’ alanlarında ‘topyekûn mücadele konsepti’ başarılı bir süreci ortaya çıkarmıştır.”

Terörle Topyekûn Mücadele

PKK'nın kış üslenmesini engellemek ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan ‘KIRAN’ operasyonlarına da değinen Erdil, “Terörü bitirme stratejisiyle, örgütün gerileme süreci hızla devam ederek, yurt içi PKK üyesi terörist sayısı ilk defa 500’lü rakamlara düşmüştür. Terör örgütünün eylem kapasitesi son iki yılda yarı yarıya azalmıştır. 2016 yılından bugüne kadar ikna çalışmaları sonucu 570 terörist örgütten ayrılırken,  operasyonlar sonucu teslim olan PKK/KCK üyesi terörist sayısı bin 104 olmuştur. İçişleri Bakanlığı, bir yandan terörist unsurlarla sahada kararlı ve amansız biçimde bir mücadele yürütürken, diğer yandan sosyal, ekonomik ve idari tedbirlerle vatandaşlarımızın terörden kaynaklı sorunlarını da çözmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağlanan huzur ve güven ortamının; yatırım, istihdam ve turizme olumlu yansımaları olmaktadır. Terörist sayısı azaldıkça, turist sayısı artmaktadır. 2015 yılı baz alındığında; terörist sayısında yüzde 78,61 azalma, turizmde ise yüzde 141,52 oranında artış meydana gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Toplumun Tüm Kesimleriyle Doğrudan Temas Kurmak İçin Çalışıyoruz”

İZDES heyeti olarak, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve iş insanlarının katılımıyla il ekonomik koordinasyon toplantıları yapacaklarını bildiren İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı, ‘toplumun tüm kesimleriyle doğrudan temas kurarak, onların müracaat etmelerini beklemeden, vatandaşların istek öneri ve şikâyetlerinin değerlendirilmesi’ programı düzenli biçimde yürütülmektedir. İl ekonomik koordinasyon toplantılarımızda, terörle mücadele, emniyet, asayiş, trafik, okul güvenliği, uyuşturucu ile mücadele, kent güvenliği gibi konularda, bakanlığın uygulamaları hakkında görüş-alışverişinde bulunulmakta, aynı zamanda valiliklerin iletişim ve işbirliği kapasitesi de değerlendirilmektedir. Program uyarınca bugün ayrıca şehit yakınları ve gazilerimiz ziyaret edilecek, ayrıca esnaf ziyaretleri de yapılarak, sorunlarını dinleyip, talep ve önerilerini de alacağız. Bu değerlendirmeler ve ziyaretler ışığında, ilin genel profili çıkarılarak, bir değerlendirme raporu oluşturulmakta ve bakanlık merkezine iletilmektedir. Bakanlığımızın merkez ve taşra yönetim politikaları ve stratejileri bu raporlar doğrultusunda uygulanmaktadır. Hedefimiz vatandaş memnuniyetini arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir.”

Vali Ustaoğlu: “Çok Verimli Bir Toplantı Gerçekleştirdik”

Vali İsmail Ustaoğlu da İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil ve beraberindeki heyeti Trabzon’da görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Kendilerini, bakanlığımızın 2 yıl önce başlatmış olduğu, İZDES dediğimiz, yerelde kamu hizmetlerinin kalitesinin ve standardının artırılmasına yönelik bir takım projelerin yerinde takip edilmesi ve gözlenmesi amacıyla ilimizde misafir ediyoruz. Çok verimli bir toplantı icra ettik. Bakan yardımcımız, tavsiye ve gözlemlerini bizlerle paylaştı. Tek amacımız; hizmetin en güzeline layık olan vatandaşlarımıza kamu hizmetini etkin ve verimli şekilde yerine sunmaktır.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, ilimizdeki programı kapsamında geçtiğimiz ağustos ayında Diyarbakır’da şehit olan özel harekât polisi Akın Çelebi’nin Ortahisar’da ikamet eden ailesini ziyaretinin ardından, önce Ortahisar’daki İnönü Caddesi üzerinde esnaf ziyaretleri, sonrasında ise ilimizde faaliyet yürüten STK’ların temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

YORUMLAR