Reklam

"81 İl 81 Okul1" projesi Sakarya'ya bir okul kazandırdı

“Tek gayemiz, çocuklarımız eğitimde bizim yaşadıklarımızı yaşamasın”

"81 İl 81 Okul1" projesi Sakarya'ya bir okul kazandırdı

“Tek gayemiz, çocuklarımız eğitimde bizim yaşadıklarımızı yaşamasın”

09 Kasım 2021 - 17:17

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Karaman’da hizmete giren anaokulu açılışına katıldı. Törende konuşan Yıldırım, “Tek gayemiz çocuklarımız eğitim hayatında bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesin. Yolları böldük, okullar yaptık. Hedefimiz önümüzdeki 3 yılda okul öncesindeki eğitimi yüzde 80 seviyesine çıkarmak” dedi. Başkan Yüce ise, “Hamdolsun bugün ülkemizde eğitim bir lüks olmaktan çıktı. Herkesin eğitim hakkı devletimiz tarafından teminat altına alındı. Emeği geçen herkese teşekkürler” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırı, günün erken saatlerinde geldiği Sakarya’da temaslarda bulundu. Başkan Ekrem Yüce ve protokol üyelerinin karşıladığı Yıldırım, Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) soru-cevap programında öğrencilerle bir araya geldikten sonra Karaman’da “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında hayata geçirilen Sahure Koç Kızılay Anaokulu’nun açılış törenine katıldı. Programa ayrıca Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Milletvekili Çiğdem Atabek, Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, iş adamı Vehbi Koç, ilçe belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesini Genel Başkanvekili Yıldırım, Başkan Yüce ve protokol üyeleri kesti.

“Çocuklarımız eğitimde yaşadığımız sıkıntıları yaşamasın”

Açılış töreninde konuşa AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Güzel bir iş buradayız. Yarınımızı teslim edeceğimiz, yavrularımızı yetiştirecek öğretmenlerimizin emek vereceği bu şirin yuvanın açılışındayız. Bugüne kadar 81 il okula 81 anaokulu projesine destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim eğitim hayatında çektiğimiz sıkıntıları çekmesin diye çalışıyoruz. Gayemiz bu. Yolları böldük, insanları birleştirdik. Yolları böldük ama ülkemizin bölünmesine fırsat vermedik. Ülkemize hizmet ederken bölücü terör örgütlerini de engelledik. Bu bizim insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımızın bir sonucudur. Önceden okula gitmeyen kalmasın diye kampanya yapmıştık, şimdi çok şükür okuma yazma bilmeyen vatandaşımız neredeyse kalmadı. Şu anda öncesi eğitime ağırlık veriyoruz. İstiyoruz ki miniklerimiz daha okula başlamadan dünyadan haberdar olsunlar. Bakanlığımızın iddialı bir hedefi var, önümüzdeki 3 yıl içerisinde okul öncesi eğitimi yüzde 80’in üzerine çıkarmak.” dedi.

“Devletimiz bu ülkede eğitimi teminat altına aldı”

Başkan Ekrem Yüce AK Parti iktidarıyla eğitimin Türkiye’de bir lüks olmaktan çıktığını ve her yaşta eğitimin devlet tarafından teminat altına alındığını belirterek, “Sosyal bilimlerdeki gelişmeler ve nörolojik çalışmalar ortaya koymuştur ki eğitim artık 7 yaşında, 5 yaşında veya anne karnında başlamıyor. Eğitim, anne ve babanın eğitimiyle başlıyor. Öte

yandan doğumla birlikte bebeklerin normal gelişim seyri içerisinde motor becerilerini tam kapasiteli kullanmaları için bile temel düzeyde bir eğitim zorunludur. Hamdolsun bugün ülkemizde eğitim bir lüks olmaktan çıktı. Herkesin eğitim hakkı bizzat devletimiz tarafından teminat altına alınıyor. Hal böyle olunca üniversiteler, liseler, ortaokullar, ilkokullar, anaokulları, kreşler derken artık henüz 2-3 ayık bebeklere motor beceri eğitimi veren eğitim kurumlarımız mevcut. Sürekli bir yenilik ve yeniden doğuş mevcut. Hayatımızda yer edinen şeyler artık çok hızlı doğuyor, gelişiyor ve tükeniyor. Böyle bir hızın karşısında uzun bir süreç gerektiren eğitim meselesini fire vermeden devam ettirmek oldukça güçtür. Bu güçlüğü yenme konusunda evlatlarımızın sahip olduğu en önemli nimetlerden olan okul ve öğretmenlerin hakkını ödememiz mümkün değildir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Önceden okula gitmek, eğitim almak çok zordu”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, “Milletimizin değerlerini en iyi şekilde yansıtan Kızılay’ın eğitime ne kadar fazla önem verdiğini bugün bir kez daha görüyoruz. Sayın başbakanımıza öncelikle ülkemize ettiği güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Bu eğitim yuvalarından çok değerli insanlar yetişecek. Sakarya’mız Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne en büyük katkı sağlayan il olacaktır.” dedi. Okulun yapımında emeği geçen Koç ailesi adına söz alan iş adamı Vehbi Koç, “Ailemiz için mutlu bir günü yaşıyoruz. Sizler de bizlere eşlik ederek bizleri onure ettiniz. Önceden okul okumak okula gitmek çok zordu. Yollar yoktu okula gitmek zordu annem bizlere eşlik eder o zorlu okul yollarını yürürken yanımızda olurdu. Bu projeden haberdar olduğumuzda annemin bizim için yaptıklarına karşı bir fırsat olarak gördük. Okulumuzun yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Karaman Mahallesi Cahit Kıraç Caddesi’nde inşa edilen tam donanımlı anaokulu, tören sonrasında eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

YORUMLAR