Reklam

Başsavcı Yüksel Kocaman Ankara Adliyesine huzur getirdi.

Başsavcı Yüksel Kocaman Ankara Adliyesine huzur getirdi.

Başsavcı Yüksel Kocaman Ankara Adliyesine huzur getirdi.
07 Aralık 2019 - 13:03

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Adliyelerimizin kapısı Adaletin kapısıdır bu kapıdan giren her bir vatandaşımızın Adalet beklentisini insan onuruna yaraşır şekilde ayrımsız bir nezaketle çalışan bütün yargı mensuplarına ve Adliye personeline teşekkür ediyorum diyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kamuoyunda en çok sevilen ve sayılan siyasetçiler arasında görülüyor.

Bakan Gül’ün çalışmaları kamuoyunda takdir görüyor.

Adalet Bakan Gül’ün dediği gibi Adliyelerimizin kapısı Adaletin kapısıdır doğru söylüyor.

Eskiden vatandaşlar Adliyelere korkudan gidemezdi.

Vatandaşlara şimdi Adaletin kapısı güven verdi bu da tecrübeli yargı mensuplarının görev yapmasından kaynaklanıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bakanlıkta başarılı bir ekip kurdu.

Eski siyasetçiler döneminde biliyorsunuz Adalet bakanlığı hep eleştirilirdi deneyimsiz ve tecrübesiz bürokratların atanmasından dolayı. Şimdi Adalet Bakanlığında o kadar değerli hukukçular var ki hangisini sayayım Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Eski Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürü ve daha önce bakanlıkta bürokratlık yapmış tecrübeli bir isim Şaban Yılmaz yine bursa Cumhuriyet Başsavcısı ve şu an Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş ve Cengiz Öner gibi değerli isimler Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile çalışıyor.

Adalet bakanlığında gerçekten çok değerli hukukçular ve bazı bürokratlarda var onları da unutmamak gerekir hepsi tecrübeli ve başarılı isimler örneğin Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Adalet bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğul gibi birçok değerli hukukçularımızı unutmamak lazım.

 Ankara Adliyesi’nin başarılı ve tecrübeli bir hukukçusu olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı da unutmamak gerekir Kocaman Ankara Adliyesine huzur getirdi.

Sayın Kocaman Adliye’de büyük hizmetler yaptı.

Bu gün bu hukukçularımız ülkemizde vatandaşlarımıza güven veriyor.

Bu arada Yargıtay 8. Ceza Daire Başkanlığına seçilen başarılı hukukçu Abdulkadir Güngören beye yeni görevinde başarılar dilerim.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Beyi tebrik ediyorum başarılı ve tecrübeli hukukçularla çalıştığı için.

Bakan Gül doğru söylüyor adliyelerimizin kapısı adaletin kapısıdır.

Karadeniz Son Havadis - Murat Polat / Ank.
 

Yüksel Kocaman kimdir?

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, 5 Mayıs 1970’te dünyaya gelen Kocaman, ilk, orta ve lise eğitimini Devrek’te tamamladıktan sonra 1993’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Yüksel Kocaman, 1998-2001 yıllarında Pınarhisar Cumhuriyet Savcılığı, 2001-2003 yılları arasında ise Çatalzeytin Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

2014’TE MÜSTEŞAR YARDIMCISI OLDU

Kocaman, 2003 yılından itibaren sırasıyla Strateji Geliştirme Başkanlığı Tetkik Hakimliği, Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimliği, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne 2011’de atanan Yüksel Kocaman, 31 Ekim 2014’te ise Müsteşar Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Yüksel Kocaman 19 Ocak 2017 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

YORUMLAR