Reklam

Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir

Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir

Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir
28 Mayıs 2023 - 20:40

Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği ilk konuşmasında, “14 Mayıs’ın da 28 Mayıs’ın da galibi 84 milyon vatandaşımızdır. Söylemiştim, biz öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek. Bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Demokrasimizden, hedeflerimizden taviz vermeden Türkiye’ye Yüzyılı’nın kapısını hep beraber açtık” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kısıklı’da konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan yaptığı açıklamasında, “Yurtiçinde ve yurtdışında sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah, sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Pazara kadar değil, mezara kadar birlik olacağız. Bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Türkiye bize, biz de Türkiye’ye emanetiz demiştik” sözlerini kullandı.

 

"Bay bay, Bay Kemal"

Bay Bay Kemal sloganları atılması üzerine Erdoğan, “3’üncü bir bay daha ekleyebiliriz. Bay bay, Bay Kemal… Şimdi, buradan Türkiye’ye bir hesap yapıyorum. Hesap uzmanıyım diyordu ya. 2018’de CHP’nin 146 vekili vardı. 2023’te CHP’nin vekil sayısı 169 oldu. Fakat malum, toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. CHP şimdi 129’a düştü. Böylece kaybettiği vekiller sayesinde CHP, bunun hesabını Bay bay, Bay Kemal’e soracaktır” ifadelerine yer verdi.

 

"Kazanan 84 milyon vatandaşımızdır"

Kazananın Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, “14 Mayıs’ın da 28 Mayıs’ın da galibi 84 milyon vatandaşımızdır. Söylemiştim, biz öyle bir kazanacağız ki, kimse kaybetmeyecek. Bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Demokrasimizden, hedeflerimizden taviz vermeden Türkiye’ye Yüzyılı’nın kapısını hep beraber açtık” dedi.

 

"Kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez"

Erdoğan konuşmasına şu sözlerle yer verdi:

Önümüzde 2024 var. 2024’te Üsküdar’ı da, İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Kısıklı’da olan vatandaş sayısı resmi olarak 55 bindir. Seçimler gelir geçer. Asıl olan, ülkemizin hedeflerinden sapmaması, ülkemizin birliğine, beraberliğine sahip çıkmasıdır. Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki, kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirzayev, Libya Başbakanı aradı. Hepsi, hemen şimdi geliriz diyor. Kimse, insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz, insanımıza tepeden bakamaz. Terör örgütünü kimse ayağımıza dolayamaz.  

 

"Bizde aile kutsaldır"

CHP, HDP, İYİ Parti, yanındaki bazı ufaklıklar LGBT’ci midir? Peki LGBT, AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na sızabilir mi? Her seçim bizim için yeniden doğuştur. Bizde aile kutsaldır, kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde haramdır, ümüğünü sıkarız.

Şimdi Ankara’ya yola çıkıyorum. Bu defa balkon konuşmasını, Külliye’den yapacağız. Külliye'den tüm dünyaya sesleneceğiz.