Reklam

Kdz. Ereğli Belediyesi 45 Bin Haneye Sağlık Seti Dağıtımına Başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüse karşı halka ücretsiz ulaştırabilmek için kendi ürettiği maske ve el dezenfektanı ile sabundan oluşan sağlık setini ilçedeki 31 mahallede bulunan 45 bin haneye dağıtmaya başladı. Dağıtım ekibini mahallelere uğurlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kimseyi aç bırakmayacağız, açıkta bırakmayacağız. Üretim yapmaya devam ediyoruz. Biz sizler için çalışıyoruz, lütfen siz evde kalın“ dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi 45 Bin Haneye Sağlık Seti Dağıtımına Başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi koronavirüse karşı halka ücretsiz ulaştırabilmek için kendi ürettiği maske ve el dezenfektanı ile sabundan oluşan sağlık setini ilçedeki 31 mahallede bulunan 45 bin haneye dağıtmaya başladı. Dağıtım ekibini mahallelere uğurlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kimseyi aç bırakmayacağız, açıkta bırakmayacağız. Üretim yapmaya devam ediyoruz. Biz sizler için çalışıyoruz, lütfen siz evde kalın“ dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi 45 Bin Haneye Sağlık Seti Dağıtımına Başladı
04 Nisan 2020 - 17:26

POSBIYIK: “BU HASTALIĞI EN RAHAT EREĞLİ ATLATACAK”

“İŞSİZ KARDEŞLERİM UTANACAK OLAN SİZ DEĞİLSİNİZ, DEVLET”

“GÜN SİYASETİ BIRAKIP BİRLİK OLMA GÜNÜ”

 

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından üretilen maske ve el dezenfektanı ile sabundan oluşan sağlık setlerinin dağıtımına başlandı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, günlerdir maske üreten gönüllülerle Cumhuriyet Halk Evi’nde buluşarak kendilerine teşekkür etti. Posbıyık, sağlık setlerini 31 mahalledeki 45 bin haneye dağıtacak ekipleri uğurladı.

Çantalarda 4 adet maske, 2 adet sabun, el dezenfektanı ve bilgilendirme notlarının bulunduğunu ifade eden Başkan Halil Posbıyık, hazırlanan yaklaşık 50 bin çantanın bir kaç gün içinde tüm hanelere ulaştırılacağı bilgisini verdi. Posbıyık konuşmasına “Sayın Valimize ve Kaymakamımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

“STOK YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Posbıyık yaptığı konuşmada, Çin’de koronavirüsün yayılmaya başladığı haberleri geldikten sonra ekip arkadaşlarıyla beraber, hemen stok yapmaya başladıklarını söyledi. Uygun dezenfektan ilaçlarını stokladıklarını ifade eden Posbıyık “Belediye personelinin giysilerini, maskelerini temin ettik. Belediyenin her tarafına dezenfektan yerleştirdik. Ateş ölçerler aldık. Belediyeye giren herkesin ateşini ölçmeye başladık. Tüm tedbirlerimizi aldık. Belki Türkiye’de ilk harekete geçen belediye olmaktan gurur duyuyoruz. Mart ayından itibaren ilaçlamalara başladık. Aklınıza neresi geliyorsa, eczanesinden adliyesine, en kenardaki sağlık ocağına kadar her yere ulaştık. Tüm ekip arkadaşlarımız her talebi geceleri bile çalışarak değerlendirdi. Bütün araçlar elden geçirildi. Girmediğimiz mahalle, girmediğimiz mekan kalmadı. Halen gece mesailerini vermek suretiyle temizlik işleri ekibimizin yoğun çalışmasını sağlıyoruz. Tahminlerimizden ileride bir vaka olursa, stoklarımızın sağlam kalması için stok yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“YEMEK YARDIMI YAPIYORUZ”

 

Posbıyık, öncelikle 65 yaş üstü, ihtiyaç sahibi, evlerinde kalması gereken vatandaşlar için bir aşevi kurduklarını belirterek şunları söyledi:

“Evlerine giderek, rencide etmeden sefertaslarıyla kapı aralıklarından her gün yemek götürüyoruz. Sadece 65 yaş üstüne değil hizmetimiz. Bir lokantada bulaşıkçılık yapan, günübirlik para kazanan, bir kıraathanede garsonluk yapan, bir taşeronda çalışırken işten atılan insanlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Gelin yemek verelim diyoruz. Ereğli’de kimsenin aç kalmasına gönlümüz razı olmaz. Onun için bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Yemek ihtiyacı olan, genç yaşlı, işten atılan, ekmeksiz kalan herkese Ereğli Belediyesi yemek dağıtmaya muktedirdir. Bu konuda ant içtik. Belediye Meclisi üyelerimizle birinci görevimiz şu andan itibaren Ereğli’de yaşayan insanlarımızı yemeksiz bırakmamak, maskesiz bırakmamak, dezenfektansız bırakmamak, her yeri ilaçlamak… Onların sağlıklı kalması için görev yapma andı içtik. Evlerde kalan yaşlılarımıza ihtiyaç sahiplerine alışverişlerinde yardım ediyoruz. Hem Vefa Grubu’na yardım ediyoruz hem Alo 153 Zabıta’ya telefon edene araç gönderiyoruz, paralarını bankadan çektiriyoruz, siparişlerini evlerine götürüyoruz, ilaç isteklerini temin ediyoruz. Hiç bir ihtiyaçlarına hayır demiyor, her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Aynı zamanda engellilere, sıkıntısı olan hastalara her türlü ekiplerimizi göndermeye devam ediyoruz.

-GÖNÜLLÜLERLE BİRLİKTE MASKE ÜRETTİK-

Cumhuriyet Halk Evleri’nde dikiş nakış kursu için makinelerimiz vardı. Bunlarla maske üretimine başladık. Ereğli halkına çağrıda bulunduk. Terzilik bilenler aramıza gelsin, bize yardım etsin, dedik. Onlardan Allah razı olsun. Hepsi burada. 67 kişi bize müracaat etti. Gece 11.00-12.00’ye kadar burada sürekli çalışıyorlar. Bizden herhangi bir şey aldıkları yok. Ereğli halkı için, ülkesi için milleti için çalışıyorlar. Kent Konseyi başkanımız, Kent Konseyi’ni buraya getirdi. Cengiz Bey, Hayriye Hanım ekipleriyle burada. Emin Bey tekstilci, ekipleriyle burada. Ankara’dan, İstanbul’dan destekler geldi. Yaptığımız hayırlı işleri duyanlar dikiş makinesi göndermeye başladı. Ekipmanımız iyice genişledi. Öbür bina da olmak üzere her tarafta dikiş dikiyoruz, her gün Ereğli dışından yardımlar geliyor. Her taraftan bizi arıyorlar, maske istiyorlar. Fakat bizim birinci görevimiz Belediye Meclis üyeleriyle birlikte, Ereğli Belediyesi hudutları içindeki insanlarımıza hizmet etmek. Benim öncelikli görevim buradaki insanları aç bırakmamak, maskesiz bırakmamak, sağlıklı tutmak. Onun için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. 200 bine yakın maske ürettik. Bu büyük bir olay bir ilçe belediyesi için. Bu insanlar sürekli olarak buradalar. Evlerinde oturup rahatlarına bakabilirler ama ülkem için hizmet etmek istiyorum, dediler ve buraya geldiler. Hatta evlerinden dikiş makinelerini alıp gelen insanlar var. Bir fabrika adeta burası. Bu Ereğli halkının güzelliğinden, insanlarımızın sevgisinden… Hepsine şükranlarımı arz ediyorum.

-EN KOLAY EREĞLİ ATLATACAK… YETER Kİ EVLERİNİZDE KALIN-

Merdiven altında üretilen dezenfektanlara yüzde 40 alkol koyuyorlar, pek geçerliliği yok. Alkol temini güç, maske temini güç, paranızla bile alamıyorsunuz dedik, dezenfektan üretelim dedik. Arıtma tesislerimizde yeni bir tesis kurduk. Musluklarla bir anda 30 kişilik dolum yapabilecek şekilde sistemi kurduk. Arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Eczacı Aslı Çevik arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Ruhsatlı ve inisiyatif sahibi bir arkadaşımız, bizi hiç yalnız bırakmadı. Arıtma tesislerindeki arkadaşlarımızla hummalı bir çalışmaya girdik. 60 bin şişe dezenfektan ürettik. Son derece kaliteli. Belediye olarak tüm imkanlarımızı Ereğli halkının sağlığı için devreye soktuk.

Su işleri, temizlik, itfaiye, veterinerlik, dezenfekte işleri ana işlerimiz bizim belediye olarak. Bunun yanında halkın sağlığını korumak ve korona denilen bu virüsten insanlarımızı kollamak gibi, belediye meclisi ve çalışanlarımızla birlikte ulvi görevimiz var. Açık söylüyorum, Ereğli’de kimse mağdur olmayacak. Kimse aç kalmayacak. Kimse maskesiz kalmayacak. Ereğli’de yaşayanların tüm talepleri Ereğli Belediyesi tarafından karşılanacak. Tek isteğimiz var; Lütfen evlerden çıkma Aşkım Ereğli. Sosyal mesafeni koru, en rahat biz atlatacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Bu bulaşıcı hastalığı en rahat Ereğli atlatacak. Çünkü ekip arkadaşlarımız, gönüllülerimiz, Ereğli dışından bize yardım gönderen insanlar var. Hepsinden Allah razı olsun.

-SAĞLIK SETİNDE NE VAR?-

Bu çantalara sağlık seti diyoruz. 45 bin daire var Ereğli’de. Her çantanın içinde her daire için 4 maske, 1 şişe el dezenfektanı, 2 el sabunu, teknik bilgilerle donatılmış metnimiz yer alıyor. Buradaki çantaları sizin için görsel olarak hazırladık. Ekip arkadaşlarımız buradan düğün salonuna gidecek. Orayı da görmenizi isterim. Orası da adeta bir fabrika. Yüzlerce insan çalışıyor. Paketleme yapıyorlar, etiketleri yapıştırıyorlar. 50 bin çanta hazır. Ekip başları buradan düğün salonuna gidecek. O mahalle için yeteri kadar malzemeyi arabalarına oradan yükleyip yola çıkacak. Koskoca Ereğli’de bir günde dağıtım yapmamız mümkün değil. 3-5 gün devam edecek. Bana niye gelmedi, demesin kimse. 31 tane araç, 31 mahallemiz var. Hepsinde mahalle isimleri yazıyor. Ekipleri kurduk, her mahallede atlamadan, program dahilinde ev ev dağıtacaklar. Birkaç gün sürecek. Gelmeyenler bize niye gelmedi diye endişeye kapılmasın.

-SİZ UTANMAYIN, DEVLET UTANSIN, BİZ UTANALIM-

65 yaşın üzerindeki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtıyoruz. Yalnızca onlara değil, işsiz kalmış, evine ekmek götüremeyen gençlere ve ailelerine de aynı hizmeti veriyoruz. Genç insanların yemek istemeye utandığı kulağıma geliyor. Neden utanıyorsunuz, sizin utanacak bir durumunuz mu var, iş verdiler de siz mi çalışmıyorsunuz? Olağanüstü bir durum olmuş, işyerleri kapanmış, ekmeksiz, aşsız kalmışsınız. Sen utanma, sen utanacak adam değilsin. Devlet utansın. Biz utanalım, görevini yapmayan Belediye Başkanları utansın. Bu devlet niye var? Bu devlet olağanüstü durumlarda halk naçar kaldığında ona maaşını veren, aşını veren, maskesini veren devlettir. Ben de Ereğli Belediye Başkanı olarak bu devletin parçasıyım. Benim görevim bu.

Gönüllülerimle birlikte maske üretiyorum, dezenfektan üretiyorum. Yemin ediyorum, yemek pişiren personelim mesai için değil, insanlık için büyük bir gayretle çalışıyor. Buradan tüm ekibime, çöpçüsünden başkan yardımcısına kadar şükranlarımı sunuyorum.

-SİYASETİ BİR KENARA BIRAKALIM, ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ ÖNEMLİ-

Bana bütün siyasi partilerden oy verdiler. Benim için siyaset yok. Şu andan itibaren asla siyaset yok. Ülkemin birliği ve beraberliği, insanlarımızın sağlığı her şeyin üzerinde. Dolayısıyla tüm Ereğli halkına bizler hizmet etmek zorundayız. Her türlü fedakarlığa hazırız. Hiçbir sıkıntımız yok. Mangal gibi yüreğimiz var, sevgimiz var, hoşgörümüz var. Her türlü hizmeti yapacağız. Ereğli Belediyesi olarak belediye meclis üyelerimden, belediye çalışanlarımdan, Ereğli halkından, gönüllülerimizden Allah razı olsun diyorum. Biz Ereğli’yi adım adım takip ediyoruz, bize güvenin, biz sapasağlam ayaktayız.”

belediye olarak her türlü hizmeti yapacağız. Sizlerden tek ricamız evlerinizden çıkmayın, sosyal mesafenizi koruyun, gerisini Ereğli Belediyesi’ne bırakın diyorum.”

Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık daha sonra dağıtım yapmak için yola çıkan ekipleri uğurladı.



YORUMLAR