Reklam

Polat Türkmen öğrencilerin Karne sevincini kutladı, sınavda başarı diledi

Polat Türkmen öğrencilerin Karne sevincini kutladı, sınavda başarı diledi

Polat Türkmen öğrencilerin Karne sevincini kutladı, sınavda başarı diledi
14 Haziran 2019 - 20:19

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, bugün aldıkları karneler ile uzun bir yaz tatili dönemine giren öğrencileri kutlarken, hafta sonu Üniversite sınavına giren Milyonlarca öğrenciye de başarı dileğinde bulundu.
Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan öğrencilere başarı dileğinde bulunarak öğrenci ve velilerine uyarılarda bulunan Polat Türkmen şu görüşlere yer verdi; “Değerli gençlerimizin yükseköğretime geçişleri sürecinde en önemli dönüm noktalarından birisi Yükseköğretime Geçiş Sınavıdır.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ailelerine bu sınavda büyük görevler düşmektedir. Özellikle ailelerin sınav öncesinde ve sonrasında öğrencilere psikolojik desteklerini tam anlamıyla göstermeleri gerekmektedir. Aileler, sınava girecek gençlerimize yeterli desteği vererek onların güzel bir başlangıcın ilk adımı olan üniversite hayatında daha başarılı bireyler olacağını unutmamalıdır. İnanıyoruz ki gençlerimiz yıllardır hazırlandıkları bu sınavda en güzel neticeyi alarak üniversite hayallerini de gerçekleştireceklerdir.
Bu vesileyle bugüne kadar gençlerimizin yetişmesinde her türlü fedakarlığı üstlenen ailelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Zonguldak ve ülke genelinde Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyor, çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını almalarını canı gönülden temenni ediyorum.”

BAŞARISIZ ÖĞRENCİ YOKTUR

Bugün Zonguldak’ta binlerce öğrencinin karne alarak uzun bir yaz tatili dönemine girdiğini belirten Polat Türkmen, başarısız öğrenci olmadığını, Her çocuğun çok iyi olduğu bir alanın bulunduğunu dile getirerek mesajında şu görüşlere yer verdi; “Başarısız öğrenci yoktur. Her çocuğun çok iyi olduğu bir alan mutlaka vardır. Eğitimin amacı çocuğun bu yeteneğini keşfedip geliştirmektir.
Öncelikle tatili hak eden başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz idarecilerimiz ve velilerimiz için yaz tatilinin hayırlı olmasını diliyorum.
Buradan Karne heyecanını çocukları ile beraber yaşayan velilerimize seslenmek istiyorum. Karne bir başarı ya da başarısızlık belgesi değil, eksik yanlarımızı görmemizi sağlayan bir araçtır. Velilerimizin çocuklarının karnelerini değerlendirirken bu hususa özellikle dikkat etmelerini rica ediyorum.”
 

YORUMLAR