Reklam

KTO ESKİ HİZMET BİNASINA YAPILACAK OLAN MÜZE İLE KAYSERİ’NİN TİCARİ ZEKASI İLE TİCARİ KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK

KTO ESKİ HİZMET BİNASINA YAPILACAK OLAN MÜZE İLE KAYSERİ’NİN TİCARİ ZEKASI İLE TİCARİ KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK

KTO ESKİ HİZMET BİNASINA YAPILACAK OLAN MÜZE İLE KAYSERİ’NİN TİCARİ ZEKASI İLE TİCARİ KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK
22 Ekim 2020 - 13:17

Kayseri Ticaret Odası’nın yaklaşık 80 yıllık hizmet veren eski hizmet binası Ticaret Müzesi’ne dönüştürülecek.

Kayseri Ticaret Odası’nın yaklaşık 80 yıllık hizmet veren eski hizmet binası Ticaret Müzesi’ne dönüştürülecek. Melikgazi Belediyesi tarafından restore ettirilecek olan emektar binada Kayseri’nin ticari zekası ile ticari kültürü sergilenecek.

Kayseri Ticaret Odası ile Melikgazi Belediyesi arasında yapılan protokol sonrası Kiçikapı’da bulunan eski hizmet binası, Kayseri’nin ilk ticaret müzesi olacak.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Kiçikapı’da bulunan  eski hizmet binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

GÜLSOY : TİCARETİN BAŞKENTİ KAYSERİ’YE BU MÜZE YAKIŞACAK

Melikgazi Belediyesi ile Ticaret Müzesi’ne dönüştürülmesi planlanan tarihi bina önünde açıklama yapan Başkan Gülsoy “Yaklaşık 80 yıl Ticaret Odamıza hizmet eden emektar binamız yetersiz geldiğinden dolayı üyelerimize çağdaş bir anlayışla hizmet vermek için 2017 yılında yeni binamıza taşınmıştık. Eski hizmet binamız ile ilgili güzel bir projeye imza atacağız. Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu ile yaptığımız protokol ile eski binamızın Ticaret Müzesine dönüştürülmesine karar vermiştik. Burada bizim istediğimiz ticarette eskiye dair ne var ise buraya sergileyerek, canlandırmak istiyoruz. Türkiye’de iki tane ticaret müzesi var. Birisi Eskişehir diğeri ise İzmir’de bulunuyor. Türkiye’de 3’ncü Kayseri’de de ilk ticaret müzesini de biz açacağız. Biz ticaret yönünden zengin bir şehiriz. Ticaretin baş şehri olarak bilinen Kayseri’ye de bu müze yakışacak. Bu müzemizde ticaretimizin tarihi sergilenecek. Bu sebeple büyüklerinden kalan, unutulmaya yüz tutmuş mesleklere dair alet, edavat, belge, fotoğraf gibi ürünlerle odamıza müracaat etmelerini istiyoruz. Getirilen ürün, dökümanları isimleriyle birlikte müzede sergileyerek anıları da yaşatacağız. Kayseri kadim ticaretin başkenti. Kayseri Ticaret Odası’nın temelleri de 1896 yılında atılmış... Yani 124 yıllık bir geçmişimiz var. 80 yıllık bu emektar tarihi binamızda da yapılacak müze de şehrimize büyük katkı sunacaktır. “ dedi.

PALANCIOĞLU : TİCARET HAYATININ GEÇMİŞİ CANLANACAK

Kayseri Ticaret Odası ile birlikte yapılması planlanan yeni müze hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Palancıoğlu, "Kayserimiz yıllardan beridir ticaretin yoğun olarak yapıldığı illerin başında geliyor. Kültepe olarak bilinen yerdeki Kaniş Karum Anadolu'nun en önemli ticaret merkeziydi. Tarihimizden beridir gelen ticarete olan ilgi bizleri de geçmişi yeniden canlandırmaya itti. Ticaret Odamız ile işbirliği ile geliştirdiğimiz proje kapsamında yeniden işlevlendireceğiz. Kuracağımız yeni müze ile ticaret hayatının geçmişini tekrar canlandırmak istiyoruz. Müzeyle, Kayseri halkının ve Kayseri Ticaret Odası üyelerinin, esnafın ellerinde bulunan ticari belge ve nesnelerin bir araya getirilip sergilenmesi, işadamlarının ticari birikimlerinin paylaşıma sunulması, tekstil, kartpostal ve resim gibi eskiye dayalı sergilerin açılmasını amaçlıyoruz. Müzemize bağış yapmak isteyenden eski daktilo, fatura, çek, sözleşme, ticari kayıt ve senet, büro ve kırtasiye malzemesi, hesap makinesi, mühür ve matbaa malzemeleri gibi her türlü doküman ve eşyayı toplamaya başlayacağız. Şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Kayseri'nin kültür turizmine büyük katkı sağlayacak yeni müzede eğitim atölyeleri, 3D müze alanı, çok amaçlı salon, özel sergi alanları ve bir çok kültürel faaliyete imkan veren sosyal alanlar yer alacak.

YORUMLAR