Reklam

Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yıldönümü Zonguldak'da Coşkuyla Kutlandı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yıldönümü Zonguldak'da Coşkuyla Kutlandı.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yıldönümü Zonguldak'da Coşkuyla Kutlandı.
29 Ekim 2019 - 22:21

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yıldönümü yurdun her köşesinde olduğu gibi Zonguldak'da da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.



Vali Erdoğan BEKTAŞ ‘ın makamında tebrikleri kabulünün ardından tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte söylendi.
 
Vali Erdoğan BEKTAŞ, Garnizon Komutanı Ayhan KAFALI, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim ALAN tarafından halkın ve törene katılanların bayramı kutlandı. Zonguldak Milletvekilleri Ahmet ÇOLAKOĞLU, Hamdi UÇAR, Ünal DEMİRTAŞ, Deniz YAVUZYILMAZ’ ın da katıldığı törenlerde;
 
Vali Erdoğan BEKTAŞ günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “milli iradeyi esas alan Cumhuriyetin bizlere sağladığı kazanımlarıyla gurur duyuyor tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimizin varlığına ve bağımsızlığına kastedenlere boyun eğmeyen, bu büyük tarihi değişimi gerçekleştiren Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.  
 


Aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimize de seslenen Vali Erdoğan BEKTAŞ “Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve kollanması hepimizin en önemli ve ortak sorumluluğudur.  Geleceğe güvenle bakabilmek yarınlara güçlü bir şekilde ulaşabilmenin ancak Cumhuriyeti birlik ve beraberlik ruhu içinde korumak ve yaşatmakla mümkün olacağını” vurgulayarak asil milletimiz her zaman var olma mücadelesini ortaya koyabilen, köklü ve kök salmayı başaran bir millettir.
Türk Milleti en zor zamanlarda bile yıkılmamış, yenilmemiş, yeniden var olmasını bilmiştir.  Bu güce sahip olduğumuzu bunu yapacak kudretimizin olduğunu dost- düşman herkes bilmelidir. Her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizlere emanettir. Sizlerin devletimizi sonsuza kadar üreten, paylaşan, tartışan, sorgulayan, bilim ve teknoloji çağının tüm gereklerini yerine getiren birer birey olarak koruyacağınıza inanıyor, bu kutlu yolda hiçbir kötü düşüncenin oyununa gelmeyerek İstiklal ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyup kollama sorumluluğunu taşıyacağınızı da biliyoruz.” diyerek halkın, gençlerin ve çocukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
 
Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sonrasında halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.
 
Muharip Gaziler Derneğinden kahraman gazileri, Jandarma ve Emniyet mensupları, öğretmenler, öğrenciler, mesleki teşekküller ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı, halkın yoğun ilgi gösterdiği geçit töreni sonrasında kutlama programı sona erdi. 

YORUMLAR