Reklam

Başkan Köse 2019 yılını değerlendirdi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Karabük ve Safranbolu’da hizmet veren basın mensupları ile bir araya gelerek 2019 yılını değerlendirdi.

Başkan Köse 2019 yılını değerlendirdi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Karabük ve Safranbolu’da hizmet veren basın mensupları ile bir araya gelerek 2019 yılını değerlendirdi.

Başkan Köse 2019 yılını değerlendirdi
30 Aralık 2019 - 16:12

Tarihi Çarşıda bulunan bir konakta düzenlenen ve sohbet havasında geçen kahvaltının ardından göreve başladığından bu yana 9 aylık süreyi değerlendiren Başkan Köse, Sosyal Belediyecilik anlamında çok öneli mesafeler kaydedildiğini söyledi.
Geride kalan yaklaşık 9 aylık süre zarfında her gün aynı azim ve heyecanla aldıkları emanetin farkında olarak Safranbolu’ya hizmet aşkı ile işe geldiklerini ifade eden Köse; “ 2019 yılı öncelikle belediyeyi tanıma, personelle iç içe olmak, neler yapılabilirin planlaması ile geçti. Daha önce de ifade etmiştim. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik durumda bizler hemen büyük işler yapamaya biliriz ama sosyal olarak yaptığımız işlerle Safranbolu halkının yanında olduğumuzu hissettirebiliriz. Bu 9 aylık sürede Safranbolu halkının belki de hiç yapılmamış işlerle yanında olduk. Gençlerimizin, yaşlılarımızın, dezavantajlılarımızın, hastaların, yeni doğum yapmış annelerin, hayvan dostlarımızın yanında olmaya çalıştık. Dış İlişkiler Müdürlüğümüzü kurarak ciddi kaynakların Safranbolu’ya aktarılabileceği yönünde çalışmalara başladık” dedi.

Şeffaf Belediyecilik Demiştik
Göreve geldiği andan itibaren şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmet vereceklerini hatırlatan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Tüm Meclis Toplantılarımızı sosyal medya aracılığı ile canlı olarak yayınlıyoruz. Muhtarlarımız ile her ay düzenli olarak bir araya geliyoruz, daha da önemlisi halkımız ile devamlı iç içeyiz. Halk Günü Toplantılarımız aracılığı ile vatandaşlarımızın bizlere ilk ağızdan ulaşmasını sağlıyor, sorunlara birlikte çözüm üretiyoruz” diye konuştu.
2019 yılı içerisinde başlatılan projelerden de söz eden Başkan Köse; “Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor” projesi kapsamında Belediyemizce hazırlanan ve revize edilen projeler doğrultusunda 62 adet dükkânın cephe restorasyonu, Akçasu deresinin, yerli ve yabancı misafirlerin en önemli uğrak yeri olan Çarşı Merkezi, tarihi Cinci Hanı ve pazar yeri dükkânlarına cephe veren Hanarkası Sokakta bulunan kısmının, kültürel mirasımızın bütünlük içinde korunarak gelecek nesillere aktarılması, yaşatılması, Dünya Miras Kenti içindeki özgün yerini yeniden kazandırılması amacıyla üzerindeki dere alanı, meydanlar ve çevresi ile birlikte projelerinin hazırlanması amacıyla Tarihi Kentler Birliğinin "Bin Günde Bin Eser" hibe proje yardım başvurusu çalışmalarımızdan sadece ikisi.
Bununla birlikte:
Fen İşleri Müdürlüğümüz 2019 yılı içerisinde yol rehabilite çalışmalarında 9335 ton sarı malzeme, 3020 ton cüruf sermiş, asfalt çalışmalarında ise 3883 tok asfalt serimi gerçekleştirmiştir. İlçe genelinde 432 m³ hazır beton, 5209 m² parke, 2140 Mtül belediye ve 600Mtül karayolları bordürü kullanarak çalışmalarına devam etmiş, yine 100 adet kedi evi, 10 adet köpek evi 68 adette bank dağıtımı yapmıştır. Yine Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz, 54 adet farklı alanda 3479 mt. İçme suyu şebeke imalatı, 12 adet farklı alanda 2778 mt. Yağmur suyu drenaj imalatı, 23 adet farklı alanda 3216 mt. Kanalizasyon şebeke imalatı ve 6 farklı bölgede Yangın Hidratı yenileme imalatı (içme suyu şebekesinin altında) çalışması gerçekleştirmiştir.” diye konuştu.

Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahibinin Yanında
Hayır Çarşısının her an ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olduğunu belirten Başkan Köse şöyle konuştu ; “Belediye olarak, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, hayatlarını zorlaştıran engelleri ortadan kaldırmak için birçok farklı alanda sosyal yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Kısa süre zarfında titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde sosyal belediyecilik anlayışını tüm
yönleriyle uygulamanın gayreti içindeyiz. Nisan ayından bu güne kadar 1.148 hane 5.683 vatandaşımıza ortalama 34.398 parça kıyafet yardımı yapıldı. 148 adet bebek ve hasta bezi ihtiyaç sahiplerine verildi. 14 adet hasta yatağı, 12 adet tekerlekli sandalye, 103 aileye çocukları için kırtasiye yardımı, Kış Gelmeden Sen Gel’ Projesi kapsamında 10 ton kömür bağışı alındı. Alınan bağışlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya devam ediyor. Bununla birlikte 10 sünnet kıyafeti, 15 gelinlik, 1. Sınıf öğrencilerine 500 adet içerisinde kalem silgi gibi okul ihtiyaçlarının olduğu kalem kutusu ile Belediyemizce her ay sabit olarak dağıttığımız kumanyalar belirli günlerde 105 aileye teslim edildi.

Her Daim Can Dostlarımızın Yanında Olacağız
Merkezimiz, dışarıdan hasta veya yaralı olarak gelen 258 can dostumuza çeşitli hastalıklardan dolayı tedavi uygularken, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimize kazandırdığımız ultrason cihazı ile yine can dostlarımızın tedavilerinde çok daha başarılı olabiliyoruz. Bu anlamda 427 adet sahiplendirme, 99 adet kısırlaştırma gerçekleştirdik.

Kariyer merkezi ile İşsiz Gençlerimize Yardımcı Oluyoruz
Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kariyer Merkezimizde de işçi arayanla işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Bu bağlamda aralarında İngilizce, matematik, fizik öğretmenleri, veteriner, satış elemanı, kat görevlisi, finişer operatörünün de bulunduğu yönlendirdiğimiz 220 kişiden 45’i işe yerleşmiştir.
Çeşitli vesilelerle halkla daima iç içe olduklarını aktaran Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “Yine Halkla İşbirliği ve iletişim içinde hizmetlerin daha kolay ve hızlı şekilde görülmesini sağlamak, dilek, istek ve şikâyetlerini dinleyerek kayıt altına alarak aksaklıkların giderilmesi ve problemlerin çözümü için çalışmalar yapmak amacı ile hizmet veren Halk Masası birimimiz, 2019 yılı içerisinde gelen 4514 talep, istek ve şikâyet dilekçesinin ilgili müdürlükler tarafından 3827 tanesinin cevaplanmasını sağlamış, geri kalan dilekçelerinde cevaplanmasına devam edilmektedir. Bununla birlikte daha önce de belirttiğim üzere sosyal alanda pek çok hizmeti ve çalışmayı da gerçekleştirdik. Bunlardan bazı örnekler vermek gerekirse: Bu güne kadar 89 Hoş Geldin Bebek ve 180 taziye ve 1700 hastamıza ziyaret gerçekleştirilmesi, Ramazan ayı süresince Mahalle İftarları düzenlendi. Her mahallemizde farklı günlerde iftar sofrası kurularak vatandaşlarımızla birlikte oruçların açılması, resmi bayramlarımızın Safranbolu’nun adına yakışır şekilde kutlanması, özellikle kadınlarımızın hem günlük hayatın stresini atmak hem de yeni meslekler öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlamalarına vesile olan SAKEM’ de aktif olarak 98 kursta 2087 kursiyerin eğitim görmesini sıralayabiliriz” dedi.
2020 Yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlana projelerden de söz eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Karavan ile Sabah Çorbası projemiz başlayacak, Kreş/Gündüz Bakım Evi çalışmalarını hızlandırıyoruz, Hobi bahçesi için yer araştırmalarına devam ediyoruz, Bisiklet yolları için çalışmalarımız devam ediyor. Hibe için proje yazılıyor, Bahar evi için yer tahsisi yapılmak üzere. Yeni yıl ile beraber bu proje de hayata geçecek, Kadın kooperatifiyle ilgili de çalışmaların sonuna geldik, SAKEM’lerin daha aktif ve nitelikli kullanılması için geliştirmeler yapmaya devam ediyoruz, Gençlerimiz için sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışarak kitap okuyabileceği bir alan yaratmak için gerekli çalışmalar başlatıldı, Askerimize destek projesi önümüzdeki günlerde hayata geçiyor, Kültür Merkezinin açılması ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler artacak, Esnafı bilinçlendirme ve nitelikli ürün satışları ile ilgili bir akademi oluşturma çalışmaları içerisindeyiz, SAKEM’de üretilen ürünleri online satış yapan şirketlerle buluşturuyoruz, Belediyemiz bünyesinde kurulan Dış İlişkiler Müdürlüğümüz ile hem uluslararası faaliyetleri hem de kurumsal iletişimi güçlendireceğiz, Belediyemiz bünyesinde kurulan Spor Birimi ile gençlerimizi spora teşvik etmeyi planlıyoruz, Hayır Çarşısı aracılığı ile Üniversiteye hazırlanan öğrencilere test kitapçıkları ve soru bankaları desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Başkan Köse konuşmasının sonunda davetimizi kabul edip, yılın son gününde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı Başkan Köse’nin basın mensuplarına yeni yıl hediyesi vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
 

YORUMLAR