Reklam

“Adaylarımızın gücüne güç katacak olan teşkilatlarımızdır”

“Adaylarımızın gücüne güç katacak olan teşkilatlarımızdır”

“Adaylarımızın gücüne güç katacak olan teşkilatlarımızdır”
08 Aralık 2018 - 19:16

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, Yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Usta, “Adaylarımızın gücüne güç katacak olan teşkilatlarımız ve bizim çalışmalarımızdır. Aday kim olursa olsun önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak.” dedi.

AK Parti’nin il ve ilçe belediye başkanlıkları için geniş bir aday profili olduğunu anlatan Usta, “İllerdeki belediye başkan adaylarımızı nasıl araştırıyorsak aynı hassasiyetle ilçeler içinde çalışıyoruz. İlçenin büyüklüğü, küçüklüğü, belde olması hiç fark etmez önemli olan AK Parti’yi temsil edecek adayımızın hem AK Parti kriterlerine uygun olması hem de milletten teveccüh görmesi, halkla iç içe tevazu ile çalışıyor olabilmesi bunların hepsi göz önünde bulundurularak inceleniyor. Her il ve ilçe için tek bir isim değil birkaç isim var değerlendirmek bu yüzden uzun sürebiliyor. Şu an bir takvim vermek doğru olmaz. Süreç uzamış gibi gözüküyor ama seçim takvimine baktığınız zaman erken bile denilebilir. Bu notadaki son kararı Sayın Cumhurbaşkanımız verecek.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı

AK Parti tarafından belediye başkan adayı henüz açıklanmayan il ve ilçelerden Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayının desteklenip desteklenmeyeceği ile ilgili soruyu Usta, şöyle yanıtladı:

“Henüz görüşmeler devam ediyor net olarak söylememiz mümkün değil önümüzdeki süreç bunu bize gösterecek. MHP ile heyetler arası yapılan görüşmeler sonucunda bunlar netleşecek. Daha önceki aldığımız seçim sonuçları, şu anki tablo, anketlerin neticesi… ne durumdayız bunların hepsi değerlendirilerek kalan iller üzerinde özel açıklamalar yapılacak. İlçeler içinde aynı durum söz konusu ancak Konya’da biz 31 ilçemizde de AK Parti adayımızı açıklayacağız inşallah.”

Seçim kampanyasında yeni dönem

Kamuoyunun beklentisi doğrultusunda çevre ve gürültü kirliliğinin önlenmesi adına hassasiyetle davranılması gerektiğinin altını çizen Usta, AK Parti’nin yerel seçimlerdeki yeni kampanya stratejisine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla vatandaştan gelen talepler doğrultusunda böyle bir seçim kampanyasının yapılmasının çok daha isabetli olacağına karar verildi. İnsanı ve çevreyi korumak temiz ve ilkeli bir siyasi kampanya yürütmek açısından da doğru olacaktır. Biz yeniliklere açık bir partiyiz. AK Parti reformist bir parti bu kararı da ancak biz alabilirdik. Ama şöyle bir algıya da kapılmayalım tamamen bayraksız ve müziksiz değil. Seçim Koordinasyon Merkezlerimizin ve teşkilatlarımızın olduğu yerlerde yine bayraklarımızı asacağız. Müziklerde vatandaşlarımızın dinlenme ve çalışma saatleri dikkate alınarak belli saat aralığında kullanılacak. Çünkü bunu bir anda bıçak gibi kesmek toplumun adaptasyonunu zorlaştırabilir. Bu kararla birlikte muhalefet partilerinin de aynı yaklaşımı göstereceğine inanıyorum. Barışa ve huzura bu kadar ihtiyacımız olan bir süreçte sürtüşmelerin de bitmesine vesile olacak bu kampanya diye düşünüyorum.”

Seçim kampanyasını ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yürüteceklerini bildiren Usta, tüm parti teşkilatıyla ortak hareket edilecek biçimde sosyal medyada çok daha güçlü bir kampanya yapmayı planladıklarını söyledi.

YORUMLAR