Reklam

Erdoğan Anıtkabir'de

Erdoğan Anıtkabir'de: Ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz

Erdoğan Anıtkabir'de

Erdoğan Anıtkabir'de: Ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz

Erdoğan Anıtkabir'de
03 Haziran 2023 - 16:51

Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’de Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan burada, “12’nci Cumhurbaşkanı olarak, milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun” sözlerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclisteki yemin töreninin ardından beraberindeki heyet ile Anıtkabir’e geçti.

Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aslanlı Yol’daki yürüyüşünün ardından Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Burada saygı duruşunda durulduktan sonra, İstiklal Marşı okundu. 12’nci Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

 

"Milletimiz büyük bir teveccüh gösterdi"

 

Mesajını okuyan Erdoğan, “Aziz Atatürk! Türkiye bir seçim sürecini daha, dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 28’inci Dönem Milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun, bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın vah kanını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de güven oyu aldığı bu seçimlerin, milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz” sözlerini kullandı.

 

"Ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz"

Erdoğan konuşmasını, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depreminin yaralarını hızla sarıp, söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12’nci Cumhurbaşkanı olarak, milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun” sözleriyle sonlandırdı.

 

Erdoğan’ın bir sonraki durağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Daha sonra ise Erdoğan, Çankaya Köşkü’ne geçecek.