Reklam

POSBIYIK: ‘EREĞLİ’Yİ ÇOK İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİM’

POSBIYIK: ‘EREĞLİ’Yİ ÇOK İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİM’

POSBIYIK: ‘EREĞLİ’Yİ ÇOK İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİM’
02 Mart 2019 - 21:40

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen ve şoför esnafını kooperatif binasında ziyaret etti.

Beraberinde CHP Belediye Meclis Üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, şoför esnafına hitaben kooperatif binasının önünde bir konuşma yaptı.

POSBIYIK: ‘EREĞLİ’Yİ ÇOK İYİ NOKTAYA GETİRECEĞİM’

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, coşkulu şoför esnafına hitaben yaptığı konuşmasında Ereğli halkının adayı olduğu sözlerini yineleyerek, siyaset için gelmediğini, Ereğli’nin üzerine örtülmüş olan ölü toprağından kurtarmak için geldiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de büyük bir sessizlik var. Dolayısıyla bunu dağıtmak için gelmeye çalışıyorum. Benim partilerle işim yok. Yerel seçimlerde parti işi olmaz, tecrübeli Belediyeci, lider insanlara oy verilir. Yerel seçimlerde mutlaka bu konuyu bilen tecrübeli insanlara oy vermek gerekir. Ereğli’yi çok kısa zamanda, belediye meclis üyelerimle, 31 meclis üyemle getirirlerse, çabuk kararlar almak suretiyle Ereğli’yi çok iyi noktaya getireceğim” şeklinde konuştu.

POSBIYIK: ’HAMLE YAPACAĞIZ’

Türkiye’nin en zengin belediyeleri arasındaki Ereğli Belediyesi’nin 5 senede işçi maaşlarını ödeyemeyecek hale getirilmesini de eleştiren Halil Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bir hamle gerekiyor. Bir hamle yapmamız gerekiyor. Halk Otobüsleri sahiplerinden, şoförlerinden beklentim yüksek. Aranızdan bir arkadaşınızı yanıma aldım. Çünkü her mesleğin kendine göre özellikleri var. Ben İnşaat Mühendisiyim, pazaryerindeki, halk otobüslerindeki sorunları ben bilecek değilim. Dolayısıyla bu arkadaşımızla birlikte Komisyon oluşturacağız Belediyenin içerisinde. Şoförler Odası’ndan, Halk Otobüsleri kooperatifinden, taksicilerden komisyon gelecek, bunlar sürekli çalışacaklar. Sadece meclis günlerinde değil altyapıyı hazırlayıp bana bilgi, rapor sunacaklar, bütün sorunları ortadan kaldıracağız Allah nasip ederse, bundan hiç şüpheniz olmasın.

BANA İNANIN VE GÜVENİN!

Bana inanmalısınız, Halk Otobüslerinin bugüne gelmesinde bir damla da olsa benim de payım vardır. Çok mücadeleler verdim biliyorsunuz, bana güvenmeniz lazım. Size söz veriyorum, Halk Otobüslerinin önünü açacağım. Çektiğiniz sıkıntıları biliyorum. Senede 70 bin ton asfalt dökerdim arkadaşlar. Asfalt dökülmüyor Ereğli’de. Akıl var mantık var hiçbir iş yapılmadı maalesef 5 senede Ereğli’de! Taksiciler sanayiden çıkamıyor dışarıya, her taraf perişan vaziyette. Yollar delik deşik. İnşallah Halk Otobüslerine yeni yapacağımız Kent Meydanının otoparkında yer ayarlıyorum, daha evvelde arkadaşlarla konuştuk. Yakında projelerimiz açıklandığında göreceksiniz. Buraya Kent Meydanı yapıyoruz, altına iki katlı otopark ve Belediye Binası. Üstün Erçelik binalarının olduğu yere süratle Belediye binasını ve otoparkları yapacağım. Fazla teferruata girmeyeceğim, bütçe delik, bütçeyi sağlamlaştırmam lazım. Hatta Belediye Binası bittiği zaman o Belediye binasını buraya taşıyıp, şimdiki Belediye Binasını Butik Hastane yapacağım nasip ederse.

HATİP CADDESİ’NDEN BAĞLIK ARASINA VİYADÜK

Bazıları diyormuş ki ‘orada trafik sıkışık, nasıl araba gider?’diye. Tabiki sen çalışmazsan, derenin üzerini kapatmazsan, çevre yolunu yapmazsan tabiî ki trafik olmaz, rezil vaziyette oralar. Bunların hiçbirini bu noktada bırakmayacağız. Trafik sıkışıklığı diye bir şey kalmayacak Ereğli’de. Haluk Okur var mimar kardeşimiz, şiddetli bir çalışma yapıyor. Mesela Dombay Deresi’ne arabalar çıkmaz kışın. Pazaryerinin üzerindeki Bağlık’a giden yolda da esnaflardan dolayı araba çıkmaz. Mesela hemen yapacağımız Hatip Caddesi’nde Kur’an Kursu’nun olduğu yerde Belediyenin yeri var. Oradan başlayan ve karşıya giden viyadük yapacağız. Yani Dombay Deresi’ne araba çıkmıyor, trafik sıkışıklığının en büyük nedeni budur. Oraya yapılacak bir viyadükle bu sorunu da çözeceğimize inanıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasının ardından Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatif binası önünde şoför esnafıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi

YORUMLAR