Reklam

Berat Albayrak Biyoğrafisi

Berat Albayrak Biyoğrafisi

Berat Albayrak Biyoğrafisi
09 Temmuz 2018 - 23:41

21 Şubat 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu.Aslen Trabzon'un OF ilçesindendir.

Berat Albayrak profesyonel iş hayatına 1996 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından 1999 yılında Çalık Holding’de göreve başladı. 2001 krizinde Grubun uzun vadeli risklerinin yeniden yapılandırılmasında etkin görev aldı. 2002 yılında Holdingin ABD’deki ofisinin Finans Direktörlüğü görevine getirildi. Enerji başta olmak üzere farklı iş kollarındaki girişimlere öncülük etti. 2006 yılında Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Holding Genel Merkezine döndü.

2007 yılında, yaklaşık 1 milyar dolar talep gelen 200 milyon dolarlık Türkiye'nin ilk Holding Eurobond tahvil ihracını başarıyla yönetti. Grup bünyesindeki şirketlerin büyümesine önemli katkılar sunan Albayrak, 2007 yılında CEO olarak atandı.

Enerji alanında başarıları ile yabancı yatırımcıların odağı haline gelen Holding, 2008 yılında Bursagaz ve Kayserigaz’daki çoğunluk hisselerini yaklaşık 35 katı EBITDA’ya Türkiye’de bugüne kadar gerçekleşen en yüksek çarpan değeri satışı ile EWE şirketine sattı. Holding 2007-2008 yılları arasında Türkiye’ye 1 milyar ABD dolarlık doğrudan dış yatırım(FDI) çekmeyi başardı.

2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.

Yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

25. ve 26. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Albayrak, Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir.

64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde göreve başlayan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde yeniden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.

Albayrak evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR