Reklam

İnce'den çok tartışılan "Hoşgeldiniz, güle güle" sözleri

İnce'den çok tartışılan "Hoşgeldiniz, güle güle" sözleri

İnce'den çok tartışılan
29 Mart 2023 - 22:03

Büşra İrem ÇAM/Ankara, BHA- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “İnandığımız bir şey var; Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan, yorgundur, ortak aklı temsil etmemektedir, kibirlidir, akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir” sözlerine yer verdi.

CHP Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından İnce ve Kılıçdaroğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

“Sorunları masaya yatırmak ikimizin de görevidir”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Sayın Genel Başkan lütfedip çağrımıza olumlu yanıt verip bizi kabul ettiği için kendisine ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili, hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ifade ettik. Deprem bölgesi ile ilgili olarak biz bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Kanun teklifini, deprem bölgesinde yaşanan sorunları çözmek ve deprem bölgesinden ayrılan kişilerin geri dönmelerini sağlayabilmek için hazırlıyoruz. Bu konuda da Sayın Genel Başkan’a ayrıntılı bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde bu kanun teklifimizi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağız. Özetle Halil İbrahim sofrasını büyütmeye, beraber olmaya çalışıyoruz. Vatandaşların mağdur edilmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, bireysel sorunların çok ötesinde Türkiye’nin sorunlarıdır. Türkiye’nin sorunlarına ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce’de o kadar duyarlıdır. Sorunları masaya yatırmak, karşılıklı çözümler üretmek de hem benim hem de İnce’nin görevidir.

“İlkeler etrafında memleketi ayağa kaldırabiliriz”

“Elbette ittifaklar olmalıdır ancak bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalıdır” sözleriyle konuşmasına başlayan İnce, “İlke ittifakları olmalıdır. Bizim ilkelerimiz çok nettir. Bizler Atatürk’ü tartıştırmayız, teröre karşı mesafeliyiz, kadın haklarına çok duyarlıyız asla geri adım atmayız, Mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz bunlardır. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. İnandığımız bir şey var; Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan, yorgundur, ortak aklı temsil etmemektedir, kibirlidir, akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Her türlü görüşümüzü açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz.” Sözlerine yer verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, sözlerini “Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyoruz. Hoşgeldiniz, güle güle” sözleriyle noktaladı. İnce’nin bu sözleri sosyal medyada oldukça tartışıldı.