Reklam

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar Covid 19 Sürecinde Beşir Derneği'nin Yaptığı Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar Covid 19 Sürecinde Beşir Derneği'nin Yaptığı Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar Covid 19 Sürecinde Beşir Derneği'nin Yaptığı Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi
23 Mart 2020 - 19:49

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar son günlerde etkisini gittikçe gösteren Koronavirüs salgınına yönelik konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında genel olarak Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan Covid_19 (Yeni tip Korona Virüsü) hayatın akışını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Başkan Sarıyar, devletimizin almış olduğu tedbirleri erken uygulaması neticesinde virüsün yaygınlaşmasının gecikmesine vurgu yaptı. Konuşmasının devamında Covid_19 virüsü ile mücadelede devletimizin aldığı tüm tedbirlere harfiyen uymamız gerektiğini belirten Genel Başkan Sarıyar;


Son günlerde dünyanın pek çok ülkesini etkisi altına alan Covid 19 virüsü ile ilgili açıklama yapan Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar " Beşir Derneği, Koronavirüs Salgını nedeniyle gerek kurumsal faaliyetleri gerekse yardım faaliyetlerinde bir dizi önlem ve ilave yardım kararları alarak bu süreçte üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti içerisindedir." şeklinde konuşmasına başladı. Konuşmasının tamamı aşağıda yer alan Genel Başkan Sarıyar, devletimizin koyduğu kurallar neticesinde Beşir Derneği olarak gönüllüsünden personeline tüm Beşir Ailesi olarak halkımızın yanında olduklarını vurguladı. 
Bu kapsamda faaliyetlerimiz ve yardım sağladığımız ailelere yönelik bir dizi ilave tedbirler aldık. Bunlar ;
1.           Temsilciliklerimiz kalabalık ve kapalı alan etkinliklerini ikinci bir talimata kadar yapmayacaklar.
2.           Hizmetlerimizin kesintiye uğramadan sürekliliğinin devamını sağlamak için personel, temsilci ve gönüllülerimiz ile sıkı tedbirler alarak yardım faaliyetlerinin devam ettirilmesini sağlamaktayız.
3.           Sosyal medya, sms, e-posta ve web sayfalarımız aracılığı ile gönüllülerimiz, takipçilerimiz ve halkımızın bilgilendirilmesi ve olması gereken hassasiyetin oluşmasını sağlayacak çalışmalar yapmaktayız.
4.           Yalnız yaşayan 60 Yaş üstü vatandaşlarımız ve kronik hastalığı bulunanlara evden çıkmadan temel ihtiyaçlarının karşılanması için temsilciliklerimiz ile talepler doğrultusunda imkânlar dâhilinde destek olmaya çalışmaktayız.
5.           Normal zamanda dahi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan sistemimize kayıtlı ailelerin hijyen tedbirlerini alabilmeleri için ilave destek veriyoruz.
Düzenli olarak her ay hazırladığımız gıda ve temel ihtiyaçlar paketleri ile birlikte El Temizleme Jeli, Maske ve Islak Mendilden oluşan hijyen paketinin dağıtımını da yapmaktayız.
6.           Virüsle mücadelede iyi beslenmek vücudun direncini artıran ve koruyan en büyük faktörlerden birisi. Bu nedenle sisteme kayıtlı ailelerimize genel gıda paketinin içeriği zenginleştirilmiş olarak hazırlanması ve 2 aylık yardım paketinin erkenden verilmesini bu süreçte tedarikli olmalarını ve Ramazan ayına hazır olarak girmelerini sağlamaktayız.
 

Hepimize düşen bir görev olduğunun bilincinde ve devletimizin verdiği talimatlara harfiyen uymanın bu süreci en az hasarla atlatılmaya vesile olacağının farkındayız.
 

YORUMLAR