Reklam

Eşitsizlik şiddeti doğruyor

Eşitsizlik şiddeti doğruyor

Eşitsizlik şiddeti doğruyor
30 Kasım 2021 - 20:40

Çaycuma’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılan panelde kadınların eşitsizliğe ve ayrımcılığa uğradığı dile getirilerek, bu durumun aile içi şiddeti arttırdığı dile getirildi

Çaycuma’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Farkındalık” konulu panel yapıldı.

Çaycuma Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen panele İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Sosyal Hizmetler Müdürü Tuncay Ünlütürk, Çaycuma Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, çok sayıda kurumun kadın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi ve Çaycuma Kent Konseyinin birlikte düzenlediği panelin moderatörlüğünü ZBEÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Öğretim Görevlisi Doktor Seda Taptık yaptı.

GÜNGÖR: “FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİN EŞİTSİZLİĞE VE AYRIMCILIĞA SEBEP OLUYOR”

Panelin ilk sunumunu yapan ZBEÜ Kandın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Büşra Yüksel Güngör, kadınların yaşadığı fırsat eşitsizliğine değindi. 1,3 milyar insanın yoksulluk sınırının altında kaldığını söyleyen Güngör bu sınırın altında yaşayan kadınların oranının %70 olduğunu da ifade etti. Özel mülkiyetin ancak %1’ine sahip olan kadınların siyasal mekanizmalara katılım oranının %17 gibi düşük bir orana karşılık geldiğini vurgulayan Güngör, fırsat eşitsizliğinin eşitsizliğe ve ayrımcılığa sebep olduğunu ve bu durumun aile içi şiddeti arttırdığını da belirtti.

ÖZSOY: “ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLAR SUSUYOR”

Panel, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Tamer Özsoy’un kadına şiddeti karikatür ve çeşitli görsellerle anlattığı sunumu ile devam etti. Şiddete uğrayan kadınların sustuklarını da dile getiren Özsoy, hayatın her alanında her türlü canlıya karşı uygulanan şiddete karşı çıkılması gerektiğini de ifade etti. Ardından Zonguldak Barosu Aile Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Beyza Nur Özmekik 6284 Sayılı Ailelerin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun hakkında çeşitli bilgileri ve istatistikleri katılımcılarla paylaştı. Panelin son sunumunu Zonguldak TSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Ayşegül Savaş Likoğlu yaptı. Likoğlu konuşmasında kadınların kendini tanıması ve anlaması ile ilgili birçok önemli noktaya değindi.

YORUMLAR