Reklam

11. Sanat Günleri Trabzon'da Başladı

11. Sanat Günleri Trabzon'da Başladı

11. Sanat Günleri Trabzon'da Başladı
17 Ekim 2019 - 23:21

Trabzon Sanatevi tarafından bu yıl 11.si düzenlenen “Uluslararası Sanat Günleri “ başladı.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanatevi Müdürü Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Sanatın her türünün en güzel şekilde icra edildiği şehrimizde yine bu yıl Trabzon Sanatevi 11.sini düzenlediği Sanat Günleriyle ilimizin uluslararası düzeyde tanıtımına, kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır. Her zaman söylüyoruz. Trabzon kilometre kareye düşen sanatçı sayısının en fazla olduğu ildir.

Sanat potansiyeli yüksek olan şehrimiz sadece kendi içerisinde değil Trabzon dışında da yaşayan hemheşrilerimizle birlikte kültüre, sanata ve hayata dokunan her alana önemli katkılar vermeye devam ediyor” dedi.

Trabzon Sanat günleri kapsamında yapılacak etkinliklerin her birinin bir birinden kıymetli olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler karikatür,resimlerin ve el emeği işlerin yer aldığı sergiyi gezerek, eserleri yakından incelediler.

YORUMLAR