Reklam

Genel Başkan Türker Aygündüz Sakarya'da ziyaretlerde bulundu

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz Sakarya'da yapmayı planladıkları spor kompleksi için bir dizi ziyaretler yapmak amacıyla sakarya'ya geldi.

Genel Başkan Türker Aygündüz Sakarya'da ziyaretlerde bulundu

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz Sakarya'da yapmayı planladıkları spor kompleksi için bir dizi ziyaretler yapmak amacıyla sakarya'ya geldi.

Genel Başkan Türker Aygündüz Sakarya'da ziyaretlerde bulundu
09 Şubat 2020 - 16:59

Dünya Gençlik ve Spor Federasyonu’nun 81 ilde, 122 Federasyon ile gençliğe hizmet etmek için mücadele verdiklerini belirten Genel Başkan Aygündüz, Sakarya dahil ülkenin bütün okullarında öğrencileri eğitici eğitimler verdiklerini anımsattı. Geçen yıl Sakarya Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte Avrupa Boks Şampiyonu Milli Boksör Cemal Kamacı, Milli futbolcu Tuncay Şanlı, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Karateci Enes Erkan gibi bir çok ünlü ismi öğrencilerle buluşturduğunu belirten Genel Başkan Ayagündüz, “İçişleri Bakanlığın desteğiyle yürüttüğümüz "Ortaöğretim Öğrencilerinin Madde Bağımlılığı Hakkında Uyarılması ve Spora Yönlendirilmesi" projemizi kapsamında öğrencilerimizi, gençlerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu’nun hedef ve amaçlarını sıralayan Ayagündüz, “ Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve çocukları, gençleri spora yönlendirmek bizim asıl hedefimizdir. Yine gençlerimizi obezlikten kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimiz artık evden okula okuldan eve servisle gelip gidiyor. Dolası ile çocuklarımız hareketsiz bir yaşam sürüyor.Eve gelen çocuk bilgisayar, televizyon başından ayrılmıyor. Bu çocuklarımızın hareket etmesi için içinde Sakarya’nın da olduğu 20 pilot ilde spor okulları kuruyoruz. Ankara ve Balıkesir’de yakın zamanda kurdele keseceğiz” dedi.

Gençlerin enerjilerini doğru alanlarda harcaması için spor yapmaları gerektiğini kaydeden Ayagündüz, “Tam da bu noktada Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak devredeyiz. Belediyeler, kamu kurumlarıyla birlikte çalışıyoruz. İlk etap da yapacağımız 20 spor okulumuzda sporun her branşı bulunacak. Yine bu spor okullarımızda sosyal ve kültürel aktiviteler olacak. Ülkede yapılmış ve atıl olan tesisleri gençlerin hizmetine sokmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Şu anda 8.5 üye sayısı bulunduğunu ve bu üe sayısını ilk olarak 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ayagündüz, "İnşallah 3-4 yıl içerisinde bu sayıyı 20 milyonun üzerine çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, oturan insanlar ve iç mekan


Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Türker Aygündüz Sakarya'da yapmış olduğu ziyaretler arasında Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK  Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever , MHP Sakarya İl Başkanı  Av.Ahmet Ziya Akar ,Dünya Karate Şampiyonu Milli Karateci Enes Erkan ,Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Akif Çakar,Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç,Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi,Sakarya İl Ormanı İşletmecisi İbrahim ve Mahmut Yılmaz,Sapanva Belediye Başkanı Özcan Özen, Adalet Bakanlığı Sakarya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Kenan Porgalı , Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel 'e ziyaretler yaparak bilgi alışverişinde bulunup Sakarya'dan ayrıldı.


Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise, düğün ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan


YORUMLAR