Reklam

Başkan Tahir Nursaçan’a önemli görev …

Başkan Tahir Nursaçan’a önemli görev …

Başkan Tahir Nursaçan’a önemli görev …
07 Aralık 2019 - 12:54

Başkan Tahir Nursaçan’a önemli görev …

 

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, OSBÜK tarafından yapılan görevlendirme ile Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Sivas, Tokat ve Yozgat vilayetlerinde bulunan 21 OSB’nin Bölge Koordinatörü oldu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgeleri ile etkili ve dinamik kurumsal iletişimi güçlendirmek, sorunların yerinde tespitini sağlamak, çözüm önerileri geliştirmek ve yönetim kurulları arasında koordinasyon sağlamak amacıyla, OSBÜK Yönetim ve Denetim Kurulu Üyesi 17 OSB başkanının, Bölge Koordinatörü olarak da görev yapmasını kararlaştırdı. Alınan karar neticesinde OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi olan Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, 6 vilayetteki 21 OSB’nin Bölge Koordinatörü olarak görevlendirildi. 

Nursaçan; “OSB’ler ülkemizin üreten gücüdür. OSB’ler, yeni yatırımların yapılması, istihdamın ve ihracatın artırılması, planlı ve düzenli sanayileşme ile kentleşme ve çevre politikaları açısından da etkin bir politika uygulama aracı durumundadır.

Söz konusu vilayetlerimizde başta OSB yönetimleri olmak üzere, ilgili ve yetkililerle bir ara gelmek suretiyle,  başarılı örnek ve uygulamalardan da yola çıkarak, sanayimizin kalkınması ve gelişmesi adına, OSB’lerimizin ihtiyaç ve beklentileri, sorunları ve çözüm önerileri, yatırım, üretim, istihdam, ihracat, mesleki eğitim, işgücünün niteliğini geliştirmek, muhtelif eğitimler, verimlilik, katma değer, destek programlarının artırılması, Üniversite – Sanayi İşbirliği, Teknopark, sektörel kümelenme, dış ticaret, tasarım gibi… birçok konuda ortak projeler üzerinde etkin ve verimli çalışmaların geliştirilmesi için çaba ve gayret göstereceğiz. Daha sonra bütün bu çalışmalar Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK’e raporlanıp ilgili makamlarla paylaşılacak ve olumlu sonuçların alınması için de takibi yapılacaktır.” dedi.

YORUMLAR