Reklam

BÜLENT ECEVİT’İ SAYGIYLA ANIYORUZ!

BÜLENT ECEVİT’İ SAYGIYLA ANIYORUZ!

BÜLENT ECEVİT’İ SAYGIYLA ANIYORUZ!
04 Kasım 2019 - 17:21

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Genel Başkanlarından, eski Başbakan Bülent Ecevit’in ölümünün 13’üncü yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. Mesajında; “Bülent Ecevit; dürüst, mütevazı ve halkçı kimliği ile ön plana çıkan Türk siyasetinin örnek alınacak kişilerinden biridir” diyen CHP’li Demirtaş şunları ifade etti:
“Bülent Ecevit, siyasal tarihimizin çok önemli simgelerinden birisidir. Dürüst ve mütevazı kişiliğinin yanı sıra emeğe, alın terine, Türkiye’nin bağımsızlığına önem ve değer veren büyük bir siyasetçiydi. Bu yönüyle de halkın bağrına bastığı bir devlet adamıydı. Halkın Karaoğlan’ıydı. Son nefesine kadar da halkına hizmet etmekten vazgeçmedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde işçilerin ellerinden alınan pek çok hakkı Bülent Ecevit verdi. Toplumda alın terinin ve emeğin savunucularından oldu. Zonguldak Milletvekili olarak, TBMM’de görev yapan Bülent Ecevit her zaman Cumhuriyet kazanımlarının savunucusu oldu. Onun iç ve dış politikadaki onurlu ve dik duruşu bugün herkese örnek teşkil etmelidir. Saygın ve dürüst kişiliği, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için verdiği önemli mücadelelerle Bülent Ecevit tarihte yerini almıştır. Yıllarca Zonguldak milletvekilliği yapan Bülent Ecevit, Zonguldak’la adeta özdeşleşmiş ve tüm Zonguldak’lıların sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Ölümünün 13’üncü yıldönümünde eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i rahmet, saygı ve minnetle anıyorum”
 

YORUMLAR