Reklam

“Karasu’da Işıklı Gelecekler Projesi”

FMV Işık Okulları Öğrencileri ‘Işıklı Gelecekler’ Projesi ile Yaz Tatillerini Toplum Hizmeti Yaparak Değerlendiriyor

“Karasu’da Işıklı Gelecekler Projesi”

FMV Işık Okulları Öğrencileri ‘Işıklı Gelecekler’ Projesi ile Yaz Tatillerini Toplum Hizmeti Yaparak Değerlendiriyor

“Karasu’da Işıklı Gelecekler Projesi”
02 Eylül 2018 - 23:07

Feyziye Mektepleri Vakfı, Ayazağa Işık Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri, Creativity (Yaratıcılık), Activity (Etkinlik) ve Service (Toplumsal Hizmet) kelimelerinden oluşan, CAS programı çerçevesinde “Minik Yüreklere Işık Olalım” sloganıyla hareket ederek mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik “Işıklı Gelecekler” projesine hayat veriyor.

Uluslararası platformda seçkin üniversiteler tarafından tanınan International Baccalaureate (IB) Diploma Programı, eleştirel düşünme becerileri gelişmiş, araştırmacı, duyarlı, kültürler arası anlayışa katkıda bulunacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. FMV Işık Okulları öğrencileri ve öğretmenleri, IB modüllerinden olan CAS programı kapsamında geliştirdikleri “Işıklı Gelecekler” projesiyle, mevsimlik tarım işçilerinin hizmet verdikleri üreticiler, bu işçileri koordine edenler ve yerel halk ile görüşerek, hem çocuk işçiler hakkında farkındalık yaratmaya hem de çocukların öğrenimlerine destek vermeye çalıştılar.

Ağustos ayı içerisinde Sakarya ilinin Karasu ilçesinde gerçekleşen projede FMV Işık Okulları’ndan 23 öğrenci ve 3 öğretmenle birlikte, bölgedeki 35 öğrenciye eğitim verildi. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte ebru, maske, atık malzemelerden heykel ve farklı tekniklerde boyama etkinlikleri, İngilizce ve Almanca öğretici oyunlar, matematik ve fen deneyleri yapılarak basketbol ve futbol gibi sporların yanı sıra yakan top, istop gibi geleneksel sokak oyunları da oynandı. Böylece ailelerinin yaşam ve çalışma koşulları sebebiyle eğitimden uzak kalan öğrencilerin akademik, duygusal, sosyal ve bireysel gelişimlerine destek olmaya çalıştılar.

Karasu İlköğretim Okulu’nda projelerini hayata geçiren FMV Işık Okulları öğrencileri, bölgedeki çocuklar adına ihtiyaçları belirleyip, sponsor bulma konusunda da çalışmalar yürüterek öğrencilere; okul çantası, kırtasiye malzemeleri, yazlık ve kışlık kıyafet yardımında bulundular. Proje esnasında yerel üreticilerle görüşen FMV Işık Okulları öğrencileri, fındık bahçesine gidip ürün toplayarak işçilerin ve çocuklarının yaşam ve çalışma koşullarını yakından görmenin yanı sıra Acarlar Longozu ve Maden Deresini de gezerek bölgeye has coğrafi özellikleri tanıma fırsatı buldular.

YORUMLAR