Reklam

Engelli Kadın Girişimci İŞKUR’dan Destek Alarak Kendi İşini Kurdu.

Engelli Kadın Girişimci İŞKUR’dan Destek Alarak Kendi İşini Kurdu.

Engelli Kadın Girişimci İŞKUR’dan Destek Alarak Kendi İşini Kurdu.
06 Aralık 2018 - 14:08

İŞKUR'dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere Yönelik  Destek Projesi kapsamında destek almaya hak kazanan 28 yaşındaki engelli girişimci Merve ÖNDER, ülke ekonomisi ve aile bütçesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

                Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, Zonguldak İŞKUR’a başvuru yapan engelli kadın girişimci Merve Önder’in projesini onayladı. Buna göre çiğköfte kafe açan kadın girişimci İŞKUR’dan destek almaya hak kazandı.

Kendi işini kurduğu için çok mutlu olduğunu belirten Önder, ’’ İŞKUR’un desteğini öğrendikten sonra gerekli ön araştırmaları yaparak projemi yazdım, Zonguldak İŞKUR’a sundum. Projem İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından  uygun görülerek Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderildi. İŞKUR Genel Müdürlüğü de projemi onayladı ve hibeyi almaya hak kazandım.’’ dedi.

                Devletin kadın girişimcileri desteklemesinden ve engelli kadın girişimciler olarak işgücü piyasasına girmekten çok mutlu olduğunu belirten Önder, ‘’Engelim çalışmama ve  ekonomiye katkı sağlamama engel değil. Engelli olan olmayan herkese tavsiye ediyorum. Bu sürecin başından sonuna kadar yanımda olan İŞKUR personeline de teşekkür ederim ‘’ dedi.

YORUMLAR