Reklam

Devletimiz gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir

Devletimiz gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir

Devletimiz gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir
26 Mart 2023 - 20:51

İstanbul Büyükçekmece Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimiz tüm kurumlarını, imkânlarını, gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir. Milletimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bireysel inisiyatifleriyle, ilk günden beri depremzede vatandaşlarımızın yanındadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’a gelen ve Büyükçekmece Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşa Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

Bu yıl, Ramazan ayına depremin yol açtığı can kayıplarının ve yıkımların üzüntüsüyle girdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Manevi huzur, bedeni arınma, maddi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’da, gerek deprem bölgelerindeki, gerek diğer şehirlerimizdeki mağdur kardeşlerimizle gönül köprülerimizi güçlendirmemiz şarttır” dedi

Deprem’den sonra geçen yaklaşık 1,5 ayda; arama kurtarma çalışmalarını tamamladıklarını, acil yardım dağıtımlarını düzene soktuklarını, enkazları süratle kaldırdıklarını, geçici barınma merkezlerini oluşturmayı sürdürdüklerini ve kalıcı konutların inşasına başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özetle, yaraları hızla sarmaya başladığımız bir süreç yaşadık. Ülkemizin 11 ilinde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen böylesine büyük bir felaket karşısında, böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamak kolay değildir” şeklinde konuştu.

Devletin tüm kurumlarının, imkânlarının ve gerekli tüm personelinin deprem bölgesinde görevlendirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Milletimiz, sivil toplum kuruluşlarıyla ve bireysel inisiyatifleriyle, ilk günden beri depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere uluslararası yardımları da asla unutmayacağız.”