Reklam

Başkan Bülent Kantarcı'nın Mevlid Kandili Mesajı!

Başkan Bülent Kantarcı'nın Mevlid Kandili Mesajı!

Başkan Bülent Kantarcı'nın Mevlid Kandili Mesajı!
17 Ekim 2021 - 08:48

İnsanlık onun değerlerine sarılmadan selamete eremez
Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı Mevlit Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, “Sevgili peygamberimiz, kul hakkı yememek, haktan hukuktan ayrılmamak, adalet sahibi olmak gibi çok değerli değerlerin üzerine kurulan yüce dinimizi insanlığa tebliğ ederek, insanlığın zamandan münezzeh olarak yaşadığı sorunları, hangi değerlere sarılarak aşabileceğinin yolunu gösterdi” dedi.

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Alemlere rahmet olarak inen sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrifini müjdeleyen mübarek Mevlit Kandili’ni kutluyoruz. Fahr-i Alem efendimiz her zaman güçlünün değil haklının, ezenin değil ezilenin, yoksulun, yetimin, yolda kalmışın yanında oldu.  Bir tevazu abidesi olarak gösterişten, kibirden hep uzak durdu. O eşitlikten yana tavrı, farklı inançlara olan hoşgörüsü ve alçak gönüllüğü ile insanlığa örnek oldu. En zor koşullarda bile doğruluktan sapmadı, yalanı, riyayı, hileyi lanetledi” dedi.

SORUNLARI HANGİ DEĞERLERE SARILARAK AŞABİLECEĞİMİZİN YOLUNU GÖSTERDİ

İçinde yaşanan günlerde, yalnızca İslam aleminin değil, tüm dünya insanlığının, onun manevi önderliğine, birleştirici kişiliğine, adalet ve ahlak anlayışına büyük ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kantarcı, “O, kul hakkı yememek, haktan hukuktan ayrılmamak, adalet sahibi olmak gibi çok değerli değerlerin üzerine kurulan yüce dinimizi insanlığa tebliğ ederek, insanlığın zamandan münezzeh olarak yaşadığı sorunları, hangi değerlere sarılarak aşabileceğinin yolunu gösterdi. Dini, dli, ırkı, ten rengi ayırmadan insanları yaratandan dolayı sevenler olarak biliyoruz ki, insanlığın, onun, sevgi, saygı, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, adalet ve hakkaniyet gibi değerlerine sarılmadan kurtuluşa ermesi mümkün değildir” diyerek mesajını sürdürdü.

YÜCE ALLAH’TAN HER TÜRLÜ BELADAN TÜM İNSANLIĞI KURTARMASINI NİYAZ EDİYORUM

Kantarcı mesajını, “Yüce Allah’tan on sekiz bin aleme rahmet olarak gönderdiği ve ‘Sen olmasan kainatı yaratmazdım” dediği sevgili peygamberimizi dünyaya müjdelediği bu yüce günün hürmetine, karşı karşıya kaldığımız her türlü doğal afet, salgın hastalık, savaş, şiddet gibi beladan tüm insanlığı kurtarmasını niyaz ediyorum. Huzur ve mutluluk içinde yaşamaları için geceli gündüzlü çalıştığımız aziz Çaycumalılar ve Zonguldaklı hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Mevlit Kandilini kutlyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum ” diyerek tamamladı.

YORUMLAR