Reklam

KTO YÖNETİMİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ…

GÜLSOY : ESKİ BAŞKANLARIMIZIN ADINI HER DAİM YAŞATACAĞIZ Kayseri Ticaret Odası’nda protokolün katılımıyla çifte açılış gerçekleştirildi. KTO YÖNETİMİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ… ESKİ BAŞKANLAR KİLCİ VE MEHMETBEYOĞLU İSİMLERİ TOPLANTI SALONLARINDA YAŞAYACAK

KTO YÖNETİMİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ…

GÜLSOY : ESKİ BAŞKANLARIMIZIN ADINI HER DAİM YAŞATACAĞIZ Kayseri Ticaret Odası’nda protokolün katılımıyla çifte açılış gerçekleştirildi. KTO YÖNETİMİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ… ESKİ BAŞKANLAR KİLCİ VE MEHMETBEYOĞLU İSİMLERİ TOPLANTI SALONLARINDA YAŞAYACAK

KTO YÖNETİMİNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ…
24 Ekim 2020 - 09:12

Kayseri Ticaret Odası’nda protokolün katılımıyla çifte açılış gerçekleştirildi. Eski başkanlar merhum Hasan Ali Kilci ile Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu’nun isimlerinin verildiği toplantı salonları ile ticari anlaşmazlıkları çözmede etkin bir rol oynayacak olan Kayseri Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Şehrimizin gelişimine katkı sunan başkanlarımızı unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Biz büyüklerimizden ahde vefayı bu şekilde gördük. Eski başkanlarımızın ismi de odamızda yaşayacak” dedi.

Kayseri Ticaret Odası, kısa süre önce hayata veda eden eski başkanlar Hasan Ali Kilci ile Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu’nun isimlerini  meclis kararıyla iki toplantı salona verilmesini kararlaştırmıştı. Ahde vefa örneği sergileyen KTO Yönetimi salonların açılışı için tören düzenledi.  Başkan Ömer Gülsoy’un ev sahipliği yaptığı programa Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ile Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Oda ve Borsa Başkanları, eski başkanların aileleri ile  çok sayıda davetli katıldı.

GÜLSOY : ESKİ BAŞKANLARIMIZIN ADINI HER DAİM YAŞATACAĞIZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Programın Açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Eski başkanlarımızdan Hasan Ali Kilci ve Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu geçtiğimiz aylarda ve erken yaşta aramızdan ayrıldılar. Biz  ‘marifetin iltifata tabi’ olduğuna inandığımız için bu iki eski başkanımızın adını da  Meclis kararı  ile Odamız bünyesindeki salonlara verdik. Eski başkanlarımızdan Hasan Ali Kilci, uzun dönem başkanlığı süresince dengeyi gözeterek ülke ve şehrimiz meselelerine karşı her zaman hassasiyet gösteren bir isim oldu. Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu’da şehrimizin ve üyelerimizin menfaatine olan çalışmaların içerisinde yer aldı. Şehrimizin gelişimine katkı sunan başkanlarımızı unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Biz büyüklerimizden ahde vefayı bu şekilde gördük. Başkanlarımızın isimlerini toplantı salonlarımızda her daim yaşatacağız. 2 merhum başkanımız görevde bulunduğu süre içerisinde her zaman övgüyle dillendirdiğimiz uyum kültürünün gereği olarak şehrimize ve ekonomik hayatımıza katkı adına mesai mefhumu gözetmeden çalıştılar” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU : KAYSERİ TİCARET ODASI AHDE VEFADA KAYSERİ’DE ÖRNEK OLAN BİR ODAMIZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Bugün benim içinde duygusal bir gün. Çünkü iki başkanımla da çok özel geçmişim var. Kayseri Ticaret Odamız aslında insanlarda var olması gereken yapılanları göstermek açısından güzel bir işe imza attılar. Bugün ki devirde ahde vefa artık hiç kimsenin aklına gelmiyor ama Kayseri Ticaret Odamızın aklına geliyor. Bundan dolayı da teşekkür ederim” dedi.

“Hasan Ali ağabey camiamızın büyüğü” diyen Hisarcıklıoğlu, “70’li yıllardan sonra birçok noktada beraber olduk ve şekillenme noktasında da beraber çalıştık. Mekanı cennet olsun. TOBB’un seçimlerinde benim başkan seçilmemi destekleyen 5 odadan bir tanesiydi. O zaman hemşeri olarak beni desteklemeyen Kayserili odalarımız vardı. O gün bana büyük destek vermişti. Sonrasında da beraber yakın çalışmıştık. Türk iş dünyasında büyük destekleri oldu. Ailesine sabırlar diliyorum. Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu da benim çocuklum arkadaşım, sırdaşım, kardeşim O da benim kardeşim olmadığı için bir kardeş gibiydi. Asaf’ın en önemli özelliği iş adamı olmasına rağmen hayırseverliğiydi. Kayseri’ye hizmet noktasında her şeyini ortaya koyan birisiydi. Arkalarında evlatlarını bıraktılar. Evlatları da inşallah babalarından aldıkları bayrakları daha ileriye götüreceklerini düşünüyorum. Makamları cennet olsun, var ise Allah günahlarını affetsin. Kayseri Ticaret Odası ahde vefada Kayseri’de örnek olan bir odamız. Benim ismimi de verdiler. Kendilerine yürek dolusu teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ile işçi ile işverenin yüzde 70 oranında anlaşıyor”

Konuşmasında Kayseri Ticaret Odası’nın güzel proje attığını,Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin de bunlardan biri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Ahilikte var olan bu durumu biz unuttuk ve yabancılardan keşfettik. İki tüccar batıda anlaşamazsa arabuluculuk ve tahkim ile çözüyordu. Biz mahkemeler yoluyla çözüyorduk. Sağ olsun Adalet Bakanı Abdulhamit Gül devrim niteliğinde işe imza attı. Bizim kültürümüzde atalarımızın dünyaya bunu rol model ettiğini Bakanımıza anlattım. 'Şimdi batıdan alıyoruz.' dedik. Sıkıntıları anlattık. Allah razı olsun, devrim niteliğinde bir işe imza attı. İşçi benden alacaklıysa benden parasını 4 yıl sonra alabiliyordu. Şimdi yüzde 70 oranında anlaşıyoruz. Mahkemelerin yoğunluğu bitti. Yüzde 30'u ancak iş mahkemesine gidiyor. Anlaşamayınca üç ayda bu iş bitiyor. Arabuluculukta anlaşamayınca da basit ve hızlı üç ayda dava sonuçlanıyor. Borçlu alacaklı anlaşamayınca, KATOTAM tarafsız kişi atıyor, üç ay içinde bu iş bitiyor. Alacaklıysan borçluysan hak yerini buluyor. Aslında adalet ve güven duygusu bir ülkede ne kadar güçlüyse o ülkenin ekonomisi de güçlü oluyor."

"Hukuk sistemi hem devletin hem de ekonominin temel direği" diyen Hisarcıklıoğlu, adalet terazisinin dengesini korumanın önemli olduğunu ifade etti.

BÜYÜKKILIÇ : HATIRALARIMIZ CANLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç  yaptığı konuşmada, “Böyle anlamlı ve önemli bir tören hepimizi memnun etmiştir. Bizler kültürümüzde geçmişimizi ve vefat edenlerimizi hem hayırla yad ederiz. Böyle bir anlayışa sahibiz. O açıdan benimde Kayseri’mize hizmet ettiğimiz yıllar içerisinde gerek Hasan Ali Başkanımız gerekse Asaf Başkanımla sürekli hukukumuz oldu. Burada da geçmişe dönük fotoğrafları görünce hatıralarımız canlandı. Önemli bir çalışma olmuş. Ömer Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

YILDIZ : ASAF AĞABEYİMZLE YOKU VE VARI PAYLAŞTIK

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, ise “İnsan özellikle çağdaşları ve yaşıtları yakın ettiğinde ölümün kendisine daha yakın olduğunu hem kalben hem de zihnen daha fazla hissediyor. Asaf ağabeyimizle yoku ve varı paylaştığımızda, kendi aramızda para toplayıp güveç yaptığımız yılları hatırlayınca bugün içerisinde bulunduğumuz hali çok daha iyi takdir ediyor insan. Bir yandan ülkemize hizmet etmekle alakalı yoğun çaba sarf ederken, kalbimizin de ahiretle, Allah’ın emirleri ile bir arada olması gerektiğini insan bir kez daha anlıyor” şeklinde konuştu.

ELİTAŞ : ZORLU ŞARTLARDA GÖREV YAPMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ GÖSTERDİLER

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise, “Sivil toplum kuruluşlarında çalışmak kendi işletmenizde çalışmaktan daha farklı bir pozisyonu gerektirir. Ailenizi ve işinizi unutursunuz. Kendi derdiniz ile değil başkasının derdini kendi derdiniz sayarak çözmek için gayret edersiniz. Toplumsal bir görevi yerine getirirsiniz. Bu süreç içerisinde kırdığınız olur, kırıldığınız olur. Azimli ve kararlı olduğunu sürece, yaptığınız işin doğru olduğuna inandığınız sürece sonuna kadar mücadele etmeyi de kendinize görev bilirsiniz. Bu manada baktığınız da hem Hasan Ali Kilci’nin hem de Asaf Mehmetbeyoğlu’nun Kayseri ticaretine yön verdiğini, gerektiğinde mücadele etmenin ve zorlu şartlar altında dahi görev yapmanın en güzel örneklerini gösterdiklerini ifade ediyorum. İki merhum başkanımız da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

ÖZHASEKİ : SON GÜNLERDE EPEYCE DOSTUMUZU TOPRAĞA VERDİK

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, “Bir varmış, bir yokmuş Ne zaman geleceğimiz karar veremiyoruz. Hiç kimse bu dünyaya gelirken ben bu dünyaya gitmek istiyorum, falan tarihte gitmek istiyorum, falan milletten olmak istiyorum diye Allah’a dilekçe vermiyor. Böyle bir şey yok. Yüce Mevla takdir ediyor ve kader doğrultusunda dünyaya geliyoruz. Giderken de kimseye sormuyoruz. ‘Tamam mı, artık götürelim mi, borç harç bitti mi, oğlan-kız evlendi mi’ diye de bir soru yok. Yüce Mevla yine ezelde takdir etmiş olduğu o kader planında ne zaman isterse alıyor, götürüyor. Son günlerde epeyce dostumuzu ve arkadaşımızı toprağa verdik. Hele bu bütün toplamı 1 gram bile etmeyen bir mikrop sevdiklerimizi alıp götürüyor. Allah hepsine rahmet etsin. Hepimize ahiret ayrılığı vermesin diye de hep dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜNAYDIN : KAYSERİ TİCARET ODASI ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, “Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘İnsanların en hayırlısının insanlara faydalı olanıdır’ diye ifade etmiş. Bizim var olma nedenimiz bu nedenle insanlara faydalı olmak olmalıdır. Sivil toplum örgütleri de insanlara faydalı olmanın çok güzel vesilesi olan yerler. Buralarda görev yapan insanlar yaptıkları ve çabaları ile vatandaşlarımızın gönlünde taht kuruyorlar. İşte bugünde adlarını yaşatmak için Kayseri Ticaret Odamız önemli kararlar aldı” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak geçtiğimiz günlerde hayata veda eden eski Başkanlar Hasan Ali Kilci ile Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu’nun isimlerinin verildiği salonlara tabelaları asılarak açılışı yapıldı. Kilci ve Mehmetbeyoğlu’nun yakınları da salonları gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Kayseri Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda yönetimi tarafından yaptırılan protokol köşesini de yakından inceledi.














































YORUMLAR