Reklam

Ekim-Kasım’da, Cumhuriyet Ve Hamsi Festivali Coşkusu Yaşandı

Kdz. Ereğli Belediyesi Ekim – Kasım aylarında pek çok önemli faaliyete imza attı. 29 Ekim’de on binler Cumhuriyet için yürüdü, Gökhan Türkmen konseriyle coştu. 14. Hamsi Festivali’nde halka 15 ton hamsi dağıtıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu. Belediye diğer faaliyetlerine de ara vermeden devam etti.

Ekim-Kasım’da, Cumhuriyet Ve Hamsi Festivali Coşkusu Yaşandı

Kdz. Ereğli Belediyesi Ekim – Kasım aylarında pek çok önemli faaliyete imza attı. 29 Ekim’de on binler Cumhuriyet için yürüdü, Gökhan Türkmen konseriyle coştu. 14. Hamsi Festivali’nde halka 15 ton hamsi dağıtıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu. Belediye diğer faaliyetlerine de ara vermeden devam etti.

Ekim-Kasım’da, Cumhuriyet Ve Hamsi Festivali Coşkusu Yaşandı
08 Aralık 2021 - 17:17

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Ekim ve Kasım ayı faaliyetleri şöyle:

HOROZ DERESİ’NE 800 METRE KANALİZASYON HATTI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mahallelerde alt yapıyı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Başkan Halil Posbıyık, Uzunmehmet Mahallesi’nde Horoz Deresi üzerine yapılan 800 metre uzunluğundaki kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle’nin yaşadığı sorunu böylece çözeceklerini ifade etti.

HATİP CAMİ ÖNÜNE KAVŞAK

Posbıyık, Hatip Sokak üzerinde yer alan Hatip Cami önünde cenaze ve Cuma namazı sırasında yaya ve araç trafiğinde yaşanan kargaşayı düzene sokmak için kavşak çalışması yapılacağını duyurdu. Başkan Posbıyık, namazların caminin arka bölümünde kılınması için Müftülük ile ön görüşme yaptıklarını açıkladı.

OSMANLI ÇİLEĞİ FİDELERİ HALKLA BULUŞTU

Yok olmaya yüz tutmuş ata tohumlarının korunması, üretilmesi ve çoğaltılması amacıyla Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar meyvelerini veriyor. Bu kapsamda üretilen Osmanlı Çileği fideleri, başvuruda bulunan vatandaşlara dağıtıldı. Cumhuriyet Halk Evleri’nde gerçekleştirilen fide dağıtımı büyük ilgi gördü.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, DEVLET HASTANESİ ACİL YOLUNU YAPTI

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Devlet Hastanesi Acil Servis yolundaki bozuk yerlerin tamirat çalışmalarını tamamladı.

BAĞLIK’I RAHATLATACAK PROJE İLERLİYOR

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 binle kentin en yoğun nüfusuna sahip mahallesi olan Bağlık’ta belediyenin yaptığı Sakindere Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Ereğli’nin trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif yollar ürettiklerini anlatan Başkan Posbıyık, “Sakindere projesi tamamlandığında bu bölgenin trafik yükünü düzene sokacağız” dedi.

KEPEZ – BELEN HATTINDA YENİ YOLLAR AÇILIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi Kepez bölgesinde ara yollar açıyor. Başkan Halil Posbıyık çalışmaları yerinde takip etti, “Bu bölgede 20 yıllık hayalim gerçek oluyor” dedi ve şunları söyledi:

“20 yıldır Kepez’de, Mavişehir’de yaşayan, okula giden çocukların İsmet İnönü Okulu’na direkt olarak buradan gidebilmeleri için büyük gayret sarf ettim. Fakat o yıllarda buradaki arsalar hisseli olduğu için kimse yolun açılmasına razı olmadı. Şimdi 18. Madde uygulamasıyla bu yerler belediyeye terk edildi. Biz de burada imar yolunu açtık ve okula kadar indirdik. Onunla kalmadık hem sağa, hem sola ara yollara da girdik. O bölgelerde problemi olan evler vardı, eğim düşüklüğünden kanalizasyon bağlanmayan evler vardı. Doğalgaz gitmeyen evler vardı. Bunların hepsinin de doğal gazı gidecek. Kanalizasyon sorunları da çözülmüş olacak. Yine burada bize yeşil alan olarak bir yer ortaya çıktı, yeni bir dolgu alanımız oldu. Burası için de yeni projelerimiz var.”

PARALİMPİK YELKENDE DÜNYA ŞAMPİYONASINDAYIZ

İtalya'nın Campobasso şehrinde ilk defa düzenlenen Paravolley Uluslar Gümüş Ligi’ne katılan ve Bronz madalya kazanan Türkiye Milli Takımı’nda yer alan Kdz. Ereğli Belediyesporlu voleybolcular ve antrenör ile 16-21 Eylül’de Mersin’de düzenlenen Paralimpik yelken yarışlarında dereceye giren Kdz. Ereğli Belediyesporlu sporcular Kdz. Ereğli Belediye ve Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Başkan Posbıyık, başarılı sporcuları tebrik etti.

BAŞKAN POSBIYIK, HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE AÇIKLADI

“KDZ. EREĞLİ’YE MODERN HAYVAN BAKIM MERKEZİ YAPILACAK”

Kdz. Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü’nde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a katkıları nedeniyle plaket takdim etti. Başkan Posbıyık, Ereğli’ye yeni bir barınak yapmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, “Yeni yapacağımız Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde modern hayvan hastanesi, doğal gezinti alanı olacak. Değişik türde hayvanlar barınabilecek, Batı Karadeniz’de örnek bir barınak olsun istiyoruz” dedi.

SOKAK HAYVANLARININ BESLENME İHTİYACI KARŞILANDI

4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü’nde Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Gönülden Hayvansevenler Derneği, kent genelinde sokak hayvanlarını beslemeye yönelik çalışma yaptı.

BAŞKAN POSBIYIK, GÖNÜLDEN HAYVANSEVENLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Posbıyık, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü’nde Kdz. Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu. Gönüllü hayvan severlere ve aktivistlere çalışmaları için teşekkür eden Posbıyık, “Her gün hayvanları seviyorum diye haykıranlara sesleniyorum. Uzaktan uzağa sevgi olmaz, barınağa gelin, hayvan sevenlerin derneğine gelin. Bir eksiğiniz var mı diye sorun” dedi. Posbıyık, yeni yapacakları Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi projesi hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

BARINAK HAYVANLARININ KAPILARI MİNİK KALPLERE AÇILDI

Kdz. Ereğli’de Hayvanları Koruma Haftası’nda 120 İlkokul öğrencisi Belediye Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

BELEDİYE OYUNCAK EVİ, ÖĞRETMEN ADAYLARIYLA BULUŞTU

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” konulu TÜBİTAK destekli projeye ev sahipliği yaptı. Kdz. Ereğli Belediyesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleşen proje başarıyla tamamlandı.

KÜÇÜK ARKEOLOGLAR KAZI YAPTI, MÜZEYE TESLİM ETTİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nde “Minik Arkeologlar kazı Yapıyor” atölyesinin ikincisi gerçekleştirildi. Bu kez atölyeye Nimet Hoca İlkokulu öğrencileri katıldı. 15 çocuk, önce kısa bir eğitimden geçti; ardından Akheron Vadisi’nde kendileri için oluşturulan kazı bölgesinde çalışmalara katıldı. Çocuklar ellerinde kazı aletleri, başlarında kasklarla toprağı kazdılar, anfora parçalarına ulaştılar. Arkeolog Dr. Güzin Bilir ve ekibi küçük arkeologlara eşlik etti, onları yönlendirdi. Daha sonra ekip Ereğli Müzesi’ne giderek bu parçaların nasıl birleştirilip sergilenme aşamasına geldiğini gözlemledi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, atölye çalışmalarına eşlik etti.

PİYANO KURSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Cumhuriyet Halk Evleri’nde kurs çalışmaları başladı ve büyük ilgi gördü. Belediyemiz tarafından piyano satın alınarak müzik odası açıldı. Başta piyano kursu olmak üzere, camdan, seramiğe, taş baskıdan resime, sepete, bilgisayara, aşçılığa, sabuna, bağlamaya kadar pek çok kurs çalışması büyük katılımla ve ilgiyle devam ediyor.

BAŞKAN POSBIYIK, ERDEMİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Stadı ve Erdemir Kapalı Spor Salonu’nu Amatör Spor Kulüplerine ve Kdz. Ereğli Belediyespor’un kullanımına açan ERDEMİR yönetimine teşekkür etti. Posbıyık, “2,5 yıldır yaptığımız çağrı ve görüşmelerin sonunda böyle memnuniyet verici bir karar alan Erdemir yönetimine tüm spor camiası ve sporseverler adına teşekkür ediyorum” dedi.

KDZ. EREĞLİ PROTOKOLÜ, MUHTARLARLA BULUŞTU

Kdz. Ereğli protokolü, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte konuşan Kaymakam Mehmet Yapıcı, muhtarların birlikteliğini sevdiğini ve kısa sürede tüm köyleri gezeceğini söyledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, uzun süren Belediye Başkanlığı görevinde muhtarların ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Siyasi çekişmelerin Ereğli’ye hizmetin önüne geçmesine birlikte izin vermeyelim” dedi.

MUHTARLAR DERNEĞİ, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği yönetimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Posbıyık, muhtarların gününü kutlayarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğini söyledi.

BALIKÇI KENTİ KDZ. EREĞLİ’YE ÖRNEK BALIK RESTORANI

Kdz. Ereğli Belediyesi, sanayi kenti olmasının yanında deniz mahsulleri ihracatı da yapan balıkçı kenti Kdz. Ereğli’ye yakışan bir balık restoranı yapıyor. Kaba inşaatı tamamlanma aşamasında olan restoranda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Projemiz bittiğinde vatandaşlarımızla birlikte çevre ilçe ve illerden de buraya birçok insan Kdz. Ereğli balığını tatmaya gelecektir” dedi.

BAŞKAN POSBIYIK, EMNİYET MÜDÜRÜ ÜNLÜ VE JANDARMA KOMUTANI AKCA’YA BAŞARI DİLEDİ

Kdz. Ereğli’de yaz dönemi atamalarıyla göreve başlayan Emniyet Müdürü Hasan Ünlü ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Akca, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendilerine yaptığı ziyaretin ardından iade-i ziyarette bulundu.

Emniyet Müdürü Ünlü ve Komutan Akca, Başkan Posbıyık ile kent gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundular. Kolluk kuvvetlerinin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Posbıyık, konuklarına görevlerinde bir kez daha başarı diledi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NİN 3 YILLIK ATIK YÖNETİM PLANI ONAYLANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin hazırladığı Atık Yönetim Planı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 3 yıl süre ile geçerli olmak üzere onaylandı.

CHP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, KAYMAKAM YAPICI’YI ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi CHP Grubu, Kaymakam Mehmet Yapıcı’yı makamında ziyaret etti, kentteki görevi nedeniyle hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette, Kaymakam Yapıcı ve belediye meclis üyeleri kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Kaymakam Yapıcı, ziyaretleri için CHP Grubu Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti, ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

HAMSİ FESTİVALİ ÖNCESİ STK’LAR İLE TOPLANTI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçedeki STK temsilcileriyle Hamsi Festivali öncesi bilgilendirme toplantısı yaptı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu’nda ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Posbıyık, STK’ların festivale katılımları için gerekli hazırlıkları koordine etti.

KDZ. EREĞLİ’DE BİNLERCE VATANDAŞ, CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kdz. Ereğli’de düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. Kentin her köşesinde, balkonlarda, pencerelerde, Türk Bayrakları ve Atatürk sevgisi dalgalandı. ‘Aydınlık bir Türkiye için yaşasın Cumhuriyet’ diyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Cumhuriyetimizin değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız, Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefi hepimizin en temel sorumluluğu olacak” dedi.

GÖKHAN TÜRKMEN, KDZ. EREĞLİ’Yİ COŞTURDU

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Gökhan Türkmen Kdz. Ereğli’de sahne aldı. Cumhuriyet coşkusuna şarkılarıyla eşlik eden sanatçı, binlerce Ereğliliye unutulmaz bir gece yaşattı. Kentte akşam saatlerinde yapılan Cumhuriyet yürüyüşünün ardından sahne alan sanatçı, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Binlerce vatandaşın şarkılarına eşlik ettiği Türkmen, gördüğü ilgi karşısında oldukça duygulandı.

REKTÖR ÇUFALI’DAN BAŞKAN POSBIYIK’A ZİYARET

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, başta Kdz. Ereğli üniversite kampus alanı olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ 107. YILINDA ANILDI

Sarıkamış'ta donarak şehit olan on binlerce askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, 7 Kasım 1914'te Ereğli açıklarında Rus donanması tarafından batırılan "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinde şehit olan 221 mürettebat 107’nci yılında törenle anıldı.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET SARIKURT, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Kdz. Ereğli doğumlu Ahmet Sarıkurt Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. ‘Halil Posbıyık lise yıllarımdan itibaren benim idolüm’ diyen Sarıkurt, “Ereğli, başkanımızla gelişmeye devam ediyor. Büyük bir keyif ve gururla geldim” dedi. Başkan Posbıyık da Ahmet Sarıkurt ile gurur duyduklarını belirterek, “Ereğli’nin yetiştirdiği bir delikanlı olarak onun çok daha iyi yerlere gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

KDZ. EREĞLİ HAMSİ FESTİVALİYLE COŞTU

15 TON HAMSİ AYNI SOFRADA PAYLAŞILDI

"2002 metre en uzun mangal" ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nde halka 15 ton hamsi dağıtıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hamsinin doğal bir aşı olduğunu belirterek “Bu yılki festivalimizin teması Hamsi-vac. Doğal bir aşı. Bugün herkesin bütün sıkıntılarını, pandemiyi, problemleri, dertleri unutup eğlenmesini, coşkulu olmasını istedik. Halkımız bugünleri özledi. 15 ton hamsi dağıttık. Aynı sofrada buluştuk, ihtiyacı olanlar da poşetlerle evlerine hamsi götürdüler” dedi. Festivalin onur konuğu öğretmenlere de protokol tarafından çiçek takdim edildi.

"2002 metre en uzun mangal" dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren 14. Kdz. Ereğli Hamsi Festivali halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Öğretmenlerin onur konuğu olduğu festivalde vatandaşlar Karadeniz'in kıpır kıpır ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşadı.

14’üncü Hamsi Festivali Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın halka poşetler içerisinde hamsi dağıtmasıyla başladı. Belediye tarafından Amfi Tiyatro çevresine kurulan 2.2 kilometre uzunluğundaki mangalda pişirmek üzere vatandaşlara 15 ton hamsi dağıtıldı. 2 bin 500 ızgara, 500 jel, 10 bin helva, 10 bin su, 7 bin 500 adet ekmek, 1,5 ton soğan, limon ve ıslak mendil dağıtıldı.

RESUL DİNDAR VE COŞKUN SABAH RÜZGARI ESTİ

Hamsi festivali akşamı Ereğli Resul Dindar ve Coşkun Sabah’la coştu. Meydanı dolduran kalabalık Resul Dindar konserinde Karadeniz ezgilerine eşlik etti.

Resul Dindar’ı tekrar Ereğli’de dinlemekten mutlu olan vatandaşlar sanatçının Kaptaş sürprizi ile coştu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın festivalin konuk sanatçısı olarak 1 gün önce açıkladığı Coşkun Sabah da Ereğlililere güzel bir gece yaşattı. Ünlü sanatçı Sabah şarkılarıyla Ereğli’yi büyüledi.

HAMSİ FESTİVALİ’NE DESTEK OLAN ESNAFA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

BAŞKAN POSBIYIK: HALKIMIZ FESTİVALİNE SAHİP ÇIKTI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 14. Hamsi Festivali’ne katkıda bulunan balıkçı, fırıncı ve pazar esnafı 32 kişiye teşekkür belgesi verdi. ‘Halkımız festivaline sahip çıktı’ diyen Başkan Posbıyık, “Ereğli festivali özlemiş. Bu festival Halil Posbıyık’ın festivali değil, Belediyenin de değil… Bu, halkın festivali, halkımız festivaline sahip çıktı. Destekleriniz için halkım adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, E-ATIK TOPLAMA YARIŞMASINDA 2. KEZ ÖDÜL KAZANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilen TÜBİSAD tarafından belediyeler arasında düzenlenen e-Atık toplama yarışmasında 2’nci olarak dron ile ödüllendirildi.

YAZAR GÜL GÜLERYÜZ KİTAPLARINI İMZALADI, KİTAPSEVERLERLE SÖYLEŞİ YAPTI

20 SANATÇININ KATILIMIYLA PLASTİK SANATLAR SERGİSİ AÇILDI

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde, Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Müzesi iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eğitimci Yazar Gül Güleryüz kitaplarını imzaladı ve kitapseverlerle sohbet etti. Güleryüz’e çocuklar da büyük ilgi gösterdi ve bir öğrenci “Ben de büyüdüğümde yazar olmak istiyorum” dedi. Kent Müzesi’nde daha sonra 20 sanatçının katılımıyla Plastik Sanatlar Sergisi açıldı. Kadına şiddetin farklı bakış açılarıyla ele alındığı sergiye katılım çok yoğun oldu.

AKM SERGİ SALONU, ERDEMİR SERGİSİYLE KAPILARINI AÇTI

6. ERDEMİR ÇELİK VE YAŞAM HEYKEL YARIŞMASI SERGİSİ AKM’DE AÇILDI

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda kent protokolünün katılımıyla açıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKM’nin yenilenen yüzüyle resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirterek; “Çeliği sanatla buluşturan bu güzel eserlerin geniş kesimlere ulaşabilmesi için AKM’nin kapılarını açıyoruz” dedi.

 

                                

YORUMLAR