Reklam

İÇME SUYUNDA YAŞANAN KESİNTİLER SU GÖLETİ İLE GİDERİLECEK...

İÇME SUYUNDA YAŞANAN KESİNTİLER SU GÖLETİ İLE GİDERİLECEK...

İÇME SUYUNDA YAŞANAN KESİNTİLER SU GÖLETİ İLE GİDERİLECEK...
01 Mart 2020 - 14:59


Rize Merkez ve 9 ilçenin içmesuyunu karşılayan Andon İçmesuyunda yaşanan su kesintilerinin önüne geçilebilmesi için Rize Belediyesi tarafından alternatif bir çalışma içerisine girildi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Merkez dahil 9 belediyenin içmesuyunun karşılandığı ana su kaynağı çağrankaya deresi üzerinde DSİ tarafından yapılması planlanan su Göleti'nin sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.
Su havzalarına doğrudan giren suyun oluşturulacak olan yeni bir gölet sistemi ile havzalara girmesi sağlanacak. Bu sayede suyun azaldığı aylarda oluşturulan göletle suyun daha fazla muhafazası sağlanarak kayıpların önüne geçilmiş olacak.
Su kaynakları debisinin azaldığı dönemler kurak geçen yaz aylarında ve donmanın yaşandığı kış aylarında gölette biriktirilen su kullanılarak olabilecek su kesintilerinin önüne geçilecek.
Bu gölet ayrıca, aşırı yağışlarda gelen rusubatı tutarak meydana gelebilecek taşkınlarıda önleyecek.Sondaj çalışmalarının ardından göletin etüd ve projeleri hazırlanarak yatırım planına alınarak sonrasında ise ihaleye çıkılacak.

YORUMLAR