Reklam
Reklam
Reklam

​Milletvekili Nazım Elmas Ankara’dan Müjdeyi Verdi

​Milletvekili Nazım Elmas Ankara’dan Müjdeyi Verdi

​Milletvekili Nazım Elmas Ankara’dan Müjdeyi Verdi
21 Mayıs 2026 - 13:57

​Milletvekili Nazım Elmas Ankara’dan Müjdeyi Verdi : Karabulduk Beldesine Dev Bakanlık Desteği !

​AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, hukuk mücadelesini kazanarak yeniden belde statüsü alan Karabulduk için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan araç, konteyner ve nakdi hibe desteği sözü aldı.

Giresun’un Keşap ilçesine bağlı, köklü tarihi ve güçlü kültürel mirasıyla bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karabulduk Beldesi, idari ve yapısal olarak küllerinden doğuyor. 2013 yılında çıkarılan yasa kapsamında belde statüsünü kaybederek köye dönüştürülen Karabulduk, yaklaşık 4 yıl süren kararlı bir hukuk mücadelesinin ardından Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin verdiği emsal kararla yeniden belde unvanına kavuşmuştu.

​Yerel iradenin ve hemşehrilik hukukunun büyük bir zaferi olarak tarihe geçen bu kararın ardından idari yapılanma süreci hız kazanırken, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas beldenin ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak adına Ankara’da güçlü bir mekik diplomasisi yürüttü.

Nazım Elmas Öncülüğünde Ankara’da Kritik Zirve

Karabulduk’un öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak ve beldeye yeni yatırımlar kazandırmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) üst düzey bir ziyaret trafiği yaşandı.

AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Nazım Elmas’ın ev sahipliğinde; Keşap Kaymakamı ve Karabulduk Kurucu Belediye Başkanı Selin Sarı, Keşap Belediye Başkanı Tuncay Muhammet Arışan ve Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu’ndan oluşan Giresun heyeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’u makamında ziyaret etti.

​Elmas’ın Girişimleriyle Araç, Konteyner ve Nakdi Hibe Onaylandı

Milletvekili Nazım Elmas'ın koordine ettiği ve son derece verimli geçen görüşmede, yeniden kurulan Karabulduk Belediyesi’nin kurumsal altyapısını güçlendirecek adımlar masaya yatırıldı. Karabulduk’un acil ihtiyaç ile çevre düzenlemesi taleplerine Bakanlıktan tam destek geldi.

Milletvekili Elmas’ın aktardığı müjdeye göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Karabulduk Beldesi’ne;
​Çöp aracı desteği,
​Çöp konteynerleri,
​Çevre düzenlemeleri kapsamında kullanılmak üzere nakdi hibe desteği sağlanması kararlaştırıldı.

​"Karabulduk İçin Her Yatırımın Yakın Takipçisiyiz"

​Sağlanan desteklerin Karabulduk’a ve Giresun’a hayırlı olmasını dileyen AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, beldenin gelişim sürecini adım adım takip ettiklerini belirtti. Elmas, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

​"Karabulduk’un yeniden ayağa kalkması, gelişmesi ve daha güçlü bir yerel yapıya kavuşması adına yürüttüğümüz çalışmalar önümüzdeki süreçte de kararlılıkla devam edecektir. Beldemize kazandıracağımız her yatırımı yakından takip ediyoruz. Yapılacak desteklerin kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

​Karabulduk Beldemize sağlanan bu önemli hibe ve yardımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Bakan Yardımcımız Sayın Ömer Bulut’a ve emeği geçen tüm teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum